Skip to main content

8.5.2023 HIFK – KPV 1-0 (0-0)

85’ 1-0 Mosawer Ahadi (rp)

Maanantaina oli vuorossa HIFK:n kauden neljäs Ykkösen kotiottelu, jossa se sai vastaansa Kokkolan Palloveikot. HIFK tuli otteluun voitto alla, kun se keskiviikkona nappasi kauden avausvoittonsa Bolt Arenalla vierailleen TPS:n kustannuksella. Vasta kolme ottelua ennen illan kierrosta pelannut KPV lähti puolestaan metsästämään kauden avausvoittoaan ja -maaliaan.

Pirteästi ottelun avannut kotijoukkue sai pallon maaliin jo neljännellä peliminuutilla Emil Pallaksen käynnistämän vastahyökkäyksen seurauksena. TPS-ottelun loppuhetkillä kauden avausmaalinsa viimeistellyt Sakari Tukiainen oli viimeisenä pallossa ennen maaliviivan ylitystä, mutta oli kotiyleisön harmiksi ehtinyt jo paitsion puolelle.

Kauniissa kevätsäässä pelattu ensimmäinen puoliaika eteni HIFK:n hallitessa palloa, eikä vierasjoukkueelle juurikaan avautunut tekopaikkoja. Keskikentällä vakuuttavasti esiintynyt Pallas rakensi useita hyökkäystilanteita kotijoukkueelle. Viimeisellä kolmanneksella ratkaisut jäivät kuitenkin melko vaarattomiksi, joten tauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Tauon jälkeen KPV sai enemmän otetta pelitapahtumista ja pääsi luomaan painetta HIFK:n päätyyn. Miika Kauppilalle avautui kaksi tekopaikkaa, joista jälkimmäinen osoittautui erityisen vaaralliseksi. Lukemat säilyvät muuttumattomina, sillä HIFK-maalivahti Joona Tiainen selvitti Kauppilan lähietäisyydeltä lähteneen laukauksen sekä siitä syntyneen jatkotilanteen.

Ottelun ratkaisu nähtiin lopulta vasta 85. peliminuutilla, kun Tukiaisen tilalle hyökkäykseen tulleen Antti Ulmasen pallo laittoi niin ikään vaihdosta tulleen Aleksi Wahlmanin vauhtiin. KPV-puolustaja Aku Ahokangas rikkoi Wahlmania tämän juuri ehdittyä rangaistusalueelle, ja pallo vietiin pilkulle. Rangaistuspotkua laukomaan tullut Mosawer Ahadi sijoitti pallon oikealta maaliin maalivahti Ville Sepän sormien kautta.

Mosawer Ahadi ratkaisi pelin pilkulta

– Hyvät fiilikset, vaikea peli oli. Vastustaja piti palloa aika hyvin. Siinä jokainen jätkä teki huimasti duunia. Alussa oli hyvät aihiot ja hyviä paikkoja. Toisella puoliajalla KPV otti pallonhallinnan aika vahvasti, ja siinä tuli juostua aika paljon, Ahadi kertasi ottelun tapahtumia.

Voittomaalin viimeistely äänekkään Klackenin edessä lämmitti luonnollisesti myös kolmatta kauttaan HIFK:ssa pelaavan ”Moskun” mieltä:

– Se on aina siistiä, kun pääsee Kingien päätyyn hyökkäämään. Se oli sellainen pilkku, että se meni maaliin, ja se on tärkeintä. Siinä oli Ville (Seppä) myös hyvin mukana.

HIFK:n kausi Ykkösessä jatkuu lauantaina 13.5. JJK:n vieraana Jyväskylässä. Seuraava kotiottelu pelataan puolestaan maanantaina 22.5. Järvenpään Palloseuraa vastaan klo 18.30 Bolt Arenalla – ennakkoliput otteluun myy Ticketmaster.

HIFK:n avauskokoonpano:
31 Joona Tiainen (mv)
2 Jarkko Heimonen
10 Mosawer Ahadi (90+2’ 5 Abiola Bamijoko, Fuse Training Center)
11 Nikolas Saira (Mamma Rosa); (68’ Robbie Azodo)
13 Julius Järvinen (68’ 19 Aleksi Wahlman)
18 Matias Hänninen (68’ 4 Iiro Äijö, Helsingin Uutiset)
21 Eetu Puro (Plushouse)
23 Paulus Arajuuri (Skigarage ja The Brand 9)
25 Topi Pasi
30 Emil Pallas
44 Sakari Tukiainen (Puma ja Linnavuoren huolto); (71’ 9 Antti Ulmanen, Eld Muutot)

Muutoksentekijät: 1 Sam Jammeh (mv), 24 Mustapha Coker.