Skip to main content

JJK – HIFK
Miesten Ykkönen
13.5.2023 Klo 16:00
Harjun stadion

Aurinkoisena ja kesäisenä lauantai-iltapäivänä Ykkösessä pelattiin HIFK:n ja JJK:n välinen tasainen kamppailu Jyväskylässä. Ottelu itsessään oli täynnä tunnetta ja matsissa nähtiinkin jopa kymmenen varoitusta. Maalinteossa ei päästy ylärimaa lähemmäksi, ja ottelu päättyi 0–0 tasatulokseen. Näin ollen HIFK:n mukaan Helsinkiin lähti yksi piste ja vierasotteluiden voittotili jäi vielä avaamatta. 

Ensimmäinen puoliaika 

 7. peliminuutilla vierasjoukkue HIFK tuli ensimmäisen kerran vaarallisesti. JJK:n kulmapotkun kopannut Joona Tiainen lähetti pitkän pallon nopeasti Robbie Azodolle. Pallo kierrätettiin lopulta Mosawer Ahadille, joka päätti kokeilla vasemmalla jalallaan, mutta laukaus meni vain hieman yli maalin.

Noin vartin jälkeen JJK:n Robin Saastamoinen hankki aivan HIFK:n rangaistusalueen reunalta hyvältä paikalta vapaapotkun. Ville Kirvesoja tuli antamaan vapaapotkua, mutta pallo jäi HIFK:n muuriin ja lopputuloksena tilanteesta oli JJK:lle kulmapotku.

25. minuutilla Tähtirinnat saivat vapaapotkun hieman kauempaa, josta pallo laitettiin suoraan maalille. Ahadi keskitti vasemmalla jalallaan, ja Paulus Arajuuri oli saada päätään väliin, mutta pallo meni hieman hänen ylitseen. Pallo jatkoi kuitenkin JJK:n maalia kohti ja otti ikävän pompun Harjun Stadionin nurmesta. JJK:n maalivahti Ville Viljala onnistui kuitenkin selvittämään tilanteen ilman suurempia ongelmia.

Kolmea minuuttia myöhemmin JJK:n Juho Luomala sai pomppupallon kuoletettua itselleen, josta hän päätti kokeilla, ja lopulta saikin kelpo laukauksen kohti maalia. HIFK:n maalia vartioinut Tiainen onnistui koppaamaan pallon varmasti käsiinsä.

31. minuutilla puolustuksessa taistellut Jarkko Heimonen lähetti hyvän keskityksen kulmapotkusta. Takatolpalla Robbie Azodo oli hereillä, mutta hän ei aivan saanut jatkettua palloa maalia kohti ja tilanne päättyi JJK:n maalipotkuun.

37. minuutilla JJK keskitti vaarallisesti. Luka Savela antoi erinomaisen keskityksen HIFK:n takatolppaa kohti. Matias Hänninenoli tilanteessa hyvin hereillä, eikä Mikko Manninen saanut lopulta laukausta kohti maalia.

Minuutilla 40 nähtiin yksi ensimmäisen puoliajan parhaimmista maalintekotilanteista. Lukuisten ensimmäisen puoliajan sivuvapareiden perään HIFK sai laidalta jälleen vapaapotkun, jota Ahadi meni antamaan. Keskityksen jälkeen pallo jäi pyörimään vaarallisesti JJK:n maalin eteen. Julius Järvinen sai pallon hyvälle paikalle, josta hän pääsi laukomaan. Järvisen laukaus osui ylärimaan ja JJK sai huokaista helpotuksesta. Ottelu säilyi edelleen maalittomana.

Vaarallisia maalipaikkoja ensimmäisellä jaksolla nähtiin vain muutamia. HIFK hallitsi hitusen ensimmäistä puoliaikaa pallonhallinnalla, mutta kumpikaan joukkue onnistunut ottamaan merkittävää kontrollia tasaisessa väännössä. Näin ollen puoliajalle mentiin maalittomassa tilanteessa.

