Skip to main content

KuPS – HIFK 

Suomen Cup 6. kierros
22.6.2023 Klo 17:00
Väre Areena (Kaartokatu 6)
Otteluinfo KuPS:n sivuilla painamalla tästä

Suomen Cupin neljännesvälierät ja 16 parasta jäljellä. HIFK matkaa huomenna, aivan juhannuksen kynnyksellä Kuopioon, jossa vastassa on kivenkova – hallitseva Suomen Cupin mestari KuPS. Pitkään Veikkausliigan eliittiä ollut KuPS lähtee luonnollisesti otteluun ennakkosuosikkina, mutta HIFK on jo osoittanut kykynsä voittamalla Cupin edeltävällä kierroksella Veikkausliigassa pelaavan FC Lahden. Nyt vastustaja kuitenkin kovenee entisestään ja Tähtirinnoilta vaaditaan varmasti kauden paras esitys.

Kotijoukkue KuPS on löytänyt tutun vireensä Veikkausliigassa heikohkon alun jälkeen. Joukkue johtaa Veikkausliigaa pisteen erolla toisena olevaan SJK:hon, vaikka KuPS:lla on kaksi ottelua enemmän pelattuna. Viime kierroksen Suomen Cupissa KuPS kohtasi Miesten Ykkösessä pelaavan JJK:n ja voitti ottelun 2–0 vieraissa Jyväskylässä. Viime syksynä KuPS nosti pokaalia Helsingin Olympiastadionilla voitettuaan FC Interin numeroin 1–0 Suomen Cupin finaalissa, ja on näin hallitseva mestari. 

Joukkueen tähti on ollut tälläkin kaudella Kuopioon palannut Urho Nissilä. Myös Huuhkajissa esiintynyt keskikenttäpelaaja on tehnyt tällä kaudella Veikkausliigassa viisi maalia ja syöttänyt yhden. KuPS tavoittelee jälleen tällä kaudella Veikkausliigan voittoa. Edellinen mestaruus on kaudelta 2019 ja seuralla mestaruuksia on yhteensä 6.  

HIFK:n matka Suomen Cupissa on ollut tähän asti onnistunut ja se on yltänyt neljännesvälieriin välillä tiukkojenkin kamppailujen kautta. Ensin kaatuivat Miesten Kakkosessa pelaavat PK-35 rangaistuspotkukilpailussa ja sen jälkeen selkein lukemin EPS. Kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen vastustaja koveni kahdella sarjatasolla Kakkosesta Veikkausliiga-joukkueeseen. FC Lahti kaatui vierasnurmella lukemin 1–0 ja altavastaajan asemasta otteluun lähtenyt HIFK eteni jatkoon. Tähtirinnat on pelannut 12 edellistä ottelua ilman tappioitta, ja sille putkelle haetaan jatkoa torstaina. 

Rödan päävalmentaja Sami Okkonen ennakoi torstain kohtaamista seuraavanlaisesti.

– KuPS vieraiskentällä on varmasti yksi kovimmista haasteista mitä Suomen kentillä voi tällä hetkellä saada, ellei kovin. Joukkue on hyvin latautunut ja valmistautunut, joten huomista odotetaan innolla.

Okkonen painottaa jokaisen yksilön merkitystä näin kovatasoista joukkuetta vastaan.

– Huomenna tarvitaan sekö yksilö- että joukkuetasolla rohkeutta ja mielenlujuutta noudattaa ottelusuunnitelmaa sekä uskallusta haastaa vastustaja myös pelillisesti.

– Mentaalisesti otteluun on Lahti-pelin tavoin helppo löytää oikeanlainen lataus. Asenteessa ja peli-ilmeessä emme tule varmasti antamaan tuumaakaan periksi, Okkonen tiivistää.

  Torstain ottelu pelataan Kuopiossa Väre Areenalla klo 17:00. Ottelun näet suorana Ruutu+ palvelusta. Ottelun voittaja etenee Suomen Cupin puolivälieriin kahdeksan parhaan joukkoon ja kohtaa otteluparin VIFK – IFK Mariehamn voittajan.