Skip to main content

Gnistan – HIFK 

Miesten Ykkönen 

28.6.2023 Klo 18:30 

Mustapekka Areena (Käskynhaltijantie 11) 

Miesten Ykkösen runkosarjan puoliväli ylitetään huomenna keskiviikkona, kun HIFK pelaa sarjakärki Gnistania vastaan Helsingin Oulunkylässä. Kotijoukkue Gnistan johtaa sarjaa tasapisteissä MP:n kanssa, mutta oulunkyläläisillä on yksi ottelu vähemmän pelattuna. HIFK ja Gnistan ovat kohdanneet tällä kaudella jo kolmesti: kausi 2023 alkoi Ykköscupin ottelulla tammikuussa, joukkueet kohtasivat toistamiseen Ykköscupissa välierässä maaliskuussa ja Ykkösen kauden starttiottelussa huhtikuussa helsinkiläiset kohtasivat toisensa jälleen. Tammikuussa pelattiin tasan, mutta muut matsit on vienyt Gnistan. Pystyykö Tähtirinnat ryöstämään vihdoin kolme pistettä keskiviikon paikalliskamppailusta? 

HIFK:n pitkä tappioton putki katkesi viime torstaina Kuopiossa, kun tarina Suomen Cupissa päättyi urhean taistelun jälkeen Veikkausliigaa johtavan KuPS:n vieraana. Viimeiselle kympille lähdettäessä kuopiolaiset viimeistelivät ottelun ainoan maalin, ja etenivät sen turvin puolivälieriin. HIFK taisteli loistavasti läpi ottelun ja pystyi ajoittain luomaan maalipaikkoja erinomaista vastustajaa vastaan. Ottelun loputtua kahdentoista ottelun mittainen tappioton putki meni poikki ja HIFK lähtee aloittamaan uutta huomenna.

Myös Gnistan tippui edellisellä kierroksella Suomen Cupista, kun se hävisi Veikkausliigaan tälle kaudelle nousseen KTP:n vieraana. Varsinainen peliaika päättyi 1–1 ja ottelu venyi rangaistuspotkukilpailuun saakka, jossa KTP oli lopulta vahvempi.  

Gnistan johtaa tällä hetkellä Miesten Ykköstä, vaikka sillä on yksi ottelu vähemmän pelattuna kuin muilla. Joukkue on ainoa, joka on onnistunut pelaamaan koko kauden Ykkösessä ilman yhtäkään tappiota. Tilillään Gnistanilla on ennen HIFK-ottelua seitsemän voittoa ja kolme tasapeliä.

Gnistanin tehokkain pelaaja on ollut vielä viime kaudella HIFK:n paidassa viilettänyt Eero Markkanen. Hyökkääjä johtaa myös Ykkösen maalipörssiä kuudella maalillaan. Joukkueen maalintekovastuu ei kuitenkaan ole ainoastaan Markkasen harteilla, sillä viiden tehokkaimman maalintekijän joukkoon mahtuu kaksi muutakin Gnistanin pelaajaa. Mamoudu Sarr on viimeistellyt viisi maalia ja Joakim Latonen kolme maalia. Maalinteossa joukkueelta siis löytyy vaarallisuutta sekä leveyttä. 

HIFK puolestaan lähtee keskiviikkoiseen paikalliskamppailuun sijalta viisi. Yhdestätoista ottelusta matkaan on tarttunut seitsemäntoista pistettä: 2 häviötä, 5 tasapeliä ja 4 voittoa . Tähtirintojen muistissa on varmasti kauden avaus Töölössä, josta Gnistan onnistui hakemaan 2–0 voiton. Tuolloin HIFK sai mahdollisuuden tulla tasoihin rangaistuspotkusta, mutta Gnistanin onneksi yritys lopulta epäonnistui. Ottelun lopussa Gnistan varmisti voiton nousemalla 0-2 lukemiin. Huomiseen paikalliskamppailu-asetelman lisäksi nälkää HIFK:lle lisää halu takaisin voittojen tielle kolmen edellisen Ykkösen ottelun päätyttyä tasapeliin.

Obed Malolo HIFK–Gnistan 14.4.2023

HIFK:n kapteeni Obed Malolo palasi viime viikon KuPS – HIFK -ottelussa takaisin pelikentille kärsittyään loukkaantumisesta 29.4. SalPa-ottelun jälkeen.

– Tosi hyvältä tuntui palata. Noin pitkän tauon jälkeen ei ole muuta kuin intoa ja virtaa.

Malolo kertoo olevansa odottavissa tunnelmissa keskiviikon paikalliskamppailuun.

– Hyvillä fiiliksillä! Iso peli tulossa ja paljon porukkaa tulossa katsomaan, joten derby ei sen paremmaksi tästä mene.

Aiemmassa Ykkösen kamppailussa Gnistania vastaan keltapaitainen ryhmä onnistui hakemaan pisteet HIFK:n kotikentältä Töölöstä.

– Se matsi jäi hampaan koloon ja se tulee varmasti näkymään Ogelissa huomenna. Tehdään niitä asioita, joita ollaan treenattu. Kun focus pysyy 95 minuutin ajan, niin olen varma, että pisteet lähtee meidän mukaan, Malolo linjaa.

Ottelu pelataan huomenna keskiviikkona Mustapekka Areenalla Oulunkylässä klo 18:30. Liput otteluun myy kotijoukkue Gnistan. Ottelun näet myös suorana Ruutu+ palvelusta. 

Otteluun on odotettavissa suuri määrä yleisöä, joten Gnistan suosittelee saapumaan ajoissa paikalle ruuhkien välttämiseksi.

Katsojan ABC Gnistanin sivuilla painamalla tästä.