Skip to main content

Suomen Cup
PK-35 – HIFK
26.4.2023 Klo 18:30 

Pihlajanmäen pimenevässä keskiviikkoillassa nähtiin monivaiheinen Suomen Cup –ottelu PK-35:den ja HIFK:n välillä. Käsikirjoitus oli pitkälti sama, mitä joukkueilta nähtiin viime kaudella Suomen Cupissa. Varsinainen peliaika päättyi tasatilanteeseen 2 – 2 ja HIFK eteni jatkoon rangaistuspotkukilpailun jälkeen.  

Ensimmäinen puoliaika 

HIFK sai otteluun lentävän lähdön, kun jo toisella peliminuutilla Röda sai vapaapotkun aivan rangaistupotkualueen reunalta. Eemil Pallas antoi hyvän näköisen keskityksen ja pallo jäi hetkeksi pyörimään PK:n maalin eteen, mutta tilanteesta ei kuitenkaan saatu palloa maaliin.

6. peliminuutilla Pallakselta tuli jälleen hyvä keskitys kulmapotkusta ja PK:n maalivahti Felix Ferahyan torjui pallon vaivoin. Tähtirinnat saivat vielä kaksi kulmapotkua, mutta tilanne pysyi näidenkin jälkeen maalittomana.

12. peliminuutti ja kotijoukkue PK-35 sai ensimmäisen paremman näköisen hyökkäyksen. PK:n hyökkääjää Mustafa Beyaita haettiin korkeammalla syötöllä, mutta syöttö meni hieman hänen ylitseen. Kotijoukkue sai hyvän painostuksen tilanteen jälkeen ja siitä seurasi peräti kolme kulmapotkua perän jälkeen PK-35:lle. 

Robbie Azodon hyvä keskitys tavoitti Pallaksen takatolpalta, kun ottelua oli pelattu 20 minuuttia. Pallas jatkoi ensimmäisellä kosketuksella pallon maalille, mutta syöttö ei löytänyt omia. Pallo meni PK:n pelaajista päätyrajan yli ja tilanteesta tuli jälleen kulmapotku.

Robbie Azodo

23. minuutilla HIFK menetti pallon vaarallisen näköisesti keskialueella. PK:n Oskari Kekkonen riisti pallon ja pelasi sen Beyaille, joka haki kaukaa kunnianhimoista nostoa. Pallo meni kuitenkin HIFK:n maalin yli.

43. minuutilla Tähtirinnat lähtivät lupaavan näköiseen vastahyökkäykseen. Pallas toi palloa hyökkäysalueelle ja pelasi sen Robbie Azodolle. Azodo haastoi ja haki oikean jalkansa vapaaksi ja kokeili onneaan. Azodon matala laukaus meni kuitenkin hieman oikealta kotijoukkueen maalin ohi.

Avausjakson viimeisillä hetkillä nähtiin ottelun ensimmäinen maali. Nikolas Saira tavoitteli Aapo Hyppöstä keskityksellään, mutta Hyppönen ei saanut kunnollista laukausta aikaiseksi. Pallo jatkoi matkaa kuitenkin Hyppösen kautta PK:n maalia kohti melko hiljaista vauhtia, ja lopulta se valui Ferahyanin kainalosta maaliin asti. Näin Röda siirtyi tauolle 1-0 johdossa. 

Aapo Hyppönen viimeisteli HIFK:n ensimmäisen maalin

Toinen puoliaika 

Toinenkin jakso alkoi PK:n kannalta vaarallisesti. HIFK:n Mustapha Coker haki todellista kaukolaukausta, ja kaukana ei ollut, että Tähtirinnat olisivat siirtyneet kahden maalin johtoon. 

50. peliminuutti ja HIFK:n painostus jatkui. Robbie Azodo sai jälleen tilaa haastaa ja olikin karata yksin läpi, mutta viime hetkillä PK:n Tomi Kurvinen pääsi kuitenkin väliin ja siivosi pallon pois rangaistusalueelta.

56. peliminuutilla kotijoukkue PK-35 oli todella lähellä tasoitusmaalia. Yassim Adam sai pallon pystyyn ja etsi itselleen laukaisupaikkaa. Sitä ei löytynyt ja Adam tiputti pallon takaa tulleelle Tommi Tainiolle, mutta Taino laukoi pallon reilusti HIFK:n maalin yli.

