Skip to main content

HIFK – FF Jaro
Miesten Ykkönen
4.6.2023 klo 18:00
Bolt Arena 

HIFK aloitti kesäkuun matsinsa sunnuntaina kotiottelulla Töölössä FF Jaroa vastaan. Päätösvihellyksen jälkeen pisteet kuitenkin jaettiin ottelun päätyttyä tasalukemiin 1–1. HIFK:lle lopputulos näyttäytyi pienoisena pettymyksenä, sillä se hallitsi ottelua käytännössä koko ottelun ajan pallonhallinan oltua 66 % – 34 % kotijoukkueelle. Rödan tappioton putki venyi tasapelin myötä kymmenen ottelun mittaiseksi.

Ensimmäinen puoliaika 

Ottelu lähti käyntiin melko tunnustelevasti. Ensimmäisellä 15. minuutilla HIFK:lla oli pienoinen pallonhallinta, mutta kummallakin joukkueella oli vaikeuksia päästä maalintekopaikoille.

18. minuutilla kotijoukkue HIFK:lta nähtiin hyvännäköinen hyökkäys, kun Mustapha Coker lähetti kauniilla puolenvaihdolla Mosawer Ahadin vauhtiin oikealta laidalta. Sen jälkeen Ahadi tavoitteli maalilta Antti Ulmasta, mutta Ulmanen ei saanut tilanteesta kunnollista laukausta aikaiseksi.

Tähtirinnat ottivat edellisen tilanteen jälkeen vahvemman pallonhallinta jakson itselleen, mutta maalipaikoille pääseminen oli yhä vaikeaa. HIFK:n maalivahti Joona Tiaisella ei ollut pahemmin torjuntatöitä avausjaksolla.

Viimeisen viiden minuutin lähtiessä käyntiin Jarkko Heimonen haki nerokkaalla pystysyötöllä Emil Pallasta Jaro rangaistusalueen sisältä. Jaron maalivahti Hannes Käldström tuli kuitenkin oikea-aikaisesti vastaan ja ehti palloon ennen Pallasta. 

Onnistuneista kaukolaukauksista viime aikoina tutuksi tullut Mustapha Coker oli jälleen tehdä upean maalin kaukaa, kun hänen hyvä oikean jalan yritys oli todella lähellä painua Jaron maaliin avausjakson viimeisillä hetkillä. Hannes Käldström venyi kuitenkin jälleen tärkeään torjuntaan ja tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa. 

 

Toinen puoliaika 

Jos avausjakson alku oli ottelussa tunnusteleva, niin toisen jakson alku ei noudattanut samaa kaavaa. Antti Ulmanen (Eld Muutot) vei HIFK:n 1–0 johtoon vastustamattomalla laukauksellaan, kun toista puoliaikaa oli ehditty pelata vain muutama minuutti. Tilannetta edelsi Rico Finnäksen hieno pitkä syöttö laitaa pitkin, josta Robbie Azodo sai pallon Ulmaselle rangaistusalueen rajalle.

Jaro ei kuitenkaan luovuttanut, vaan alle kymmenen minuuttia myöhemmin pallo oli maalissa toisessa päädyssä kenttää. Joona Tiaisen viiden ottelun nollapeliputki meni poikki ottelun 57. minuutilla, kun viime kaudella HIFK:n paidassa pelannut Sergei Eremenko laukoi todellisen yllätyksen HIFK-maalin etukulmaan. Maali oli Eremenkon uran ensimmäinen Miesten Ykkösessä.

Maalien jälkeen ottelussa alkoi hieman rauhallisempi vaihe. Pallonhallinta oli HIFK:lla, mutta maalipaikat olivat jälleen hukassa.

74. minuutilla Jaro oli yllättää HIFK puolustuksen, kun vaihdosta tullut Roni Björkskog karkasi puoliksi yksin maalivahti Tiaista vastaan, mutta hänen laukauksensa painui lopulta reilusti yli maalin.

Viimeisen kympin alkaessa HIFK oli erittäin lähellä siirtyä ottelussa takaisin johtoon. Vaihdosta tullut Sakari Tukiainen järjesteli loistavan maalipaikan Emil Pallakselle, mutta Käldström onnistui jälleen isossa torjunnassa. Pallo kimpoili tilanteessa vielä Mosawer Ahadille, mutta tähän Jaron puolustus ehti eteen. 

Lisäajan toisella minuutilla HIFK sai vielä yhden yrityksen. Vaihdosta tullut kaksikko Matias Hänninen ja Aleksi Wahlman olivat asialla, mutta Wahlmanin pusku meni vain niukasti ohi maalin. 

Ottelu päättyi lopulta tasalukemiin 1–1.

HIFK:n kausi jatkuu jo keskiviikkona, kun se matkaa EIF:n vieraaksi Tammisaareen. Seuraava kotiottelu saatetaan pelata vasta heinäkuussa, ellei huomisessa Suomen Cupin arvonnassa arpaonni suosi HIFK:ta kotiottelulla.

Avauskokoonpano: Tiainen (MV), Heimonen, Äijö, Azodo (Saira 68’), Ulmanen (Tukiainen 68’), Ahadi (Hänninen 83’), Puro, Arajuuri, Coker (Järvinen 60’), Finnäs, Pallas (Wahlman 83’) 

Muutoksentekijät: Jammeh (MV), Hänninen, Pasi, Järvinen, Wahlman, Saira, Tukiainen

Maalit: Ulmanen 48’ (Kummiyritys: Eld Muutot, HIFK), Eremenko 57’ (FF Jaro) 

Varoitukset: Pallas 37’ (HIFK), Puro 49’ (HIFK), Bjonbäck 88’ (FF Jaro), Marcel Wargh 90+3’ (FF Jaro)