Skip to main content

EPS – HIFK
Suomen Cup 4. kierros
17.5.2023 Klo 18:30
Espoonlahden Urheilupuisto 

HIFK ja EPS kohtasivat keväisessä keskiviikko-illassa Suomen Cupin neljännen kierroksen ottelussa. Tähtirinnat hakivat vakuuttavan 4–1 vierasvoiton ja ottelun hahmona oli hattutempun viimeistellyt Aapo Hyppönen. Espoonlahden Urheilupuistossa nähtiin vauhdikas ja viihdyttävä jalkapallo-ottelu. Samalla tehtiin myös EPS:n yleisöennätys, kun yli 1200 ihmistä oli saapunut Espoonlahteen. Voiton myötä HIFK:n matka Suomen Cupissa jatkuu seuraavaksi viidennelle kierrokselle.

Ensimmäinen puoliaika 

Valkopaitainen vierasjoukkue HIFK osoitti jo ensihetkillä, ettei se tullut Espooseen himmailemaan. Kolmannella minuutilla ja käytännössä ottelun ensimmäisestä tilanteesta Nikolas Saira (Kummiyritys: Mamma Rosa) viimeisteli ottelun avausmaalin. Aleksi Wahlmanin antaman kulmapotkun jälkitilanteesta Mustapha Coker ampui kovan laukauksen hieman kauempaa, jota maalivahti ei onnistunut liimaamaan. Tästä jälkitilanteesta Saira siirsi HIFK:n 1–0 johtoon.  

9. minuutilla kotijoukkue EPS riisti pallon keskialueella ja lähti nopeaan vastahyökkäykseen. Exauce Madingu päätti kunnianhimoisesti lähettää nopean laukauksen kaukaa, ja pallo meni niukasti yli HIFK:n maalin.

20. minuutilla nähtiin erikoinen tilanne, kun Jere Ahopelto oli murtautua hyvään maalintekopaikkaan Rödan rangaistusalueella. Ahopelto rikkoi tilanteessa Iiro Äijöä, jonka jälkeen Äijö tönäisi Ahopeltoa, joka kaatui tilanteessa. Kovaääninen kotiyleisö vaati tilanteesta rangaistuspotkua, mutta ensimmäisenä rikkonut Ahopelto ja EPS ei sitä saanut, ja peliä jatkettiin luonnollisesti HIFK:n vapaapotkulla.

EPS:n Exauce Madingu jatkoi kunnianhimoisia kaukolaukauksiaan. Oikealta puolelta, läheltä HIFK:n rangaistualuetta Madingu haki laukausta etukulmaa kohti, mutta tämäkin laukaus meni hiuksen hienosti maalin yli. 

Kun ottelua oli pelattu puoli tuntia, kotijoukkue EPS nousi tasoihin. Kulmapotkutilanne, josta pallo pomppi takatolpalle, jossa Jere Ahopelto onnistui sivaltamaan tasoitusmaalin. Maalia tehdessään Ahopelto kuitenkin loukkasi polveaan ja joutui jättämään ottelun kesken.

Avausjakson viimeisellä viidellä minuutilla Tähtirinnat siirtyivät ottelussa uudestaan johtoon. Robbie Azodo pelasi vapauttavan syötön Aapo Hyppöselle, jonka ensimmäisen laukauksen selvitti EPS:n maalivahti Heikki Louhivaara, mutta toisessa yrityksessään Hyppönen onnistui ja HIFK nousi ottelussa 2–1 johtoon.

Lisäajalla Topi Pasi oli viedä HIFK:n kahden maalin johdossa tauolle, kun Pasi puski pallon kulmapotkusta ylärimaan. Näin EPS selvisi tästä takaiskuitta. 

Monivaiheisen avausjakson jälkeen tauolle siirryttiin HIFK:n johtaessa ottelua 2–1. 

Toinen puoliaika 

Toiselle jaksolle EPS tuli ennakkoluulottomasti sisään, kun joukkueen kapteeni Arttu Aho oli puskea ottelun kulmapotkusta tasoihin. Rödan maalivahti Sam Jammeh venyi upeaan torjuntaan ja piti lukemat ennallaan.

56. minuutilla nähtiin valitettava tilanne, kun syntymäpäiviään viettänyt Antti Ulmanen sai iskun päähänsä. Ulmanen vaihdettiin kentälle toiselle jaksolle, ja ehti pelata vain reilut kymmenen minuuttia, ennen kuin hän joutui jättämään kentän loukkaantumisen vuoksi.

Ottelun toinen puoliaika oli hyvin rikkonaista ja tunteet kuumenivat ajoittain.

Tähtirinnat tarrasi jatkopaikkaan entistä kovempaa kiinni, kun Aapo Hyppönen viimeisteli illan toisen maalinsa ja vei HIFK:n 3–1 johtoon. Vaihdosta tullut Jarkko Heimonen löysi aivan puolustuslinjan rajamailta Hyppösen, joka ei epäonnistunut paikastaan.

89. minuutilla EPS oli päästä kaventamaan eroa yhteen maaliin, kun Aleksi Hollmen pääsi puskemaan paraatipaikalta. Koko ottelun hyvin torjunut Sam Jammeh selvitti tämänkin tilanteen.

Kun ottelun varsinainen peliaika oli täynnä, nähtiin viimeinen sinetti HIFK:n jatkopaikalle Tähtirintojen iskiessä neljännen maalinsa. Ottelun hahmoksi nousi Aapo Hyppönen, joka viimeisteli hattutempun. Näin ollen peli päättyi 1-4 tulokseen ja HIFK eteni Suomen Cupin viidennelle kierrokselle.

Aapo Hyppönen

Avauskokoonpano: Jammeh (MV), Hackspik, Äijö, Bamijoko (Ulmanen 46’, Tukiainen 58’), Azodo (Heimonen 46’), Saira, Hyppönen, Wahlman, Puro (Finnäs 72’), Coker (Pallas 59’), Pasi 

Muutoksentekijät: Tiainen (MV), Heimonen, Ulmanen, Varis, Finnäs, Pallas, Tukiainen 

Maalit: Saira 3’ (HIFK), Ahopelto 30’ (EPS), Hyppönen 42’ (HIFK), Hyppönen 77’ (HIFK), Hyppönen 90+1’(HIFK)  

Varoitukset: Puro 12’ (HIFK), Sjöstedt 24’ (EPS), Doroci 41’ (EPS), Kotilainen 41’ (EPS), Amehri 62’ (EPS), Ahmed-Nur 90’ (EPS)