Skip to main content

Otteluennakko 

Suomen Cup 4. kierros 

EPS – HIFK 

17.5.2023 Klo 18:30 

Espoonlahden Urheilupuisto (Espoonlahdentie 2-4) 

HIFK:n Suomen Cup –matka jatkuu huomenna keskiviikkona Espoossa, kun vastustajana ja kotijoukkueena toimii Miesten Kakkosessa pelaava EPS. Kyseessä on Suomen Cupin neljännen kierroksen ottelu. Lähtökohdat otteluun ovat melko selkeät, HIFK lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta viime Cup-ottelussakin nähtiin, että haaste voi tulla olemaan jälleen erittäin kova. Voittaja etenee  Suomen Cupin viidennelle kierrokselle ja häviäjän matka päättyy. 

Toukokuun alussa arvottiin Suomen Cupin neljännen kierroksen ottelupareja, ja HIFK:n vastustajaksi arvottiin lähes naapurissa pelaava Espoon Palloseura. EPS pelaa Miesten Kakkosta, ja on kauden kolmesta sarjaottelusta onnistunut voittamaan yhden. Suomen Cupissa EPS tanssi itsensä jatkoon Töölön Taistoa vastaan selkein numeroin 7–1. Viime kaudella EPS pelasi Suomen Cupissa viidennellä kierroksella asti, mutta matka päättyi Veikkausliigassa pelaavaa IFK Mariehamnia vastaan. Huomenna Espoonlahden Urheilupuistossa voi varmasti aistia urheilujuhlan tuntua.  

EPS:n alkukauden parhaimpia pelaajia on ollut joukkueen kapteeni Ville Kiiski. Miesten Kakkosessa Kiiski on viimeistellyt kolmessa pelatussa ottelussa kaksi maalia. Myös viimeisimmässä Suomen Cupin ottelussa Töölön Taistoa vastaan Kiiski onnistui maalinteossa kahdesti. 

HIFK:n matka neljännelle kierrokselle ei edennyt yhtä selkeänumeroisesti kuin EPS:llä. Tähtirinnat hakivat voiton rangaistuspotkukilpailuun venyneen ottelun jälkeen PK-35:n vieraana. Ottelu toisti tuttua käsikirjoitusta, kun joukkueet pelasivat tuloksellisesti täysin identtisen Cup-ottelun kuin viime kaudella.

3.5.2023 HIFK – TPS,  Abiola Bamijoko ja Paulus Arajuuri

HIFK:n nuori puolustajalupaus Abiola Bamijoko ennakoi huomista Cup-kohtaamista seuraavasti. 

– Hyvillä fiiliksillä lähdetään taas Suomen Cupin peliin. EPS tulee otteluun varmasti kovaa ja uskon, että he eivät tule päästämään meitä helpolla. 

Bamijoko painottaa jokaisen ottelun tärkeyttä, ja myös sitä, että jokaiseen otteluun tulee valmistautua samalla tavalla. 

– Valmistautuminen on samanlaista Suomen Cup-peleissä kuin Ykkösessäkin. Treenataan täysillä jokaista peliä varten, koska jokainen ottelu on meille tärkeä. Jokaisella pelaajalla ja valmentajalla on täysi halu voittaa. 

Bamijoko ennakoi huomisesta tasaista vääntöä. 

– Odotan huomisesta pelistä kovaa ja intensiivistä. Vaikka vastustaja on meille melko tuntematon, lähdemme silti pelaamaan meidän omaa peliä. Ja vaikka ottelu on vieraissa, toivotaan että mahdollisimman moni Kingi ja fani pääsisi paikalle, Bamijoko tiivistää. 

Ottelu pelataan siis Espoonlahden Urheilupuistossa ja ottelu alkaa 18:30. Liput otteluun myy kotijoukkue EPS. Vierasfaneille on varattu seisomakatsomo kentän laidalta. Katsomo on seisomakatsomo ja sinne mahtuu max 288 henkilöä. Lisää infoa lippuihin ja saapumiseen löydät tästä.