Skip to main content

Artikkelikuva: Niklas Günsberg

HIFK:n toinen sarjakausi Naisten kakkosessa käynnistyy lauantaina 29.4. kotiottelulla FC Espoota vastaan. Viime kaudeksi kakkoseen noussut HIFK saavutti kirkkaasti tavoitteensa säilyttämällä sarjapaikkansa sijoittuessaan lohkossaan lopulta kuudenneksi. Tulevalla kaudella usealla uudella pelaajalla vahvistunut joukkue tavoittelee lohkonsa kärkisijoja.  

Tähtirintoja johtaa tälläkin kaudella päävalmentaja Timo Lanki. Fysiikkavalmentajana niin ikään jatkaa viime kausilta tuttu Veera Korjus. Uusiakin jäseniä valmennusryhmässä tullaan tulevalla kaudella näkemään: Sabatino Ventre liittyi joukkueen valmennustiimiin loppuvuodesta 2022 ja maalivahtivalmennuksesta vastaa HIFK:n junioriorganisaatiosta tuttu Juho Ryynänen. Joukkueenjohtajina vastuuta jakavat Jarno Hämäläinen sekä Ville Ristola. Joukkueen huoltajana jatkaa Mari Hämäläinen.
 

Kaudella 2023 laaja ja monipuolinen pelaajamateriaali 

HIFK osoitti jo kakkosen debyyttikaudellaan, että sen taso yltää oivasti Suomen kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle. Kaudelle 2023 joukkueeseen on saapunut useita uusia pelaajia – pelaajamateriaalin leveys ja joukkueen monipuolisuus tuleekin varmasti olemaan yksi HIFK:n vahvuuksia tulevalla kaudella.

Toisen kautensa HIFK:ssa starttaava, keskikentällä viihtyvä Henna Suorela summaa uuden joukkueen muotoutumista:  

– Viime kauden joukkueesta kasattiin hyvä pelaajarunko, jota on täydennetty muutamalla erittäin kovalla vahvistuksella. Uudet pelaajat ovat päässeet loistavasti mukaan ja joukkue on hioutunut yhtenäiseksi talven aikana.
Pelaajamäärä on suuri ja pitkän kauden aikana tullaan varmasti näkemään hyvin erilaisia kokoonpanoja. Näen, että laaja pelaajarunko on todella positiivinen asia ja se tuo hyvää kilpailua päivittäiseen arkeen, mikä edistää tavoitettamme toimia tavoitteellisena joukkueena. 

Takana onnistunut harjoituskausi

HIFK on saanut harjoitella talven ja alkukevään hyvissä olosuhteissa Talin jalkapallohallissa. Valmennusryhmän johdolla uusiutuneelle joukkueelle on rakennettu Pre-seasonin aikana yhteistä pelitapaa ja harjoiteltuja asioita päästäänkin ulosmittaamaan kauden avauspelissä lauantaina 29.4. Pallollisten treenien lisäksi joukkueen fyysisiä ominaisuuksia on pyritty kehittämään joukkueen fysiikkavalmentaja Veera Korjuksen johdolla.

Tulevalla kaudella HIFK:n yleisilme tulee olemaan aktiivinen, aggressiivinen ja rohkeasti hyökkäävä. Jokainen peli on tietenkin omanlaisensa, mutta uskon vahvasti, että joukkue pystyy omalla vahvalla peruspelaamisellaan haastamaan kenet tahansa lohkon muista joukkueista, joukkueen päävalmentaja Timo Lanki arvioi. 

Nimenomaan rohkeasta hyökkäyspelaamisesta tunnettu – joukkueen kapteenistoon tälläkin kaudella kuuluvan – Melinda Andlerin mukaan hyökkäyspelaamiseen onkin kiinnitetty talven aikana paljon huomiota: 

– Hyökkäyspäähän on tullut paljon uusia vahvistuksia. Treeneissä on harjoiteltu hyökkääjien kesken eri murtautumistapoja sekä yksilöiden vahvuuksien huomiosta ja niiden hyödyntämistä.

Melinda Andler
Kuva: Jani Nieminen

Kauden tavoitteena paikka viiden parhaan joukossa 

Onnistuneen viime kauden jälkeen HIFK:n tavoitteet tulevalle kaudelle ovat korkealla.  

– Viime kaudella onnistuttiin säilyttämään sarjapaikka, mikä oli yksi tavoitteistamme. Tulevalle kaudelle joukkue on asettanut yhteiseksi tavoitteeksi viiden parhaan joukkoon sijoittumisen. Jokaiseen matsiin lähdetään tietenkin taistelemaan voitosta, Melinda Andler toteaa.

