Skip to main content

Otteluennakko
HIFK – Gnistan
Pe 14.4. klo 18:00
Bolt Arena (Urheilukatu 5)

Pre Game -tapahtuma klo 16:30 Nordiksen etupihalla (Nordenskiöldinkatu 11-13). Tapahtuma on ilmainen. Tapahtumassa on Subsoccer, edustusjoukkueen pelaajia, myyntipiste, Traegerin grillauspiste sekä makkaraa ja juomamyynti.

HIFK:n sarjakausi alkaa ylihuomenna, kun se kohtaa ensimmäisessä Miesten Ykkösen ottelussaan Gnistanin. Kohtaaminen helsinkiläisjoukkueiden kesken on jo kolmas tälle kaudelle: HIFK ja Gnistan pelasivat talven aikana Ykköscupissa toisiaan vastaan kaksi kertaa, joista ensimmäinen päättyi tasapeliin ja toinen Gnistanin voittoon cupin välieräottelussa.

HIFK:n joukkue on kasattu lähes nollista. Viime kaudelta mukaan jäi vain kolme pelaajaa: kapteeniksi tälle kaudelle valittu Obed Malolo, varakapteeni Eetu Puro sekä Mosawer Ahadi. Paluumuuttajina Tähtipaitaan ovat palanneet esimerkiksi HIFK-legenda Matias Hänninen sekä Nikolas Saira, Antti Ulmanen, Erikson Carlos ja viimeisimpänä Sakari Tukiainen. HIFK:n uusi päävalmentaja kaudelle 2023 löytyi puolestaan Joensuusta, kun HIFK:ta pelaajaurallaan seitsemän kauden ajan edustanut Sami Okkonen tarttui haasteeseen.

HIFK:n päävalmentaja Sami Okkonen

Okkonen kertoo Ykkösen kausiennakossa joukkueen kasaamisesta ja sen periaatteista.

– Joukkueeseen hankittiin ensimmäisenä sellaisia pelaajia, joilla on aiempaa HIFK-taustaa. He eivät olleet kaikki profiilipelaajia, mutta he tietävät, mitä HIFK:ssa pelaaminen on. Tiesimme taloudelliset realiteetit, mutta saimme hankittua ryhmään pelaajia, jotka sopivat seuran identiteettiin. Halusimme nälkäisiä nuoria ja onnistuimme mielestäni löytämään sellaisia, Okkonen toteaa.

– Kun joukkue menee täysin uusiksi, valmennuksen täytyy heti alkuun oppia tuntemaan pelaajat. Joukkueen dynamiikan luominen vaatii paljon työtä – arjessa se on tarkoittanut sitä, että meidän on pitänyt harjoitella harjoittelemaan. Pelaajat tulivat eri seuroista, ja halusimme luoda meille mahdollisimman toimivan harjoitteluympäristön. Se vaatii vieläkin jumppaamista, vaikka mennään jo huhtikuuta, Okkonen kertoo Ykkösen otteluennakossa.

HIFK:n jopa odotettua parempi menestys Ykköscupissa antoi lupaavia merkkejä siitä, että viime kauden vaikeudet on sivuutettu ja joukkueen kasaaminen on ollut onnistunutta. HIFK voitti alkulohkon häviämättä otteluakaan ja eteni välierään. Lopulta se kuitenkin taipui lumipyryisessä Oulunkylän illassa Gnistanille, joka eteni finaaliin. Helsinkiläiset jäivät kuitenkin toiseksi, kun JäPS voitti Ykköscupin rangaistuspotkukilpailussa.

Pre-seasonia päävalmentaja Okkonen kuvailee kokonaisuudessaan onnistuneeksi.

– Harjoituskausi on paketissa ja arjessa on jo viimeisen parin viikon ajan huomannut sen innostuksen, mikä pelaajistossa on alkavaa kesää kohtaan.

