Skip to main content

JäPS – HIFK 

Miesten Ykkönen 

29.7.2023 Klo 16:00 

Järvenpään keskuskenttä (Urheilukatu 8) 

  

HIFK:n kausi jatkuu lauantaina JäPS:n vieraana Järvenpäässä. Kotijoukkue JäPS:llä on ollut viime aikoina vaikeuksia ottaa voittoja kotinurmella ja joukkue kamppailee pääsystä ylempään loppusarjaan. Aiempi kohtaaminen näiden kahden kesken päättyi Töölössä toukokuun lopulla HIFK:lle lukemin 2–0. Miten käy lauantaina Järvenpään keskuskentällä, kun HIFK pelaa pienen tauon jälkeen taas luonnonnurmella? 

 

HIFK on jälleen löytänyt parempaa virettään ja peli on ollut ajoittain erittäin kivaa katsottavaa. Kahdesta edellisestä ottelusta on tullut kuusi pistettä ja maaleja peräti kahdeksan. Joukkue on vahvasti matkalla ylempään loppusarjaan, mutta pelejä on vielä paljon pelattavana. Tähtirinnat lähtevät lauantaiseen otteluun sarjataulukon sijalta 6. 

Kotijoukkue JäPS on sarjataulukossa sijalla 8. Järvenpääläiset ovat kaksi pistettä seuraavana olevaa SalPaa perässä ja seitsemän pistettä on ero tällä hetkellä HIFK:hon. Joten isoista pisteistä pelataan lauantaina, ja se varmasti näkyy myös kentällä. JäPS:n edellisessä kamppailussa KPV kävi ryöstöretkellä Järvenpäässä ja haki hieman yllättävän 3–0 voiton. Tämä lopputulos ei varmasti miellyttänyt järvenpääläisiä, sillä KPV on koko sarjan viimeisellä sijalla oleva joukkue.   

JäPS:n paras viimeistelijä on tällä kaudella ollut Enoch Banza viidellä maalillaan. HIFK:n paras maalintekijä ennen lauantain ottelua on Antti Ulmanen. Ulmanen on ollut kovassa vireessä viime otteluissa, kun kolmeen edelliseen otteluun Ulmanen on kirjannut itselleen peräti viisi maalia. Yksi maali MP:ta vastaan, hattutemppu KPV:n verkkoon ja onnistunut rangaistuspotku JJK:ta vastaan. Jatkuuko Ulmasen maalitehtailu myös lauantaina? 

HIFK:n puolustaja Rico Finnäs kertoi fiiliksiään tulevasta ottelusta. 

– Hyvät lähtökohdat, sillä olemme voittaneet viimeiset kaksi peliä ja pelattu hyvää ja rohkeaa jalkapalloa. Olemme luoneet enemmän maalipaikkoja ja puolustettu tiiviimmin, kuin aikaisemmin.  

HIFK pääsee jälleen pienen tauon jälkeen pelaamaan luonnonnurmella. 

– Jalkapalloa tulisi aina pelata nurmella ja olemme tämä viikko harjoiteltu nurmella, joten valmistautuminen on kohdillaan. En tiedä missä kunnossa nurmi on Järvenpäässä, mutta se vaikuttaa samalla tavalla molempiin joukkueisiin. 

Finnäs ennakoi lauantaista ottelua seuraavanlaisesti. 

– Pienempi kenttä on kyseessä lauantaina, joten kaksinkamppailujen voittaminen tulee olemaan isossa roolissa. Meidän pitää keskittyä omaan tekemiseen ja pysyä rauhallisena pallon kanssa.

– Toivottavasti moni HIFK-fani löytää paikalle, sillä se lisää aina meidän mahdollisuuksia voittaa, Finnäs päättää. 

JäPS–HIFK pelataan siis lauantaina Järvenpään keskuskentällä klo 16:00. Liput otteluun myy kotijoukkue JäPS. Ottelun näet suorana Ruutu+ palvelusta.

HIFK:n kannattajaryhmä Stadin Kingit ovat järjestämässä tapahtumaa ennen ottelua ja lisätietoja siihen löydät täältä.