Skip to main content

HIFK ja Sakari Tukiainen ovat tehneet pelaajasopimuksen kaudesta 2023. 31-vuotias hyökkääjä siirtyi HIFK:hon kesällä 2019 ja pelasi tuolloin yhteensä kolme kautta Tähtirinnoissa.  Viime vuodeksi tiet veivät Aasiaan, kun Tukiainen pelasi Boeung Ketissa Kambodzan pääsarjaa.

– Aivan mahtavat fiilikset tulla takaisin HIFK:hon. Nautin ajastani täällä todella paljon aiempina vuosina. Upeaa palata upeaan seuraan.

– Aasia oli hieno kokemus. Mahtavinta oli päästä taas pelaamaan, kun oli ollut edellisellä kaudella pitkä loukkaantuminen. Sinne lähteminen oli hyvä päätös. Sain oikean ympäristön saada ehjä kausi alle. Se toi toki myös uusia kokemuksia ja myös uutta elämänkatsomustakin. Pelaajana olen kuitenkin edelleen samanlainen – maalinnälkäinen, Tukiainen kertoo.

HIFK:n urheilujohtaja Teemu Kankkunen on erittäin tyytyväinen Tukiaisen paluusta.

– Saimme tutun kasvon vahvistamaan hyökkäystämme. Sakke on pidetty joukkuepelaaja, loistava persoona ja kaikella tapaa esimerkillinen huippu-urheilija. Siihen kun lisätään vielä se, että hänellä taipumus tehdä maaleja, niin eipä hyökkääjältä oikein muuta voi vaatia.

– Voimme kaikki olla todella tyytyväisiä, että saimme miehen takaisin Suomeen ja IFK:hon. Edellinen kausi Tähtipaidassa päättyi harmittavaan loukkaantumiseen, joten odotettavissa on, että näemme armottoman maalintekijän entistä nälkäisempänä, Kankkunen kertoo.

Tukiainen juhlii 1-0 maalia alemman jatkosarjan ottelussa HIFK – RoPS 19.10.2019 Telia 5G Areenalla

HIFK:hon kesällä 2019 siirtynyt hyökkääjä on kulkenut tavanomaisesta poikkeavan tien jalkapalloammattilaiseksi, sillä hän lopetti jalkapallon pelaamisen kokonaan 17-vuotiaana. Viisi vuotta myöhemmin Tukiainen pyydettiin muutaman kaverin toimesta mukaan Seiskadivarissa pelanneeseen Club Latino Españoliin, jossa jalkapallokipinä alkoi syttyä uudelleen. Juniorina puolustajana pelannut Tukiainen siirtyi tässä vaiheessa pelikentällä ylemmäs, pelaten ensin keskikentällä ja lopulta hyökkääjänä.

CLE-jakson jälkeen ura eteni nopeasti, sillä Tukiainen pääsi jo seuraavalla kaudella pelaamaan Atlantiksen Kakkosessa pelanneessa edustusjoukkueessa. Hän pitää hallussaan yhden kauden Kakkosen maaliennätystä tehtyään peräti 40 osumaa kaudella 2014 Atlantis FC:n paidassa.

Lisäksi Tukiainen on pelannut muun muassa Rovaniemen Palloseurassa, virolaisessa FC Florassa ja tanskalaisessa Thisted FC:ssä, joissa maaleja on syntynyt tasaiseen tahtiin. Viimeinen kausi HIFK:ssa päättyi harmittavaan loukkaantumiseen.

– Loukkaantumisen myötä olen oppinut panostamaan toisenlaiseen treenaamiseen. Nyt HIFK:n treeneissä on ollut tosi makeeta käydä pari kertaa. Mukana on muutamia vanhoja pelikavereita sekä paljon tuttuja muualta. Harjoituksissa on todella hyvä tunnelma. Kaikki puhaltaa yhteen hiileen ja joukkuehenki tosi hyvä. Vaikuttaa todella nälkäiseltä ja voitontahtoiselta HIFK:lta.

– Hienoimpia muistoja Rödassa ovat kaikki maalit, joita on päässyt varsinkin kotikentällä tekemään. Jo viikon päästä pääsemme onneksi pelaamaan taas kotiyleisön ja fanien eteen. Odotan tänäkin vuonna yhtä hienoa tukea faneilta kuin aiemmillla kausilla, Tukiainen sanoo.

Tervetuloa takaisin, Sakke!

Sakari Tukiaisen sopimuksen mahdollistajina ovat Puma (#PumaNordic) ja Linnavuoren Huolto.

Tukiaisen sopimuksen mahdollistavat Linnavuoren huolto ja Puma Nordic