HIFK – JäPS
Miesten Ykkönen
22.5.2023 Klo 18:30
Bolt Arena

HIFK sai kesäisenä maanantai-iltana vieraita Järvenpäästä, kun JäPS saapui Helsinkiin. Uusi viikko alkoi Rödan kannalta makeasti, kun se onnistui ottamaan kolmannen peräkkäisen kotivoittonsa lukemin 2–0. Viimeksi HIFK on pystynyt voittamaan kotikentällään päästämättä maaliakaan kaudella 2014. Tähtirintojen maalivahti Joona Tiainen pelasi myös neljännen nollapelinsä Ykkösessä tälle kaudelle ja Mosawer Ahadi nousi maalitilaston jaetulle kolmannelle sijalle.

Ensimmäinen puoliaika

Ottelu lähti liikkeelle hyvin tunnustelevasti ja ensimmäinen vaaranpaikka nähtiin minuutilla 14. Sakari Tukiainen riisti pallon JäPS:in kenttäpuoliskolla ja lähti nopeasti hakemaan laukausta. Oikean jalan yritys meni vain niukasti vasemmalta puolelta ohi vierasjoukkueen maalin.

HIFK ei edellisestä tilanteesta lannistunut, vaan hetkeä myöhemmin Emil Pallas käynnisti taidokkaasti ylivoimahyökkäyksen. Pallas pelasi pallon Mosawer Ahadille, joka harhautteli JäPS:in vastaan tulevaa maalivahtia. Ahadi sai laukauksen ohi maalivahti Janne Laihon, mutta yritys päätyi lopulta maalin yli.

33. minuutilla nähtiin JäPS:in ensimmäinen vaarallisempi yritys. Herkko Kuosa haki vapaapotkusta kaikkien yllätykseksi suoraa laukausta kohti maalia, mutta HIFK:n maalilla Joona Tiainen oli hereillä ja selvitti tilanteen.

Vain hetkiä myöhemmin nähtiin Rödalta hyvä kulmapotkutilanne, kun Jarkko Heimonen löysi keskityksellään Iiro Äijön, jonka pusku meni niukasti yli maalin.

Minuutilla 39. elettiin HIFK:n kannalta onnellisia hetkiä. Mustapha Cokerin upea kaukolaukaus Emil Pallaksen syötöstä meni aivan JäPS maalin ylänurkkaan, eikä maalivahti Laiholla ollut mitään mahdollisuutta torjuntaan. Maali oli varmasti Ykkösen tämän kauden hienoimpia.

Hetkeä myöhemmin Ahadi oli jo järjestelemässä maalipaikkaa Sakari Tukiaiselle. Ahadin näppärä syöttö tavoitti Tukiaisen, mutta hän ajautui todella pieneen kulmaan. Silti Tukiainen päätti kuitenkin kokeilla maalia, eikä hänen yllättävä laukaus mennyt paljoa ohi takanurkasta.

HIFK siirtyi tauolle johtaen ottelua 1–0.

Toinen puoliaika

Toinen puoliaika alkoi JäPS:n hallinnassa ja vierasjoukkueella oli useampia maalipaikkoja. HIFK:n puolustus pelasi kuitenkin kollektiivisesti ja hoiti tilanteet, vaikka muutamia läheltä piti tilanteitakin nähtiin.

62. minuutilla Tähtirinnat olivat todella lähellä siirtyä kahden maalin karkumatkalle. Eetu Puro syötti Jarkko Heimoselle, joka oli noussut laitapuolustajan paikalta tukemaan hyökkäystä. Heimonen laukoi ensimmäisellä kosketuksella kohti vasenta alanurkkaa, mutta JäPS-maalivahti Laiho piti kuitenkin lukemat ennallaan todella komealla torjunnallaan.

Vaarallisesti laidalla pelannut Mosawer Ahadi haastoi 75. minuutilla jälleen JäPS-puolustusta. Ahadin hyvän haaston jälkeen hän pääsi vetämään maalia kohti, mutta vasemman jalan laukaus meni kimmokkeen kautta niukasti ohi maalin. Kotijoukkueen mielestä tilanteesta olisi pitänyt seurata kulmapotku, mutta ottelua jatkettiin JäPS:n maalipotkulla.

Mosawer Ahadin tavaramerkkihaasto nähtiin uudelleen vain hetkeä myöhemmin. Tällä kertaa erinomaisen laukauksen pysäytti jälleen juuri ja juuri maalivahti Janne Laiho.

83. minuutilla HIFK:n toisen jakson hahmoksi muodostunut Mosawer Ahadi onnistui viimein yrityksessään. Topi Pasin purkupallo osoittautui erinomaiseksi pystysyötöksi Ahadi, joka pääsi haastamaan 1-2-tilanteeseen JäPS-puolustukseen. Ensimmäisen Ahadin laukausyrityksen pysäytti maalivahti Laiho, mutta pallo palautui tästä suoraan Ahadin jalkaan, josta hänellä oli helppo työ viimeistellä 2–0 maali.

Näin ottelu päättyi lopulta HIFK:n 2–0 voittoon ja kolme sarjapistettä jäivät Helsinkiin. Röda on voitattanut viimeiset kolme kotiotteluaan päästämättä maaliakaan. Tuloksella HIFK nousee sarjataulukossa viidennelle sijalle ohi SalPan. Lisäksi HIFK:n toisen maalin viimeistellyt Ahadi nousee Ykkösen maalitilaston jaetulle kolmannelle sijalle. Maalivahti Joona Tiainen puolestaan kasvattaa nollapelitilastoaan neljän ottelun mittaiseksi.