Skip to main content

Otteluennakko 

Miesten Ykkönen
SalPa – HIFK
La 29.4.2023 Klo 16:00
Salon urheilupuisto (Pormestarinkatu 6) 

SalPan ohjeita otteluun saapuville kannattajille: Tervetuloa Saloon Stadin Kingit & muu Suomen jalkapalloväki: https://www.joutsenlauma.fi/post/tervetuloa-saloon-stadin-kingit-muu-suomen-jalkapallovaki 

HIFK:n Ykkösen kauden ensimmäisten pisteiden metsästys jatkuu lauantaina. Edessä on tämän kauden ensimmäinen vierasottelu Ykkösessä, kun joukkue matkaa Saloon SalPa:n vieraaksi. HIFK avasi tämän kauden voittotilin Suomen Cupissa keskiviikkona PK-35:tta vastaan, ja nyt se lähtee tavoittelemaan samaa Ykkösessä. Täksi kaudeksi sarjatasoa alempaa Ykköseen noussut SalPa onnistui kauden avausottelussa ottamaan voiton kotiyleisön edessä JäPS:aa vastaan, mutta toisessa ottelussa se kärsi tappion SJK Akatemialle vieraskentällä. Onnistuvatko Tähtirinnat ryöstämään pisteet hyvin kotonaan pelaavaa SalPaa vastaan? 

HIFK:n Ykkösen kauden kolmas ottelu pelataan lauantaina Salon urheilupuistossa. Kauden ensimmäiseen kotiotteluun SalPa ei päässyt pelaaman vielä tutulle keskuskentän luonnonnurmelle, mutta tulevaan otteluun nurmi on saatu pelikuntoon. Jännä nähdä nouseeko tämä asia isoksi tekijäksi lauantaina. 

SalPa oli ensimmäisen ottelunsa perusteella kotikentällään vahva. Ennen kauden alkua Ykköscupissa Gnistan onnistui voittamaan SalPan vieraana, mutta sarjaotteluissa SalPa on pelannut tappioitta kotonaan kymmenen perättäistä ottelua. Helpolla ei siis välttämättä lähde pisteet Tähtirintojen matkaan. 

Iiro Äijö, HIFK-MP 21.04.2023

HIFK on ainoa joukkue, jolla on vielä pistetili Ykkösessä avaamatta. Myös ensimmäinen maali sarjaotteluissa odottaa tekijäänsä. Tähtirinnoilla on jälleen lauantaina mahdollisuus tehdä molemmat. Aiemmissa Suomen Cupin sekä Ykköscupin otteluissa maalintekijöinä ovat kuitenkin onnistuneet Antti Ulmanen, Mosawer Ahadi, Aapo Hyppönen, Aleksi Wahlman ja Emil Pallas.  

HIFK sai lisävirtaa, kun se eteni keskiviikkona Suomen Cupissa neljännelle kierrokselle. Kyseisessä ottelussa nähtiin sisuuntuneempi Röda, joka onnistui kaivamaan henkisesti ison voiton. Myös kotijoukkue SalPa eteni tämän viikon tiistaina jatkoon Cupissa voittamalla Miesten Kolmosessa pelaavan MuSa:n rangaistuspotkukilpailussa. 

HIFK:n Eetu Puro uskoo, että keskiviikon Suomen Cup –ottelun voitto toi lisää itseluottamusta joukkueelle. 

– Tommoset pidemmän kautta otetut voitot vaikuttavat joukkueen henkiseen kapasiteettiin positiivisesti. Kyllä huomasi, että jengi oli vähän vapautuneempia sen jälkeen.  

Puro uskoo myös, että lauantaina Salossa nähdään ottelussa erinomainen tunnelma. 

– Hyvillä fiiliksillä lähdetään. Paljon faneja tulossa mestoille, joten uskon että tulee hyvä tapahtuma. 

Puro odottaa myös innolla pelaamista luonnonnurmella, ja pitää sitä henkilökohtaisesti vain positiivisena asiana. 

– Suomessa ei montaa kertaa kaudessa pääse pelaamaan aidolla nurtsilla, joten on siistiä päästä pelaamaan sillä. Itselle luonnonnurmella pelaaminen vaikuttaa siis vain positiivisena asiana. 

Ottelu tullaan siis pelaamaan Salon urheilupuistossa. Ottelu alkaa Klo 16:00.  

SalPan otteluennakko: https://www.joutsenlauma.fi/post/salpa-hifk-salon-nurmella 

SalPan vieraskannattajien ohje ja Salo-info: 

https://www.joutsenlauma.fi/post/tervetuloa-saloon-stadin-kingit-muu-suomen-jalkapallovaki