HIFK pelaa kaudella 2023 viime kauden tapaan Kakkosen B-lohkossa. Edelliskaudesta tuttuja joukkueita lohkosta löytyy enää viisi: FCFJ, FC Hertta, EPS, JÄPS sekä Valtti. Uusina joukkueina B-lohkossa nähdään FC Espoo, JYPK/2, FC Kontu ja VJS. B-lohko tulee varmasti olemaan kaiken kaikkiaan hyvin tasainen ja kärkipäähän hamuavia joukkueita löytyy useampia.

Ennakkoon ajatellen nousijasuosikeiksi voidaan laskea ainakin viime kaudella ykkösen nousukarsintoihin asti yltänyt EPS, B-lohkon kakkoseksi sijoittunut Valtti sekä täksi kaudeksi kakkoseen tippunut VJS. Selkeää yhtä ennakkosuosikkia tai heittopussia sarjasta ei näillä näkymin löydy, joten kaudesta voidaan odottaa erittäin tasaista ja jännittävää.  

Kausi 2023 käynnistyy odottavissa tunnelmissa 

Palloliiton muut valtakunnalliset sarjat ovat käynnistyneet jo huhtikuun ensimmäisillä viikoilla, mutta Naisten kakkosen starttia on saatu Tähtirinnoissa odottaa aivan vapun kynnykselle asti. Pitkä Pre-season ja vain muutamat harjoituspelit talven aikana nostattavat odotuksia ja jännitystä joukkueen sisällä, mutta lauantaina nähtävässä sarja-avauksessa nähdään varmasti latautunut ja hyvin valmistautunut HIFK. 

Yksi uusista punapaitoihin liittyneistä pelaajista on viime kaudella NJS:ssa Kansallisessa liigassa pelannut Emmiina ”Emppu” Taivassalo. Pitkän peliuran pääsarjoissa porskuttanut laitapelaaja odottaa kautta innokkain mielin: 

– Tunnelma joukkueessa on kauden alun kynnyksellä odottava ja varmasti myös jännittynyt. Pre-season on ollut pitkä, mutta onneksi olemme saaneet treenata huippuolosuhteissa! Joukkueessa on paljon uusia pelaajia ja vain muutamien treenipelien vuoksi peliaikaa HIFK:ssa ole vielä monelle kovinkaan paljoa ehtinyt kertyä. Tämä toivottavasti lisää pelaajien näytönhaluisuutta ja taistelua peliajasta läpi kauden.
Itse odotan sarjan alkua mielenkiinnolla. Aiemmin olen seurannut HIFK:n fanikulttuuria etäältä, mutta nyt pääsen olemaan osa sitä. On hienoa päästä edustamaan näin perinteistä ja vahvan fanikulttuurin omaavaa seuraa! 

Kuva: Jani Nieminen

HIFK:n sarjakauden avaus pelataan lauantaina 29.4. klo 16:00 Töölössä PK 6:lla, kun vastaan asettuu FC Espoo. HIFK:n naisten edustusjoukkue toivottaa kaikki tervetulleeksi kannustamaan joukkuetta niin tulevana lauantaina kuin kaikkina muinakin pelipäivinä! 

 

HIFK N1 pelaajat 2023:
(Uusien pelaajien edelliset seurat suluissa) 

Maalivahdit  

12 Heikkilä Alina
24 Kulha Annika (NJS)

Puolustajat 

5 Ruiz Patricia
7 Ceder Ida
13 Rahikainen Heidi
14 Hirvensalo Hanna
16 Hämäläinen Emma
18 Taivassalo Emmiina (NJS)
26 Uponen Emilia
27 Maj Totro
61 Svintenok Elizaveta (HYPS)
 

Keskikenttäpelaajat

8 Lanki Lotta
15 Ristola Venla
17 Hyvärinen Pihla
21 Ekström Eveliina
22 Laine Tia
23 Gühr Louisa
25 Suorela Henna
31 Itkonen Karla 

Hyökkääjät ja laitapelaajat 

3 Saranpää Sofia (TuWe)
4 Sadiku Arbenita (LPS)
9 Andler Melinda
10 Manninen Maija (NJS)
11 Tyni Matleena
19 Hellgren Heidi
28 Melartin Siiri
29 Kemppainen Tytti
33 Konttinen Anni (Härmä)
36 Pitkänen Iina