– Vajaan neljän kuukauden pre-seasonia voi kuvailla onnistuneeksi. Realismia on se, että lähdimme lähes nollatilanteesta talveen, mutta viikko viikolta joukkue on hitsautunut paremmin yhteen. Koen, että kausi alkaa juuri sopivalla hetkellä. Kaikki toimintamme perustuu joukkueeseen, kollektiivisesti tehtävään toimintaan, missä jokaisella pelaajalla on äärimmäisen tärkeä rooli osana joukkuetta, oli pelillinen rooli sitten minkälainen tahansa, Okkonen painottaa.

HIFK:n pelaamisen perusperiaatteiksi ja -arvoiksi kaudelle 2023 Okkonen kertoo hyvän puolustuspelaamisen organisoinnin ja intensiteetin.

– Pelaamisemme perusperiaatteet ovat alkaneet iskostua paremmin ja paremmin kevään edetessä ja olemme saavuttaneet jo kohtuullisen hyvän perustason puolustuspelaamisen organisoinnin sekä intensiteentin – mikä on isoja perusarvojamme – osalta.

– Paljon on toki vielä tekemistä. Hyökkäyspelaamisen rakenne ja positiivinen tilanteenvaihtopelaaminen ovat asioita, joissa emme ole vielä lähellekään saavuttaneet huippuamme. Tästäkin syystä kautta sopii odottaa innolla ja usko pelillisen trendin kehittymiseen on vahva kauden edetessä.

Perjantain Gnistan-matsia Okkonen ennakoi parhaaksi mahdolliseksi tavaksi aloittaa Ykkösen kausi ja kuvailee ylihuomista vastustajaa yhdeksi sarjan parhaista joukkueista.

– Gnistan ottelua mukavampaa tapaa aloittaa kausi on vaikea kuvitella. Viimeisessä keskinäisessä kohtaamisessamme olimme tietyillä pelin osa-alueilla erittäin vahvoja, mutta kriittisimmät – eli päätyneljännesten toiminnot murtautumisen ja boksin puolustamisen osalta eivät olleet vielä sillä tasolla, missä uskon tällä hetkellä meidän olevan. Näitä asioita parantamalla tulemme varmasti olemaan äärimmäisen vaikeasti voitettava joukkue niin perjantaina kuin koko kauden mitassa.

– Vastustaja Gnistan yksi sarjan parhaista joukkueista ja hyvin organisoitu joukkue, mikä onkin erinomainen haaste perjantaille. Tulemme tarvitsemaan kaiken mahdollisen tuen kannattajilta.

– Nähdään kentällä perjantaina!, Okkonen päättää.

Miesten Ykköstä pelataan tällä kaudella viimeistä kertaa nykymuotoisena. 12 joukkueen kesken pelattava kaksiosainen 22 ottelun runkosarja pelataan HIFK:n osalta loppuun 2.9. mennessä, jonka jälkeen joukkueet jaetaan kuuden joukkueen ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

Ykkösessä säilyvät tai Veikkausliigasta pudonneet yhteensä yhdeksän joukkuetta saavat paikan ensi kaudella pelattavaan Ykkösliigaan. Ykkösliiga on osa Palloliiton sarjauudistusta ja sen päällimmäisenä tarkoituksena on olla väliportaana Veikkausliigan ja Ykkösen välillä. Yksinkertaisena kuuden joukkueen sarjana pelattavan alaloppusarjan kolme viimeistä joukkuetta putoavat kaudeksi 2024 kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle, joka kulkee sarjamuutoksen jälkeen edelleen nimellä Ykkönen.

Helpoiten parkkeeraat matsiin saapuessa P-Töölön pysäköintihalliin, jonka sisäänkäynti sijaitsee osoitteessa Töölönkatu 23.

P-Töölön hinnasto perjantaisin:

maanantai – perjantai

08:00 – 16:00 1,50 € / alkava 30 min

16:00 – 21:00 2,00 € / alkava 30 min

21:00 – 08:00 1,00 € / alkava 60 min

Lisätietoa pysäköinnistä löydät täältä.