Skip to main content

HIFK ja Robbie Azodo ovat tehneet sopimuksen kaudesta 2023. 21-vuotias vantaalainen on treenannut HIFK:n mukana kaksi viikkoa sekä pelasi viime Ykköscupin ottelussa. Nuoruudessaan Itä-Vantaan Urheilijoissa sekä myöhemmin TiPS:ssa pelannut laitahyökkääjä on pelannut urallaan myös PK-35:ssa, PKKU:ssa sekä Hongan ja HJK:n organisaatiossa. Menneen kauden Azodo pelasi Färnsaarilla AB Argirissa. 

– Tuntui tosi hyvältä pelata HIFK:n paidassa ensimmäisen kerran. Tiedän kuitenkin, että HIFK:lla on hienoimmat fanit Suomessa ja tässä pelissä en saanut vielä kokea sitä, miltä tuntuu pelata heidän edessä. Siksi odotan todella paljon perjantain matsia, Robbie kertoo.

Ensimmäiset miesten pelit Azodo pelasi PKKU:n paidassa Miesten Kakkosessa kaudella 2017. Viime kausi toisessa maassa jalkapalloa pelaten oli opettavainen ja itsevarmuutta tuova kokemus.

– Se oli henkilökohtaisesti hyvä, kun sai vaihtaa maisemaa. Siellä oli aikaa treenaa itsekseen ja futiskin oli erilaista – juoksuvoimaisempaa ja pelaajat oli myös isompia. Siellä peli keskittyi enemmän fyysisyyteen. Tuntuu, että siellä sain sen vuoden aikana löydettyä mun itseluottamusta takaisin.

– HIFK:hon siirtyminen on tärkeä ja sopiva steppi uralla tällä hetkellä. Tunsin joukkueesta entuudestaan pari ihmistä sekä myös Teman (Kankkunen). Olin kysellyt, ja kuullut todella paljon hyvää. Nyt kun olen ollut mukana joukkueessa kaksi viikkoa, se on osoittautunut todeksi. Joukkueella on selvä tavoite. Tuntuu, että koko jengi on todella yhtenäinen. Sekin vaikutti siihen, miksi halusin tänne., Azodo kertoo.

Joukkueen päävalmentaja Sami Okkonen kuvailee Azodon liittymistä joukkueeseen:

– Robbie on tullut erinomaisella ilmeellä joukkueen toimintaan mukaan ja on päässyt lyhyessä ajassa hyvin kiinni joukkueen toimintaan niin kentällä kuin myös sen ulkopuolella. Kilpailu pelipaikoista kovenee, mikä on erinomainen asia ja Azodolla on hyvä paikka osoittaa lopputalven aikana ansaitsevansa vastuuta ensi kauden pelaavassa kokoonpanossa, Okkonen kertoo.

Tervetuloa Rödaan, Robbie!

HIFK jatkaa Ykköscupin otteluitaan ylihuomenna perjantaina klo 19:00 Talin hallissa. Vastaan asettuu JäPS lohkovaiheen viimeisessä ja ratkaisevassa ottelussa. Liput löydät täältä tai ennen ottelua Talin lipunmyyntipisteeltä hallin aulasta. 12-vuotiaat ja nuoremmat pääsevät ilmaiseksi. Lasten liput noudettavissa lipunmyyntipisteeltä.