Toinen puoliaika 

Toisella jaksolla kotijoukkue JJK sai hieman paremmin pelistä kiinni, ja painoikin useampaan otteeseen kohti HIFK:n maalia. Myös HIFK:lla oli paikkoja, ja tasaisessa kamppailussa väännettiin puolin ja toisin. Jo jakson ensiminuuteilla Azodo pelasi näppärän syötön Emil Pallakselle, joka oli murtautua vaarallisempaan maalipaikkaan. Viime hetkellä Antti Åke pääsi väliin ja JJK selvisi ilman takaiskua.

56. minuutilla JJK:n kulmapotkun jälkeen pallo pomppi kuudentoista rajalla Roope Salolle, joka itsekin hieman yllättyi pallon saadessaan. Salon laukaus karkasi hieman ja viuhui lopulta maalin yli.

59. peliminuutilla oli JJK:n vuoro kolistella maalipuita. Ville Kirvesoja antoi sivuvaparista hyvän keskityksen, joka tavoitti Antti Åken, ja pallo päätyi ylärimaan.

Noin tunnin pelin kohdalla Robin Saastamoinen pääsi yksin kokeilemaan volleysta HIFK:n maalin läheltä. Komean yrityksen pysäytti kuitenkin vierasjoukkueen onneksi jälleen Joona Tiainen. Myös tämän jälkeen kotijoukkue JJK sai jälleen pientä painostusta Rödan päädyssä. Puolittaisia maalipaikkoja tuli joitain, mutta maalit olivat ottelussa tiukassa.

Kun viimeinen kymmenen minuuttia varsinaisesta peliajasta lähti liikkeelle, Jarkko Heimonen lähetti keskityksen oikealta puolelta kohti vaihdosta tullutta Nikolas Sairaa. Saira sai päätään väliin, mutta JJK puolustus selvitti tilanteen vaivoitta.

86. minuutilla oltiin jo lähellä johtomaalia. Röda tuli vaarallisesti JJK:n maalia kohti ja Heimosen kautta pallo pelattiin vaihdosta tulleelle Antti Ulmaselle. Ulmanen pääsi laukomaan ilmasta, mutta Ville Viljala maalissa venyi tärkeään torjuntaan juuri tolpan vierestä. 

Täten toinenkin jakso päättyi maalittomaan tasatilanteeseen ja ottelusta jäi molemmille joukkueille yksi piste.

Kommentit 

HIFK:n Jarkko Heimonen kommentoi tasapeliin päättynyttä ottelua seuraavasti. 

– Kun saatiin videota tuosta kentän kunnosta, niin tiedettiin että kaksinkamppailut tulee olemaan tänään isossa roolissa. 

– Ekalla jaksolla me hallittiin niitä kaksinkamppailuita, mutta toisella JJK taas alkoi olemaan vahvempi niissä. Toi 0-0 tulos oli kyllä lopulta ihan pelinkuvan mukainen. 

Heimosella oli lisälatausta otteluun, kun hän itse on Jyväskylästä kotoisin ja hänellä pelasi kavereita vastapuolella. 

– Oli kiva päästä kamppailemaan kavereita vastaa, että tämä matsi oli kyllä merkattuna kalenteriin. 

HIFK:n seuraava ottelu on Suomen Cupin puolella ensi keskiviikkona, ja vastassa on tuolloin EPS.   

Avauskokoonpano: Tiainen (MV), Heimonen, Äijö, Azodo (Saira 66’), Ahadi, Järvinen (Coker 65’), Hänninen, Puro, Arajuuri (Pasi 54’), Pallas (Wahlman 87’), Tukiainen (Ulmanen 66’) 

Muutoksentekijät: Jammeh (MV), Hackspik, Ulmanen, Saira, Wahlman, Coker, Pasi 

Maalit:

Varoitukset: Tukiainen 15’ (HIFK), Savela 38’ (JJK), Kovaqi 49’ (JJK), Pallas 58’ (HIFK), 60’ Goljahanpoor (JJK), Saira 73’ (HIFK), Coker 74’ (HIFK), Luoma 77’ (JJK), Puro 90+3’ (HIFK)