Skip to main content

Otteluennakko 

Miesten Ykkönen 

JJK Jyväskylä – HIFK 

13.05.2023 Klo 16:00 

Harjun Stadion (Ihantolantie 3) 

HIFK matkaa huomenna Jyväskylään JJK:n vieraaksi Miesten Ykkösen runkosarjaotteluun. Nihkeän alun jälkeen Tähtirinnat lähtevät tavoittelemaan Jyväskylään kolmatta perättäistä voittoaan. Haaste kasvaa seuraavan voiton saamiseksi, koska edelliset voitot joukkue on onnistunut ottamaan tutulla kotistadionillaan, mutta vierasotteluiden voittotili on vielä avaamatta. Onnistuuko Röda hakemaan Harjun Stadionin luonnonnurmelta pisteet ja venyttämään voittoputkensa kolmen ottelun mittaiseksi? 

Pirteästi viime aikoina esiintynyt HIFK on lähdössä jahtaamaan voittoputkelleen lisää mittaa, kun se on kahdessa edellisessä ottelussa onnistunut voittamaan TPS:n ja KPV:n kotonaan. Yhteensä HIFK:lla on ennen JJK-ottelua kasassa seitsemän pistettä viidestä ottelusta. 

Huominen ottelu on Ykkösen kauden toinen vierasottelu. Ensimmäinen pelattiin vapun kynnyksellä SalPaa vastaan Salossa, josta matkaan tarttui yksi piste. Joukkue oli kiinni vierasvoitossa viimeiselle minuutille asti, mutta viime hetken tasoitusmaalin myötä pisteitä matkasi Stadiin lopulta vain yksi. Kyseinen ottelu oli kauden ensimmäinen luonnonnurmella ja myös Jyväskylässä joukkuetta odottaa perinteinen jalkapalloalusta. HIFK haki jo tuntumaa luonnonnurmeen eilen, kun se harjoitteli legendaarisella Helsingin Olympiastadionilla. 

Kokemusta joukkueilla ei ole toisistaan viime vuosina hirveästi. Edellisen kerran HIFK ja JJK kohtasivat sarjaotteluissa kaudella 2018. Tuolloin keskinäisissä kohtaamisissa HIFK voitti kaksi ja yksi ottelu päättyi tasan. Kyseisen kauden HIFK fanit varmasti muistavat kirkkaasti, sillä kauden päätteeksi Tähtirinnat nousivat Veikkausliigaan.  

Ennen ottelua JJK on sarjataulukossa sijalla 9. Joukkue on voittanut yhden ottelun tällä kaudella Miesten Ykkösessä ja se oli SJK Akatemiaa vastaan, joka on sarjataulukossa parhaillaan kolmantena. SJK Akatemian ainut tappio tähän mennessä on juuri JJK:ta vastaan. Kokonaisuudessaan JJK:lla on kasassa neljä pistettä.  

HIFK–KPV 8.5.2023, Jarkko Heimonen

HIFK:n laitapuolustaja Jarkko Heimonen odottaa innolla huomista ottelua, koska hän pääsee vanhoille kotiseuduille pelaamaan. 

– Todella hyvillä fiiliksillä lähdetään! Itselle tämä matsi tuo tottakai pientä extralatausta, kun pääsee kotikonnuille pelaamaan. Myös koko jengissä on hyvä ilmapiiri, kun mennään päivä päivältä kohti parempaa huomista. 

Jyväskylässä Harjun Stadionilla pelataan luonnonnurmella, ja viikon mittaan on ilmennyt, ettei kenttä ole ehkä ihan täydellisimmässä kunnossa vielä tässä vaiheessa kevättä. 

– Lauantaina varmasti tulee olemaan aika suoraviivainen matsi, kun Harjun sementti ei näyttänyt olevan niin mintissä vielä. Veikkaan, että kaksinkamppailut ja molemmat boksit tulevat olemaan isossa roolissa, jos haluaa pisteitä ottaa mukaan. 

Heimonen pitää JJK:ta hyvänä joukkueena, mutta uskoo myös, että omalla hyvällä tekemisellä pisteitä on otettavissa täysi määrä.  

– Totta kai vastustaja on hyvin valmennettu jengi, jossa on hyviä pelaajia. He tekevät pelin sisällä paljon asioita hyvin yhdessä, mutta uskon kun luotetaan omaan tekemiseen ja gameplaniin niin saadaan haluttu tulos Jyväskylästä mukaan, päättää Heimonen. 

Huominen ottelu pelataan Jyväskylässä Harjun Stadionilla ja ottelu alkaa Klo 16:00. Ottelun voit katsoa suorana Ruutu+ -palvelusta.