Skip to main content

HIFK ja Abiola Bamijoko ovat tehneet pelaajasopimuksen.  Ensi viikolla 18 vuotta täyttävä puolustaja on saanut kokemusta urallaan myös Italiasta, kun hänelle tarjottiin viime vuonna mahdollisuus siirtyä Sampdorian U18-joukkueeseen. Lisäksi Bamijoko on päässyt edustamaan Makedoniaa juniorimaajoukkueissa.

– Abiolalla on kaikki mahdollisuudet kehittyä kovan tason pelaajaksi. Urheilullisena ja 195-senttisenä vasenjalkaisena topparina hänellä on raamiensa ja fysiikkansa puolesta tähän erinomaiset eväät.

– Abi on vasta täyttämässä 18 vuotta, mutta pärjää jo nyt miesten mukana hyvin. Meidän tehtävänämme on nyt kehittää hänen vahvuuksiansa ja pelitaidollisia ominaisuuksia niin, että hän on valmis ottamaan urallansa seuraavan askeleen, eli miesten pelit, HIFK:n urheilujohtaja Teemu Kankkunen.

Abiola kertoo pelaamisen Italiassa olleen erittäin hyvä ja ennen kaikkea opettavainen kokemus.

– Pituuteni on auttanut minua olemaan parempi puolustaja junioripeleissä Suomessa. Futis Italiassa oli erilaista – kaikki oli fyysisempää ja nopeampaa. Opin todella paljon pelatessani ja harjoitellessani Sampdorian akatemian mukana. Sain siellä myös hyvin peliminuutteja.

– Tämän kauden tavoitteenani on tietysti päästä pelaamaan mahdollisimman paljon Ykkösessä. Haluan näyttää jokaisessa treenissä valmentajille ja joukkueelle, että teen ja haluan tätä 100 prosenttisesti enkä luovuta.

Bamijoko on treenannut HIFK:n edustusjoukkueen mukana noin kuukauden.

– Treeneissä on mennyt tosi hyvin ja minut on otettu hyvin vastaan, vaikka olenkin joukkueen nuorin pelaaja. Tuntuu, että olen oppinut jo nyt todella paljon ja on ollut hienoa treenata kokeneempien pelaajien, kuten esimerkiksi Paulus Arajuuren kanssa.

– Joukkueessa on tosi yhtenäinen henki. Vaikken tuntenut ketään entuudestaan, tuntuu jo nyt, että kaikki ovat läheisiä ja yrittävät koko ajan auttaa toisiaan olemaan parempia. Vaikka tulisi virheitä, tuemme toisiamme ja opimme niistä. Itse pyrin tuomaan joukkueeseen positiivisuutta kentällä ja sen ulkopuolella.

Tervetuloa Rödaan, Abi!