Skip to main content

SalPa – HIFK
Ykkönen
29.4.2023 Klo 16:00 

HIFK pelasi lauantaina Salossa sarjanousija SalPa:n vieraana ensimmäisessä vierasottelussaan Ykkösessä. Melko rikkonainen peli Salon nurmikentällä tuulisissa olosuhteissa päättyi tasapeliin 1-1. HIFK oli jo kiinni täydessä sarjakauden ensimmäisessä voitossa Mosawer Ahadin johtomaalilla, mutta lisäajalla SalPa onnistui tasaamaan pisteet ja Helsinkiin lähti vain yksi piste. 

Ensimmäinen puoliaika 

Ottelun ensimmäinen vaarallinen tilanne nähtiin 9. minuutilla, kun SalPa murtautui vasemmalta laidalta HIFK:n maalin läheisyyteen ja kotijoukkueen Jesse Huhtala pääsi kokeilemaan maalintekoa, mutta kulma osoittautui liian pieneksi ja pallo meni lopulta ohi maalin.

16. minuutilla Röda tuli ensimmäistä kertaa lupaavamman näköisesti kohti SalPan maalia. Robbie Azodo pelasi ovelan syötön Matias Hänniselle. Hänninen ei kuitenkaan saanut palloa parhaalla tavalla haltuunsa ja tilanteesta seurasi lopulta kulmapotku.

20. minuutilla Joonas Meura haki pitkällä syötöllä Elmo Heinosta, joka teki juoksua linjan taakse, mutta Paulus Arajuuri ehti viime hetkellä liukua syötön poikki ja lopulta SalPa ei päässyt kunnolliseen maalipaikkaan.

Paria minuuttia myöhemmin Tähtirinnat oli todella lähellä maalintekoa. Julius Järvisen erinomainen katko keskialueella mahdollisti vaarallisen vastahyökkäyksen. Järvinen pelasi pallon Mosawer Ahadille, joka kuljetti nopeasti maalia kohti. Ahadi tiputti pallon takaisin Järviselle, joka haki laukausta hyvältä paikalta, mutta SalPan Frans Grönlund onnistui pettämään vaarallisen laukauksen ja ottelu säilyi maalittomana.

30. minuutilla HIFK:n kapteeni Obed Malolo loukkasi itseään kotijoukkueen hyökkäyksen jälkeen. Huoltotoimien jälkeen Tähtirintojen kapteeni palasi kuitenkin kentälle yrittäen jatkaa peliä.

Avausjaksolla kotijoukkue sai lukuisia kulmapotkuja ja 32. minuutilla nähtiin SalPa:n ensimmäinen vaarallisempi kulmapotku, kun Mikael Anttilan keskitys meinasi kiertää suoraan HIFK:n maaliin. HIFK:n Joona Tiainen oli kuitenkin maalilla hereillä ja onnistui nyrkkeilemään pallon maalinsa katolle.

38. minuutilla HIFK oli pakotettu ensimmäiseen vaihtoon, kun aiemmin jalkaansa loukannut Obed Malolo joutui jättämään ottelun kesken. Kapteenin nauhan siirtyi Paulus Arajuurelle ja Malolon tilalle vaihdettiin Emil Pallas.

42. minuutilla Mosawer Ahadi oli siirtää vieraat johtoon, kun Ahadi haastoi vaarallisesti oikealta laidalta ja hyvä laukaus osui SalPa:n maalin ristipuuhun. Jälkitilanteesta Robbie Azodo pääsi kokeilemaan, mutta tämä laukaus meni reilusti ohi.

Ensimmäisen jakson loppuun Tähtirinnat sai pientä painostusta SalPa:n päädyssä, mutta maalinteossa HIFK ei onnistunut. 

Tunnusteleva ensimmäinen puoliaika päättyi lopulta maalittomasti. Todelliset maalipaikat olivat vähissä, ja ottelu ei ollut merkittävästi kummankaan joukkueen hallinnassa. 

HIFK:n maalin teki Mosawer Ahadi

Toinen puoliaika 

Toisen jakson alkuun HIFK teki kaksi pelaajavaihtoa. Kentälle astelivat Sakari Tukiainen (Linnavuoren huolto ja Puma) ja Erikson Carlos (Maalauspartners). Kentältä poistuivat Robbie Azodo ja Antti Ulmanen (Eld Muutot). 

Ottelun toinen jakso jatkui varovaisissa merkeissä. Molemmilla joukkueilla oli merkittäviä vaikeuksia päästä maalipaikoille. 

