Skip to main content

HIFK kohtaa huomisessa välierässä Gnistanin jo toistamiseen Ykköscupissa. Panoksena on finaalipaikka, jonka voittaja saa puolestaan 10 000 € rahapalkinnon. Oulunkylässä klo 18:00 starttaavasta paikallisottelusta ei tule puuttumaan jännitystä.

Joukkueet pelasivat vastakkain tällä kaudella alkulohkon matsissa 28.1., joka oli Rödalle kauden ensimmäisen kilpailullinen ottelu. Tuolloin viime kaudella Tähtirinnoissa pelannut Eero Markkanen vei Gnistanin johtoon puskumaalillaan ensimmäisellä puoliajalla, mutta HIFK kuitenkin tasoitti viime minuuteilla Aleksi Wahlmanin maalilla pelin 1-1. Siten viime kohtaamisessa pisteet jaettiin helsinkiläisten kesken.

Tammikuun ottelun jälkeen HIFK on voittanut kaikki ottelunsa, kun taas Gnistanin tie Ykköscupin välierään ei ole ollut yhtä ruusuinen. Joukkue hävisi seuraavan ottelunsa JäPS:lle, kun Gnistan murtui 0-2 johtoasemasta peräti 5-2 tappioon järvenpääläisten tehdessä peräti viisi maalia ottelun toisella puoliajalla. Gnistan selviytyi kuitenkin jatkoon lohkosta aiemmin hankituilla neljällä pisteellä. Puolivälierässä oulunkyläläiset matkasivat SalPan vieraaksi ja veivät ottelun selvästi 0-2.

HIFK:n päävalmentaja Sami Okkonen lähtee huomiseen odottavaisin mielin.

– Kiva päästä pelaamaan Gnisua vastaan. Vastassa on todella hyvin molempiin suuntiin organisoitu joukkue. Gnistan on meille tuttu vastus ja tulemme pelamaan vastakkain monta kertaa tämän kauden aikana, kun Ykkösenkin kausi avataan Gnisua vastaan huhtikuussa. Oikein kiva tällainen niin sanottu kevään kenraali tähän maaliskuun alkuun.

Viime viikolla HIFK pelasi SJK Akatemiaa vastaan puolivälierässä kotonaan voittaen ottelun 1-0.

– Viime otteluun verrattuna, olemme tällä viikolla laittaneet vähän enemmän fokusta puolustuspelaamiseen sekä prässäämiseen. Tarkoitus on saada ehjempi 90 minuuttinen kuin viime viikolla oli. Vastus tulee olemaan varmasti tosi kova.

– Tänään torstaina pääsimme harjoittelemaan ulos, jotta saadaan tuntumaa ulkona pelaamisesta. Mikäs sen mukavampaa kuin päästä kevätiltaan pelaamaan Oulunkylään huomenna Gnistania vastaan, Okkonen kertoo.

Hyvässä maalivireessä oleva Antti Ulmanen kertoo joukkueen olevan erittäin nälkäinen huomista varten.

– Kiva päästä pelaamaan taas Gnistania vastaan. Totta kai se, että peli on ulkona, tuo pieneen haasteen meille, koska olemme treenanneet paljon sisällä. Me kuitenkin tykkäämme haasteita, joten tämä on joukkueelle vain pelkkää plussaa, Ulmanen kertoo.

– Treeniviikko on ollut aika kova, ja olemme käyneet läpi paljon Gnistania sekä sitä, miten me voitetaan heidät. Totta kai haluan tehdä taas maaleja ja mennä joukkueen kanssa finaaliin. Jokainen meistä haluaa voittaa Ykköscupin. Joukkue on nälkäinen huomista varten.

– Kohtasimme Gnistanin kanssa jo kerran, ja tasapelistä jäi hampaankoloon. Silloin olimme kuitenkin treenanneet kimpassa vasta vähemmän aikaa. Meidän yhteinen tekeminen on mennyt koko ajan eteenpäin ja jatkamme siitä huomenna. Myös Gnistan on vahvistunut siitä kohtaamisesta, mutta me lähdemme ainoastaan voitto mielessä otteluun.

– Toivottavasti kaikki fanit löytävät myös Oulunkyläänkiin, niin saadaan taas yhtä hieno tunnelma kuin Talissa on ollut, Ulmanen päättää.

Katsoja- ja lippuinfon Ykköscupin välierään Gnistan – HIFK löydät täältä!

Stadionin portit aukeavat klo 17:00 ja ottelu alkaa klo 18:00.

Artikkelin kuvat: Kalevi Hämäläinen