SJK Akatemia – HIFK

Miesten Ykkönen

17.6.2023 Klo 16:00

OmaSp Stadion

HIFK matkasi lauantaina Seinäjoelle SJK Akatemian vieraaksi, jossa pisteet tasattiin joukkueiden kesken ottelun päätyttyä 2–2 tasatulokseen. Seinäjoella nähtiin vauhdikas ottelu kuumasta helteestä riippumatta. Ottelu oli HIFK:n kolmas perättäinen tasapeli ja tappiottomien otteluiden putki venyi samalla 12 ottelun mittaiseksi. Helsingistä saapunut 150-henkinen Stadin Kingit -ryhmä piti tunnelmaa yllä läpi ottelun.

Ensimmäinen puoliaika

Ottelun ensimmäinen vaaranpaikka nähtiin noin vartin kohdalla, kun Emil Pallas lähetti taitavasti liukumalla Jarkko Heimosen hyvälle maalipaikalle. Heimosen laukaus päätyi vain sivuverkkoihin.

Puolentunnin kohdalla Heimosella oli jälleen SJK Akatemian rangaistusalueella kelpo maalintekopaikka. Korkeasta syötöstä Heimonen kokeili, mutta potku osui liikaa pallon alle ja tämä laukaus päätyi yli maalin.

Puolentunnin pelin jälkeen valkopaitainen HIFK siirtyi 1–0 johtoon. Paulus Arajuuren (Skigarage & The Brand 9) loistava korkea prässi pallonmenetyksen jälkeen toi paikan Emil Pallakselle, joka viimeisteli pallon verkkoon varmalla sijoituksella. Maali oli Pallakselle uran ensimmäinen Miesten Ykkösessä.

41. minuutilla SJK:n Oliver Gunes avasi itselleen tilaa taitavasti pyörähtämällä lähellä HIFK:n maalia. Eetu Puro onnistui kuitenkin viime hetkellä liukumaan puhtaasti palloon, ja tilanteesta ei lopulta nähty edes laukausta.

Avausjakso meni melko tasaisissa merkeissä. Hirveämmin ei vaarallisia maalipaikkoja nähty, johon osaa oli varmasti myös erittäin kuumalla pelisäällä.

Toinen puoliaika

Toinen jakso alkoi HIFK:n näkökulmasta synkästi. SJK Akatemia nousi ottelussa tasoihin, kun toista jaksoa oli pelattu reilut viisi minuuttia. Weslen Juniorin hyvä vasemman jalan laukaus päätyi HIFK maalin takanurkkaan ja tilanne oli tämän maalin myötä 1–1.

69. Minuutilla Oliver Gunes haki nerokasta nostoa hieman kauempaa, joka osoittautui ihan kelpo yritykseksi. HIFK:n maalilla Joona Tiainen kuitenkin selvitti tilanteen.

SJK Akatemia siirtyi ottelussa johtoon minuutilla 78. Kotijoukkueen ensimmäinenkin maalin tehnyt Wesley Junior oli jälleen asialla. Hyökkääjän komea vasemman jalan laukaus painui HIFK:n maaliin, ja kotijoukkue siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran johtoon.

HIFK ei tästä lannistunut. Ottelun 82. minuutilla vain hetkeä aiemmin vaihdosta kentälle tullut Sakari Tukiainen (Puma Nordic & Linnavuoren huolto) painoi pallon maaliin aivan kotijoukkueen puolustuslinjasta. Maalia edelsi rangaistusalueelle nousseen Paulus Arajuuren sekä vaihdosta kentälle tulleen Erikson Carlosin (Maalauspartners) kaunis esityö. HIFK sahasi SJK Akatemian puolustuksen lävitse ja viimeisen silauksen maaliin teki Tukiainen.

Varsinaisen peliajan tullessa täyteen HIFK:n Mosawer Ahadille sekä Antti Ulmaselle siunaantui melko hyvät maalipaikat ratkaista ottelu voittolukemiin, mutta valitettavasti onni ei ollut HIFK:n puolella.

Helteinen vierasottelu Seinäjoella päättyi näin lopulta tasalukemiin 2–2.