Ensimmäinen vaaranpaikka toisella jaksolla nähtiin minuutilla 64, kun vaihdosta tullut Erikson Carlos yritti vapauttaa Mosawer Ahadia puoliksi yksin läpi. Syöttö pysähtyi lopulta kuitenkin SalPa:n puolustajiin.

74. peliminuutilla Röda siirtyy 1-0 johtoon, kun Erikson Carlos haastoi SalPa:n Walid Abdelalia päätyrajan tuntumassa, jonka jälkeen hän antoi loistavan keskityksen Mosawer Ahadille. Hyvä haltuunotto ja vielä parempi harhautus avasi Ahadille maalipaikan, jota hän ei jättänyt käyttämättä. Komeasti HIFK avasi maalihanat Ykkösessä kaudella 2023, todella tärkeällä maalilla.

79. minuutilla HIFK joutui jälleen tekemään vaihdon loukkantumisen vuoksi. Matias Hänninen joutui jättämään kentän ja hänen tilalleen johtoa puolustamaan tuli Iiro Äijö.

Neljännellä lisäajan minuutilla SalPa haki tasoitusta pitkällä heitolla, jota haettiin suoraan maalille. Huonosti purettu pallo meni SalPa:n Mikke Louhelalle, joka antoi vaarallisen keskityksen takatolpalle johon HIFK pääsi uudestaan väliin, mutta purkupallo jäi pyörimään HIFK:n maalille. Jesse Huhtala pääsi kokeilemaan lähietäisyydeltä tasoitusta, mutta pallo meni kimmokkeen kautta ohi maalin. 

SalPa nousi ottelussa tasoihin viimeisten lisäaika minuuttien kulmapotkusta. Vaarallinen keskitys, johon ensimmäiseksi osui Sakari Tukiainen, mutta pallo jäi kuitenkin pyörimään Rödan maalin eteen. Lopulta vaihdosta tullut SalPan Michael John pääsi laukomaan lähietäisyydeltä, ja pallo meni epäonnisesti HIFK:n pelaajien kautta maaliin.  

HIFK sai vielä paikkansa hakea nopeaa kuittia vapaapotkusta, joka oli SalPa:n rangaistusalueen lähettyviltä oikeasta laidasta. Ahadi antoi kelpo keskityksen ja pallo oli hetken aikaa SalPa:n maalin edustalla ennen kuin se onnistuttiin siivoamaan pois. Tämä jäi ottelun viimeiseksi tilanteeksi ja ottelu päättyi tasan 1-1. 

Kommentit

Paulus Arajuuri kommentoi Ruudun lähetyksessä tasapeliin päättynyttä ottelua. 

– Ei ole paljoa ikävämpää tapaa menettää pisteitä, kun tommonen lopun hässäkkämaali. Ensimmäinen nurtsipeli ja kova tuuli, joten olosuhteet oli melko vaikeat, silti ihan hyvä matsi meiltä. Mutta harmittaa, että ei saatu kolmea pistettä. 

– Otettiin pelillisesti askel eteenpäin, mutta vaikea verrata otteluita, kun olosuhteet on ollut niin erilaiset. Mielestäni meillä oli silti tänään tosi hyvä ilme. 

– Ollaan oltu todella epäonnisia loukkantumisten suhteen. Tänäänkin meidän kapteeni Obed loukkaantui ekalla puoliajalla. Harmillisia juttuja, jolle me ei vain voida mitään. Mutta ei auta kun kerätä kamat ja mennä eteenpäin, summaa Arajuuri tasapeliin päättynyttä ottelua. 

HIFK:n piste -ja maalitili on avattu ja seuraava ottelu on jo tulevana keskiviikkona. Kotiottelussa vastaan tulee TPS.  Ottelu pelataan Bolt Arenalla klo 18:30. 

Avauskokoonpano: Tiainen (MV), Heimonen, Malolo (38’ Pallas), Azodo (46’ Erikson Carlos), Ulmanen (46’ Tukiainen), Ahadi, Järvinen, Hänninen (78’ Äijö), Puro (73’Coker), Arajuuri, Pasi 

Muutoksentekijät: Jammeh (MV), Äijö, Coker, Pallas, Saira, Erikson Carlos, Tukiainen 

Maalit: 74’ Mosawer Ahadi (HIFK), 90+5’ Michael John (SalPa) 

Varoitukset: 83’ Coker (HIFK), 87’ Tiainen (HIFK), 90+6’ Abdelali (SalPa)