Skip to main content

Artikkelin kuvat: Janne Hirvensalo

Otteluennakko 

Suomen Cup
PK-35 – HIFK
Ke 26.4 klo 18:30
Algeco Areena (Lucina Hagmanin kuja 2) 

HIFK:n tämän kauden Suomen Cup –matka alkaa huomenna keskiviikkona vierasottelulla. Kovinkaan pitkälle joukkueen ei tarvitse kuitenkaan matkustaa, kun vastassa on Miesten Kakkoseen viime kauden päätteeksi pudonnut helsinkiläinen PK-35. Joukkueet kohtasivat Suomen Cupissa myös viime kaudella, ja tuolloin Röda oli vahvempi rangaistuspotkukilpailun jälkeen.  

Odotuksiin nähden tahmeasti Ykkösen kauden aloittanut HIFK aloittaa Suomen Cup urakkansa keskiviikkona Pihlajanmäen Algeco Areenalla, kun vastassa on PK-35. Kotijoukkue pääsee hakemaan revanssia viimevuotisesta cup-ottelusta. Tuolloin Tähtirinnat etenivät Suomen Cupin neljän parhaan joukkoon juuri PK-35:tta vastaan. Monivaiheinen ottelu ratkesi vasta rangaistuspotkukilpailussa, joka varmasti jäi kaivelemaan keskiviikon kotijoukkuetta.  

Yksi vastustajan vaarallisimmista pelaajista on  Gambian U23 maajoukkuettakin syksyllä edustamaan päässyt Mustafa Beyai. Viimeisimmässä Suomen Cup kohtaamisessa viime kaudella vahvasti esiintynyt Beyai viimeisteli maalin HIFK:n verkkoon tullessaan vaihdosta kentälle ja lopussa hän onnistui vielä rangaistuspotkukilpailussa. Beyai on aloittanut myös tämän kauden vahvasti, sillä hän teki kaksi maalia PK:n kauden avausottelussa TiPS:aa vastaan.

Eetu Puro ja Mustapha Beyai viime vuoden Suomen Cup -kamppailussa PK-35 – HIFK | Kuva: Janne Hirvensalo

Molempien joukkueiden kokoonpanot ovat kokeneet muutoksia viime kaudesta, mutta erityslatausta otteluun silti löytyy. Viime kaudella vielä PK-35:n paidassa pelannut, ja täksi kaudeksi HIFK:hon palannut Röda-legenda Matias Hänninen odottaa ottelusta kovaa taistelua. 

– Kiva päästä pelaamaan vanhaa joukkuetta vastaan. Makeeta pelata Pihliksen stadikalla ison yleisön edessä, joten todellakin on pientä ekstralatausta ilmassa. 

Vanhaa joukkuetta vastaan pelaavalla Hännisellä on jonkun verran tietämystä keskiviikon vastustajasta. 

– PK-35 on hyvin organisoitu joukkue pelin eri vaiheissa. Tämän lisäksi joukkueessa on tosi paljon hyviä yksilöitä. Varmasti todella kova peli tulossa. 

Sen lisäksi, että PK-35 on hyvä joukkue, tuovat  viimevuotiset tapahtumat varmasti pientä lisämaustetta tulevaan otteluun.  

– PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi varmasti osaa valmistaa joukkueen kovaan mielentilaan, eli helpolla ei tulla pääsemään.  

Vaikka ottelu pelataan vieraissa, toivoo Hänninen näkevän mahdollisimman monta HIFK:n kannattajaa Pihlajanmäen Algeco Areenalla keskiviikkona. 

– Nöyrin mielin ja todella kovalla asenteella keskiviikkona Pihlikseen. Toivottavasti nähdään mahdollisimman monta Kingiä katsomossa, Hänninen päättää. 

Cupin ensimmäienn ottelu pelataan huomenna keskiviikkona 26.4. Pihlajanmäen Algeco Areenalla klo 18:30. Liput otteluun myy kotijoukkue PK-35. Ottelu on Suomen Cupin kolmoskierroksen ottelu, jossa kaikki Ykkösen ja Kakkosen joukkueet tulevat mukaan. Voittaja etenee Suomen Cupin neljännelle kierrokselle.