Skip to main content

Gnistan – HIFK 4–0 (2–0)

21’ 1–0 Joakim Latonen (rp)
36’ 2–0 Joakim Latonen
63’ 3–0 Momodou Sarr
79’ 4–0 Sampo Ala-Iso

HIFK käynnisti keskiviikkona Miesten Ykkösen runkosarjan jälkimmäisen puoliskon vieraspelillä edelleen tappioitta tämän kauden sarjassa kulkevaa Gnistania vastaan Oulunkylässä. Loppuunmyydyn katsomon edessä pelattu derby oli samalla HIFK:n tämän kauden neljäs ottelu keltapaitaista paikallisvastustajaansa vastaan. Ykköscupin lohkovaiheessa joukkueet pelasivat tasan, kun taas Ykköscupin välierä sekä sarja-avaus Bolt Arenalla menivät Gnistanille. Näin kävi myös eilisessä Ykkösen revanssiottelussa Oulunkylän keskiviikko-illassa.

Röda sai heti ottelun viidennellä minuutilla loistopaikan siirtyä johtoasemaan runsaslukuisen HIFK-kannattajakatsomon edessä. Emil Pallas nousi oikeaa laitaa pitkin ja pääsi laukomaan läheltä, mutta Gnistan-vahti Jiri Koski esitti tilanteessa hienon jalkatorjunnan.

Emil Pallas, 28.6.2023, Gnistan – HIFK

Kotijoukkue Gnistan otti kuitenkin pelin komentoonsa ja vastasi paikalliskamppailun ensimmäisestä maalista 21. peliminuutilla. Toni Takamäen pitkä avaus vapautti Momodou Sarrin yksin läpi HIFK:n puolustuksesta, ja Iiro Äijö joutui rikkomaan häntä. Erotuomari tuomitsi tilanteesta kotijoukkueelle rangaistuspotkun, jonka Joakim Latonen laukoi HIFK-maalin vasempaan alanurkkaan.

Latonen oli pahanteossa jälleen vajaa varttia myöhemmin, kun hän vei Gnistanin jo kahden maalin karkumatkalle. Keltapaidat riistivät pallon Aatu Kujanpäältä keskialueella ja käynnistivät vastahyökkäyksen, josta Sarr pääsi ensin kokeilemaan viimeistelyä. Paulus Arajuuri onnistui peittämään vielä tämän laukauksen, mutta irtopalloon päässyttä Latosta HIFK ei enää pystynyt pitämään poissa maalinteosta. Tauolle mentiin näin Gnistanin johtaessa 2–0.

Päävalmentaja Sami Okkonen lähti heti toisen puoliajan alussa pelaajavaihdoilla hakemaan uutta virtaa HIFK:n avausjaksolla telineisiin jääneeseen hyökkäyspeliin. Loukkaantumisen jälkeen pelikentille viime viikolla Cupin neljännesvälierissä Kuopion Palloseuraa vastaan palannut Obed Malolo korvasi Kujanpään keskikentällä. Vasemmalle laidalle haettiin puolestaan lisää nopeutta niin ikään hiljattain loukkaantumisesta toipuneen Erikson Carlosin muodossa. Neljättä kauttaan HIFK:ssa pelaava brasilialainen tuli Nikolas Sairan paikalle HIFK:n hyökkäykseen.

Vaihdot eivät kuitenkaan tuottaneet toivottua muutosta tulostaulun tilanteeseen, sillä Gnistan lisäsi johtonsa jo kolmen maalin mittaiseksi reilun tunnin pelin jälkeen. Konsta Rasimus katkaisi HIFK:n hyökkäyksen ja tavoitti avauksellaan Zachary Sukundan. Vauhdissa jo valmiiksi ollut Sukunda syötti vahvasti läpi ottelun esiintyneelle Sarrille, joka pääsi viimeistelemään kauden kuudennen maalinsa ohi Joona Tiaisen.

Ottelu päättyi lopulta murskatappioon, sillä Gnistan pääsi viimeisen kympin kynnyksellä vielä kertaalleen huudattamaan kotiyleisöään. Pelin loppupuolella kentälle vaihdettu Sampo Ala-Iso viimeisteli uransa ensimmäisen maalin Miesten Ykkösessä upealla laukauksella HIFK-maalin kattoon. HIFK säilytti 4–0-tappiosta huolimatta viidennen sijansa sarjataulukossa.

Erikson Carlos, 28.6.2023, Gnistan – HIFK

Ensimmäisen sarjaottelunsa sitten huhtikuun pelannut Malolo oli luonnollisesti pettynyt tulokseen:

– Se, mikä ehkä omaan silmääni paistoi tänään, oli ettei oikein uskallettu pelata. En tiedä, mistä se johtui. Sellainen pelirohkeus, mikä meillä yleensä on aina ollut – ihan sama mikä tulos on – niin tänään sitä ei jotenkin näkynyt, hän sanoi Ruudun haastattelussa ottelun jälkeen.

Seuraavan kerran sarjapisteistä pelataan jo sunnuntaina, kun HIFK kohtaa SalPan kello 18.30 alkaen. Liput HIFK:n kotiotteluihin myy Ticketmaster.

 

HIFK:n avauskokoonpano:

2 Jarkko Heimonen (87’ 3 Jimi Hackspik)
4 Iiro Äijö – Kummiyritys: Helsingin Uutiset
9 Antti Ulmanen – Kummiyritys: ELD Muutot
10 Mosawer Ahadi
11 Nikolas Saira – Kummiyritys: Mamma Rosa (46’ 14 Erikson Carlos – Kummiyritys: Maalauspartners)
13 Julius Järvinen (67’ 16 Aapo Hyppönen – Kummiyritys: Juhani Haavisto Oy)
15 Aatu Kujanpää – Kummiyritys: CGI (46’ 6 Obed Malolo)
23 Paulus Arajuuri – Kummiyritykset: Skigarage.net ja The Brand 9
27 Rico Finnäs
30 Emil Pallas
31 Joona Tiainen (mv)

Muutoksentekijät: 1 Sam Jammeh (mv), 17 Eelis Varis, 25 Topi Pasi.