Vain minuuttia myöhemmin Tähtirinnat siirtyi 2-0 johtoon. Vaihdosta tullut Antti Ulmanen sai kaukaa keskityksen myös vaihdosta tulleelta Jarkko Heimoselta ja onnistui saamaan laadukkaan puskun maalia kohti. Pallo meni lopulta PK:n maalivahti Ferahyanin sekä yläriman kautta maaliin.  

2-0 maalin teki Antti Ulmanen

Kotijoukkue PK-35 ei takaiskusta lannistunut. Samuel Vuohtoniemi kavensi numeroiksi 2-1, kun ottelua oli pelattu tunnin verran. Yassim Adam toi taidokkaasti palloa kohti HIFK:n puolustusaluetta ja syötti pallon Vuohtoniemelle. Vuohtoniemi onnistui kääntymään ja saamaan laadukkaan laukauksen, joka lipui oikeaan alanurkkaan ohi HIFK:n maalivahdin Sam Jammehin.

69. minuutilla Azodo oli jälleen karata läpi yksin. Vuohtoniemen pienestä kiinnipitoyrityksestä huolimatta Azodo pääsi vaaralliseen maalipaikkaan. Ferahyan onnistui torjumaan ensimmäisen yrityksen, mutta Azodo ohitti hänet. PK-puolustaja Vuohtoniemi pääsi kuitenkin juuri ja juuri siivoamaan pallon lähes päätyviivalta.

84. peliminuutilla PK-35 nousi ottelussa 2-2 tasatilanteeseen. Lyhyellä pelattu kulmapotku ja sen jälkeen nopea keskitys, jonka Kevin Ingoli puski vaarallisesti Tähtirintojen maalia kohti veivät kotijoukkueen jälleen rangaistuspotkukilpailuun Suomen Cupin ottelussa HIFK:ta vastaan viime vuoden tapaan. HIFK:n maalivahti Sam Jammeh onnistui torjumaan ensimmäisen yrityksen, mutta paluupallosta Ingoli onnistui laittamaan pallon verkkoon, vaikka makasikin jo maassa.

Varsinainen peliaika päättyi tasatilanteessa 2-2, ja ottelussa mentiin suoraan rangaistuspotkukilpailuun. 

PK:n parhaimpiin pelaajiin ottelussa lukeutunut Yassim Adam epäonnistui ensimmäisenä kotijoukkueen laukojana, kun HIFK:n maalia vartioinut Sam Jammeh onnistui torjunnassaan. Tilanne nousi ratkaisevaksi ottelun lopputuloksen kannalta, sillä HIFK:n jokainen laukoja onnistui viimeistelemään pallon yhdestätoista metristä maaliin. Näin ollen Röda etenee Suomen Cupissa neljännelle kierrokselle. 

Kommentit

Pidemmän päävammaloukkaantumisen jälkeen vihdoin kokoonpanoon palannut HIFK:n Nikolas Saira kommentoi voitettua Suomen Cup –ottelua.

– Ei ollut todellakaan helppo peli, vastustaja oli ehdottomasti Ykkösen tason joukkue. Vaikka heillä oli henkinen ylilataus, niin pystyimme olemaan mentaalisesti vahvoja ja menemään jatkoon.

– Sanoinkuvailemattoman hyvältä tuntui palata kokoonpanoon ja pelaamaan. Kaksi kuukautta, kun vain odotat että pääset pelaamaan.

HIFK:n kausi jatkuu lauantaina vieras ottelulla SalPaa vastaan.

– Lauantaille otetaan mukaan suoraviivaisuutta, intensiteettiä ja kovuutta. Ja pidetään mielessä, mitkä arvot muodostavat meidän seuran ja joukkueen. Näillä varmasti haetaan kolme pistettä kotiin, Saira tiivistää.

Avauskokoonpano: Jammeh (MV), Hackspik, Äijö, Bamijoko, Azodo, Saira (Ahadi), Hyppönen (Ulmanen), Hänninen (Heimonen), Puro (Järvinen), Coker, Pallas 

Muutoksentekijät: Tiainen, Pasi, Heimonen, Wahlman, Järvinen, Ahadi, Ulmanen 

Maalit: Hyppönen 45+1’ (HIFK), Ulmanen 57’ (HIFK), Vuohtoniemi 61’ (PK-35), Ingoli 85’ (PK-35) 

Varoitukset: Rashica 18’ (PK-35), Pallas 28’ (HIFK), Vuohtoniemi 45’ (PK-35), Xhevdet 65’ (PK-35), Hackspik 78’ (HIFK), Coker 90+3’ (HIFK)