Skip to main content

HIFK:n kausi jatkuu huomenna tiistaina Suomen Cupin viidennen kierroksen ottelulla, kun se lähtee haastamaan Veikkausliigassa pelaavaa FC Lahtea tämän kotikentälle. HIFK kohtaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella virallisessa sarjaottelussa sarjatasoa ylempää olevan joukkueen. Huomenna Lahden Stadionilla tullaan varmasti näkemään erittäin mielenkiintoinen ja kiihkeä kamppailu.

Kotijoukkue FC Lahden taival Suomen Cupin viidennelle kierrokselle ei ole käynyt helpoimman kautta. Ensin niukka 2–1 voitto JIPPO:sta ja sen jälkeen vielä vähämaalisempi 1–0 voitto jyväskyläläisestä Miesten Nelosessa pelaavasta Kypärämäen Rangersista sinetöi paikan viidennelle kierrokselle. Toki otteluissa on nähty kierrätystä FC Lahden avauskokoonpanossa Veikkausliiga-otteluiden ohella, mutta Lahden matka viidennelle kierrokselle ei ole edennyt kuin siivillä.

Huomenna FC Lahti pääsee pelaamaan Suomen Cupissa kotikentällään ensimmäistä kertaa tälle vuodelle ja vastustaja kovenee samalla huomattavasti. Veikkausliigassa FC Lahti on tällä hetkellä sijalla 11, eli toiseksi viimeisenä. Tuttuja pelaajia Lahden kokoonpanossa on ainakin yksi, kun kaksi kautta HIFK:ta edustanut Jusif Ali siirtyi Lahteen viime kauden päätteeksi.

HIFK taas on viime aikoina esiintynyt erinomaisesti Miesten Ykkösessä. Joukkue on onnistunut ottamaan tasaisesti pisteitä ja on sarjataulukossa tällä hetkellä 4. sijalla. Suomen Cupissa HIFK on kohdannut aiemmilla kierroksilla PK-35:n ja EPS:n. Pihlajanmäessä HIFK oli PK:ta vahvempi numeroin 3–2 rangaistuspotkujen jälkeen ja Espoosta Röda haki selkeänumeroisen 4–1 voiton. Tuolloin ottelun hahmo oli hattutempun viimeistellyt Aapo Hyppönen. Hyppösellä on tilillään neljä maalia kahdesta Suomen Cupin ottelusta.

Joona Tiainen, HIFK-KäPa 26.5.2023

HIFK:n maalivahti Joona Tiainen on pelannut viisi ottelua peräkkäin päästämättä maaliakaan Miesten Ykkösessä. FC Lahdesta tälle kaudelle HIFK:hon siirtynyt maalivahti ennakoi huomista ottelua seuraavasti.

– Hauska yhteensattuma, että pääsee pelaamaan vanhaa seuraa vastaan, vaikka eri sarjatasolla pelataankin. Kiva palata yhdeksi peliksi takaisin Hiihtikselle.

Tiainen pelasi pitkään Lahdessa, joten häneltä varmasti löytyy tietämystä, millainen joukkue tulee vastaan.

– Lahti on tunnetusti periksiantamaton jengi, jossa arvostetaan kovaa työntekoa kentällä. Tällä kaudella joukkue vaikuttaa hyvin organisoidulta, varsinkin puolustussuuntaan.

– Uskon, että huomenna nähdään hyvin tasainen peli, jossa joudumme ajoittain puolustamaan myös matalalla. Emme lähde kuitenkaan peruuttelemaan, vaan haluamme pelata omaa peliä, jota olemme kehittäneet pitkin kautta, Tiainen tiivistää.

Ottelu pelataan huomenna tiistaina 30.5. klo 18:30 Lahden Stadionilla. Ottelun voit katsoa suorana Ruutu+ palvelusta.