Skip to main content

Kuvat: Niko Nakari

FC Lahti – HIFK 

Suomen Cup 5.kierros
30.5.2023 Klo 18:30
Lahden Stadion 

FC Lahti ja HIFK ottivat yhteen Suomen Cupin viidennen kierroksen ottelussa Lahden Stadionilla tiistai-iltana. HIFK taisteli altavastaajana Veikkausliiga-joukkuetta vastaan ja eteni voitolla Suomen Cupissa kuudennelle kierrokselle. Vahva tasonnosto toiselle jaksolle toi maalin, ja uhrautuvainen puolustus ottelun lopussa sinetöi 0-1 lopputuloksen. Lahdessa ei tiistai-iltana nähty päätä huimaavaa yleisömäärää, mutta ottelun tunnelmasta vastasi jälleen upeasti Stadin Kingit, joita oli paikalla iso joukko.

Ensimmäinen puoliaika

Avausjakso meni pääosin kotijoukkue FC Lahden hallitessa ottelua ja vaarallisia maalipaikkoja, mutta maalit jäivät kuitenkin tekemättä. Jusif Ali oli yksi avausjakson näkyvimmistä pelaajista usealla maalipaikallaan. 

13. minuutilla HIFK tuli ensimmäistä kertaa vaarallisemmin FC Lahden kenttäpuolelle, kun Robbie Azodo riisti omassa päässä pallon ja käynnisti vastahyökkäyksen. Pallo pelattiin Aleksi Wahlmanin ja Rico Finnäksen kautta takaisin Azodolle, mutta viimeinen ratkaisu jäi uupumaan ja kunnollista laukausta ei vielä nähty.

22. minuutilla FC Lahti murtautui oikealta puolelta HIFK:n rangaistusalueelle. Viime kaudella HIFK:n paidassa pelannut Jusif Ali laukoi epäonnistuneesti. Tilanteesta seurasi vaarallinen pomppupallo Tähtirintojen maalin lähietäisyydelle, mutta tilanne päättyi kotijoukkueen ensimmäiseen kulmapotkuun. 

Hetkeä myöhemmin nähtiin hyvästä vastahyökkäyksestä erittäin vaarallinen maalipaikka, kun loukkaantumisen jälkeen takaisin avauskokoonpanoon palannut Antti Ulmanen pääsi nokikkain FC Lahden maalivahti Anton Munukan kanssa, joka onnistui kuitenkin tekemään tärkeän torjunnan.

Kun ottelua oli pelattu puolituntia, Jarkko Heimonen antoi tuttuun tapaan hyvän keskityksen kulmapotkusta. Pallo päätyi kimmokkeiden kautta Antti Ulmaselle aivan päätyrajan tuntumaan. Ulmanen nosti pallon takaisin maalille, johon Iiro Äijö pääsi puskemaan, mutta pallo meni Rödan harmiksi niukasti ohi maalin.

FC Lahti oli lähellä avausmaalia, kun avausjaksoa oli jäljellä viimeiset viisi minuuttia. Jusif Ali laukoi kulmapotkun jälkitilanteesta vaarallisesti kohti etualakulmaa, mutta HIFK:n maalivahti Sam Jammeh onnistui pitämään lukemat maalittomina komealla venytyksellään.

Tauolle lähdettiin 0–0 tilanteessa.  

Toinen puoliaika 

Toisen jakson alussa vierasjoukkue HIFK otti vuorostaan pelin hallinnan itselleen. Painostus sai palkinnon 53. minuutilla. Robbie Azodo ja Rico Finnäs käynnistelivät tilanteen kulmalipun läheltä ja lopulta Finnäsin tarkka syöttö takaviistoon tavoitti maalilla olevan Antti Ulmasen (Eld Muutot), joka laittoi pallon maaliin. Näin HIFK johti ottelua 0-1.

65. minuutilla mustapaitainen FC Lahti pääsi hakemaan tasoitusta HIFK:n maalin edestä. Altin Zeqiri ja Samuel Pasanen pelasivat pallon taitavasti vaihdosta tulleelle Irfan Sadikille, joka pääsi kokeilemaan rangaistuspilkun kohdalta, mutta laukaus jäi kuitenkin uhrautuneesti läpi ottelun pelanneeseen Iiro Äijöön.

FC Lahti jatkoi kovaa vyörytystä Tähtirintojen päädyssä. Tällä kertaa Loorents Hertsi pääsi kaikessa rauhassa kokeilemaan HIFK:n maalin läheltä, mutta Sam Jammehilta nähtiin jälleen komea pelastus.

77. minuutilla Suomen Cupin otteluissa hyvässä vireessä ollut ja vaihdosta sisään tullut Aapo Hyppönen oli jatkaa maalitehtailuaan. Näppärä nosto ei aivan suuntautunut maalia kohti, ja FC Lahti selvisi tilanteesta lopulta säikähdyksellä.

Ottelun viimeisellä kymmenellä minuutilla lahtelaiset hakivat vimmatusti tasoitusta, mutta uhrautuvaisesti puolustanut HIFK onnistui pitämään kotijoukkueen maaleitta. Näin HIFK voitti ottelun lukemin 1–0 ja varmisti paikan Suomen Cupissa kuudennelle kierrokselle. Toukokuu on ollut joukkueelle onnistunut, sillä se ei ole hävinnyt kuukauden aikana pelatusta seitsemästä ottelusta yhtäkään.

Rödan kausi jatkuu tulevana sunnuntaina Miesten Ykkösessä. Tuolloin kotiottelussa vastaan tulee FF Jaro. Liput otteluun Ticketmasterista.

Robbie Azodo

Avauskokoonpano: Jammeh (MV), Heimonen, Äijö, Azodo (Coker 62’), Ulmanen (Hyppönen 65’), Saira (Ahadi 46’), Järvinen, Wahlman (Puro 46’), Pasi (Bamijoko 73’), Finnäs, Pallas 

Muutoksentekijät: Tiainen (MV), Hackspik, Bamijoko, Coker, Puro, Ahadi, Hyppönen 

Maalit: Antti Ulmanen (Eld Muutot, HIFK) 53’ 

Varoitukset: Kabashi 28’ (FC Lahti), Järvinen 32’ (HIFK), Finnäs 43’ (HIFK), Pallas 70’ (HIFK)