Skip to main content

Otteluennakko 

HIFK-MP
Pe 21.4 klo 18.30
Bolt Arena (Urheilukatu 5)
Liput ennakkoon Ticketmasterista

HIFK saa kauden toisessa ottelussa vierailijoita Mikkelistä, kun MP saapuu perjantaina Bolt Areenalle. Molemmat joukkueet metsästävät perjantaina kauden avausvoittoa. Tähtirinnat kärsivät tappion kauden ensimmäisessä ottelussa kotonaan Gnistanille ja MP puolestaan kävi ensimmäisen kierroksen ottelussa Helsingissä sarjanousija KäPa:n vieraana. Dramaattinen loppu jätti MP:n ottelussa pisteittä. 

Ykkösen toisella kierroksella kohtaavat Helsingissä HIFK ja MP. Ylihuomisessa ottelussa tullaan varmasti näkemään kaksi nälkäistä joukkuetta, sillä molemmilla joukkueilla on Ykkösen pistetili vielä avaamatta. 

MP tulee perjantain otteluun varmasti kovalla latauksella, koska se kävi jo viime viikolla pelaamassa vierasottelun Helsingissä. Dramaattinen ottelun loppu sinetöi lopulta kolme pistettä KäPa:lle, ja mikkeliläiset joutuivat lähtemään kotiin tyhjin käsin. Tulevana perjantaina joukkueella on jälleen mahdollisuus hakea pisteitä pääkaupungista. 

Perinneseurat eivät ole kohdanneet viime vuosina kovinkaan montaa kertaa. Edellinen kohtaaminen on helmikuulta Ykköscupissa, josta Röda onnistui ottamaan 2-0 voiton voittaessaan lohkon. Ykköscupissa MP puolestaan jäi lohkon viimeiseksi hävittyään kaikki ottelut.

HIFK ja MP kohtaavat sarjaotteluissa todella pitkän tauon jälkeen. Edellisestä sarjaottelusta näiden kahden välillä on lähes kymmenen vuotta. MP on ollut vuosien saatossa HIFK:lle paha vastustaja. Kaudella 2013 Miesten Kakkosessa MP onnistui voittamaan Tähtirinnat kahdesti ja yksi ottelu pelattiin tasan. Tuolla kaudella Matias Hänninen viimeisteli maalin jokaisessa ottelussa MP:tä vastaan. 

Kyseinen kausi kymmenen vuotta sitten päättyi silti onnellisesti, HIFK:n sarjanousuun.  

Obed Malolo, HIFK – Gnistan, 14.4.2023

Joukkueen kapteeni Obed Malolo kommentoi odottavissa tunnelmissa perjantain koitosta. 

– Kausi on vihdoin saatu käyntiin. Hyvillä fiiliksillä kohti perjantaina ja joukkueessa on hyvä tunnelma. Viime pelistä jäi hyvä ärsytys, joka varmasti näkyy perjantaina. 

– Ekan pelin aggressiivisuus ja peli-ilme on niitä asioita, joita pitää ottaa mukaan seuraavaan otteluun. 

– Vastustajallekaan ei tullut kolmea pistettä ensimmäisestä pelistä, joten varmasti tulee ärsytetty joukkue vastaan, kommentoi Malolo. 

HIFK:n päävalmentaja Sami Okkonen ennakoi perjantaita seuraavasti. 

– Kummallakaan joukkueella ei avauskierros mennyt halutulla tavalla ja lähtökohdat perjantain otteluun ovat molemmilla melkein identtiset. 

– Meidän ekat 35 minuuttia ensimmäisestä pelistä pitää saada myös MP:tä vastaan. Sama intensiteetti, yläprässi ja pallokontrollin määrä. Sitä Gnistan-pelin vaihetta me tarvitaan perjantaina koko peli, Okkonen painottaa. 

Okkonen pitää mikkeliläisiä hyvin suoraviivaisena joukkueena. 

– MP:n kokoonpano on muuttunut paljon Ykköscupin ottelusta. Avauskokoonpanossa on melkein puolet uusia jätkiä viime kohtaamisesta. Heidän laidoilta löytyy paljon vauhtia ja sen kanssa meidän täytyy olla hereillä, Okkonen päättää. 

Varmuudella perjantain ottelusta sivussa ovat Rico Finnäs (arvio 3-4 viikkoa) sekä Ykköscupissa loukkaantunut Nikolas Saira. 


Helpoiten parkkeeraat matsiin saapuessa P-Töölön pysäköintihalliin, jonka sisäänkäynti sijaitsee osoitteessa Töölönkatu 23. 

P-Töölön hinnasto perjantaisin: 

maanantai – perjantai 

08:00 – 16:00 1,50 € / alkava 30 min 

16:00 – 21:00 2,00 € / alkava 30 min 

21:00 – 08:00 1,00 € / alkava 60 min 

Lisätietoa pysäköinnistä löydät täältä