Skip to main content

Ekenäs IF – HIFK 

Miesten Ykkönen 

7.6.2023 Klo 18:30 

Tammisaaren Keskuskenttä (Latokartanonkatu 12) 

HIFK:n seuraava ottelu pelataan tänään, kun vuorossa on vierasottelu Tammisaaren Keskuskentällä. Kotijoukkueena isännöi Ekenäs IF. EIF johtaa sarjaa tällä hetkellä tasapisteissä MP:n kanssa ja neljäntenä majaileva HIFK puolestaan hakee paluuta voittojen tielle sunnuntaisen tasapelin jälkeen FF Jarosta. 

Miesten Ykkönen jatkuu nopealla aikavälillä, kun edelliset ottelut pelattiin sunnuntaina, ja keskiviikkona on taas aika jakaa sarjapisteitä. Sarjaa johtava Ekenäs IF isännöi HIFK:ta, joka on parhaillaan kymmenen ottelun tappiottomassa putkessa. Myös EIF loistaa tappiottomilla matseilla, sillä joukkueen putki on yhdeksän ottelun mittainen. Tammisaaressa odottaa siis iso haaste. 

Joukkueet kohtasivat ennen kauden alkua harjoitusottelussa, jonka HIFK voitti lukemin 3–0. Sarjaotteluista viimeisin kohtaaminen löytyy kaudelta 2018. Tuolloin joukkueet kohtasivat kolmesti, joista kaksi päättyi tasapeliin ja yhden HIFK voitti. 

Mosawer Ahadi (oik.) pelasi viime kaudella lainalla EIF:ssa
Kuva: Niko Nakari

EIF:n kausi on ollut tähän mennessä onnistunut. Joukkue johtaa sarjaa tasapisteissä MP:n kanssa, kun se on pelannut 8 ottelua, joissa tilille on kertynyt 19 pistettä. Joukkueen tehokkaimpina maalintekijöinä ovat alkukauden aikana ollut Salomo Ojala 4 maalilla ja Stanislav Efimov 3 maalilla. Molemmat pelaajat löytyvät Miesten Ykkösen maalipörssin top 5 sisältä. Edellisessä ottelussaan EIF voitti sarjanousija KäPan Helsingissä numeroin 3–2. 

HIFK pelaa loput kesäkuun ottelunsa vierasnurmella. Joukkue on onnistunut pelaamaan 10 ottelua ilman tappioita, mutta edellinen matsi FF Jaroa vastaan tuntui hieman “hävityltä tasapeliltä” HIFK:n hallittua ottelua täysin. Raaseporiin matkaa siis erittäin nälkäinen joukkue. 

Viime kaudella EIF:aa edustanut Iiro Äijö kommentoi keskiviikon kamppailua seuraavasti. 

– Hyvillä fiiliksillä huomiseen! Hyvät muistot viime vuodesta ja kiva päästä käymään Tammisaaressa pitkästä aikaa.

– Viime pelin lopputulos oli pettymys, mutta kun saadaan terävöitettyä hyökkäyspelaamista niin uskon, että kolme pistettä matkaa huomenna Helsinkiin.

– EIF on taitava joukkue, jossa on paljon hyviä yksilöitä, Äijö summaa.

Ottelu pelataan EIF:n kotinurmella Tammisaaren Keskuskentällä tänään klo 18:30 ja voit katsoa sen suorana Ruutu+ palvelusta.