Skip to main content

Kuvat: Kalevi Hämäläinen

Viikonlopun alkaessa perjantaina on luvassa herkullinen matsi ja yksi kauden odotetuimmista paikalliskamppailusta, kun HIFK kohtaa Ykköseen tälle kaudelle nousseen Käpylän Pallon. Ottelu pelataan HIFK:lle tutulla stadionilla, kotikentällä Bolt Arenalla, mutta tällä kertaa Tähtirinnat pelaavat vierasjoukkueena. Ottelu piti alunperin pelata KäPa:n tämän kauden kotinurmella eli Brahen kentällä, mutta se siirrettiin pelattavaksi Töölöön. Matsissa tullaan näkemään tunnelmaltaan varmasti yksi kauden hienoimpia otteluita tähän mennessä.

Kotijoukkue KäPa:n kausi on alkanut vaihtelevasti. Avausottelussa se onnistui ottamaan dramaattisten loppuhetkien jälkeen upean 2–0 voiton tällä hetkellä sarjassa kolmantena olevasta Mikkelin Palloilijoista. Sen jälkeen seuraavasta neljästä Ykkösen ottelusta joukkue onnistui haalimaan vain yhden pisteen. Tulevaan kamppailuun KäPa tulee kuitenkin voitettu ottelu alla, kun se onnistui ottamaan viime viikolla kolme pistettä JJK:n vieraana lukemin 2–1. Tällä hetkellä joukkue on sarjataulukossa sijalla 7 – kaksi pykälää HIFK:ta alempana.

HIFK puolestaan on pelannut viime aikoina tuloksellisesti hyvin. Joukkue on parhaillaan kolmen ottelun voittoputkessa kotinurmellaan ja on hävinnyt viimeksi 21.4. Viimeisimpänä JäPS joutui poistumaan Bolt Areenalta pisteittä ottelun päätyttyä Rödan voittoon lukemin 2–0 tämän viikon maanantaina.

Joona Tiainen, HIFK-JäPS 22.5.2023

HIFK:n tämän kauden ykköstorjujana toiminut Joona Tiainen on tällä hetkellä ollut reilusti yli 360 minuuttia päästämättä maaliakaan Miesten Ykkösessä. Pystyykö Tiainen perjantaina kasvattamaan huikeaa päästämättömien maalien putkeaan ja venyttämään nollapelien määrää viiteen otteluun? 

Edellisen kerran, kun HIFK ja KäPa kohtasivat, oli sarjataso Miesten Kakkonen ja kausi 2010. Tuolloin HIFK voitti ottelun selkein numeroin 4–0. Hauska yhteensattuma on, että HIFK:n päävalmentaja Sami Okkonen oli tuolloin edustamassa Tähtirintoja pelaajana ja onnistui tekemään maalin KäPan verkkoon. Nyt melkein 13 vuotta myöhemmin, kun kaksi helsinkiläistä joukkuetta kohtaavat jälleen, toimii Okkonen joukkueensa päävalmentajana.

HIFK:n päävalmentaja Sami Okkonen

Okkonen luonnehtii perjantain paikallisottelua seuraavasti. 

– Ottelun lähtökohdat ovat erittäin mielenkiintoiset. Vastustaja tulee aivan varmasti todella hyvällä peli-ilmeellä paikalliskamppailuun. Meidän valmistautuminen ei juurikaan eroa tavalliseen kotiotteluun valmistautumisessa, mikä on hyvä asia.

Alkukaudesta HIFK on kärsinyt jonkun verran loukkaantumisista, ja nekin asiat vaikuttavat perjantain kokoonpanoon. 

– Kokoonpanon osalta on vielä muutamia kysymysmerkkejä pitkäaikaispoissaolijoiden lisäksi, mutta saamme varmasti jalkeille kilpailukykyisen nipun myös huomisellekin.

Okkonen pitää KäPaa innokkaana ja hyvin valmennettuna joukkueena.

– Käpa on nuori, erinomaisesti valmennettu joukkue, joka on varmasti täynnä intoa perjantain koitoksessa. Joukkue on mielenkiintoinen, sillä vaikka se perustaakin pelinsä vahvasti pallonhallintajalkapalloon, on sillä myös suoraviivaisempia etenemisen keinoja ja he ovatkin varioineet lähestymistapaansa otteluihin varsin paljonkin kauden mittaan, erityisesti puolustuspelaamisen osalta.

– Meidän tulee säilyttää aiemmissa otteluissa toteutunut maalinestopelaaminen, olla hieman aiempaa intensiivisempiä prässätessä sekä parantaa edelleen omaa hyökkäyspelaamistamme, tiivistää Okkonen.

Ottelu pelataan Töölön Bolt Areenalla huomenna perjantaina klo 18:30. Liput otteluun myy kotijoukkue Käpylän Pallo. Jos et pääse paikan päälle, voit seurata ottelua Ruutu+ palvelusta.

Otteluinfo löytyy KäPa:n sivuilta tai painamalla tästä