HIFK ja Gnistan kohtasivat Ykkösen avausottelussa Helsingissä Töölön Bolt Areenalla. Röda sai avata Ykkösen kautensa tuulisessa, mutta aurinkoisessa kevätsäässä. HIFK jäi kuitenkin pisteittä kotiavauksessaan, ja Gnistan vei ottelun lukemin 2-0. Kotiyleisö takasi loistavan tunnelman, ja Boltille olikin löytänyt jopa 1981 katsojaa.

Ensimmäinen puoliaika

Kotijoukkue HIFK tuli otteluun ryminällä, kun heti ottelun alussa Erikson Carlos keskitti upeasti rangaistusalueen reunalta. Keskityksestä Ahadi oli jo viedä Tähtirinnat johtoon, mutta Gnistanin maalia vartioinut Jiri Koski torjui pallon.

Neljännellä minuutilla Sakari Tukiainen oli päästä hyvään maalipaikkaan, mutta Tomi Takamäki oli pakotettu rikkomaan lupaavan hyökkäyksen ja sai myös tilanteesta keltaisen kortin.

Röda jatkoi vyöryttämistä ja sai hyvästä paikasta vapaapotkun. Pallo keskitettiin maalille, jossa kotiyleisön mielestä Eetu Puroa rikottiin rangaistuspotkualueella. Tilanteesta ei tuomittu rangaistuspotkua ja vauhdikkaan alun jälkeen ottelu tasaantui.

31. minuutilla HIFK:n kapteeni Obed Malolo oli kotijoukkueen ensimmäinen varoitettu pelaaja, kun Malolo rikkoi Gnistanin Joakim Latosta keskialueella ja joutui katselemaan keltaista korttia.

Hetkeä myöhemmin Gnistan oli lähellä maalintekoa, kun Maximo Tolonen oli laittaa keskityksestä pallon etukulmaan. Gnistan sai myös hetkeä myöhemmin vapaapotkun hyvältä paikalta, mutta pallo leijaili reilusti yli maalin.

35. peliminuutilla Erikson Carlos jäi makaamaan nurmen pintaan, ja hänet jouduttiin vaihtamaan pois kentältä. Laitahyökkääjän tilalle tuli Robbie Azodo .

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin avausjakson lopulla, kun HIFK menetti pallon vaarallisesti. Avausmaalista vastasi Luca Weckström. Tämän vuoksi Gnistan lähti tauolle 1-0 johdossa.

Toinen puoliaika

Gnistan vaihtoi toisen puoliajan alkuun kentälle Eero Markkasen . Vaihtoon tulin ensimmäisen maalin tehnyt Weckström.

Kotijoukkue tuli toiseenkin puoliaikaan vahvasti. Heti puoliajan alussa HIFK sai rangaistuspotkun käsivirheen johdosta, kun toista jaksoa oli pelattu vain vähän vajaat viisi minuuttia. Maalivahti Jiri Koski kuitenkin pysäytti Sakari Tukiaisen yrityksen ja piti lukemat ennallaan.

56. minuutilla HIFK oli pakotettu toiseen vaihtoon, kun Eetu Puro sai pahan näköisen iskun ja loukkaantui. Hänen tilalleen vaihdettiin Julius Järvinen .

Kun ottelua oli pelattu 66. minuuttia, Gnistan sai vaarallisen vastahyökkäyksen. Eero Markkanen pelasi loistavan pystysyötön, mutta Joakim Latonen ei onnistunut pistämään palloa maaliin.

Minuutilla 71 Rödä haki tuoreita jalkoja kentälle, kun se teki kolme vaihtoa samalla kertaa ja käytti viimeisen vaihtotapahtumansa. Kentälle tasoitusmaalia hakemaan tulivat Ulmanen , Wahlman sekä Hänninen .

80. Minuutilla Gnistan siirtyi 2-0 johtoon, kun Momodou Sarr antoi komean keskityksen, josta Maximo Tolonen ei erehtynyt, ja Gnistan siirtyi kahden maalin johtoon.

Hieman myöhemmin HIFK haki tasoitusta, kun Paulus Arajuuri nousi tukemaan hyökkäystä ja antoi näyttävän kantapääsyötön Antti Ulmaselle, mutta hänen laukaus meni kuitenkin reilusti ohi maalin.

Ottelun viimeisellä varsinaisella peliminuutilla tunteet hieman kuumenivat, ja tilanteesta seurasi varoitukset sekä Jarkko Heimoselle, että Eero Markkaselle. Lisäajalla HIFK on vielä päästä maalintekoon, mutta hyvältä näyttävä keskitys meni kuitenkin vain maalivahti Kosken syliin.

Ottelu päättyi Gnistanin 2-0 voittoon.

HIFK:n päävalmentaja Sami Okkonen kommentoi pelin jälkeen HIFK:n tekemiä vaihtoja, johon joukkue oli pakotettu loukkaantumisten vuoksi.

– Pienten marginaalien peli. Haasteita toi, kun kaikki vaihtotapahtumat jouduttiin tekemään loukkaantumisten sanelemana. Se muutti sitä, mitä haluttiin tehdä missäkin vaiheessa.

HIFK:n kausi jatkuu tulevana perjantaina, kun se kohtaa kotonaan MP:n kotikentällään perjantaina 21.4. klo 18:30 Bolt Arenalla. Liput myy Ticketmaster.