Skip to main content

Huuhkaja-legenda Paulus Arajuuri on solminut kahden vuoden sopimuksen HIFK:n kanssa. Huuhkajien puolustuksen monivuotinen johtajahahmo tuo kokemuksensa ja johtajuutensa nuorekkaan ja tavoitteellisen HIFK:n voimavaraksi. Arajuuri, 34, on pelannut Suomen lisäksi ammatikseen Ruotsissa, Puolassa, Tanskassa sekä Kyproksella. Suomen A-maajoukkueessa hän pelasi 58 ottelua ja teki niissä kolme maalia.

– HIFK:n uusi projekti tuntui kokonaisuutena todella innostavalta ja mielenkiintoiselta. Seurassa on uusi, nuori ja innokas valmennus sekä pelaajisto, jossa on hienoa saada olla mukana. Minulla on kova hinku pelata jalkapalloa sekä päästä tekemään töitä nuorten pelaajien kanssa. HIFK kuuluu seurana ilman muuta pääsarjatasolle kaikilla mittareilla ja teemme kaikkemme, että se myös mahdollisimman pian taas siellä pelaisi, Arajuuri sanoo.

HIFK:n urheilutoimenjohtaja Teemu Kankkunen on ymmärrettävästi innoissaan uudesta vahvistuksesta:

– Meillä on käynnistynyt kolmen vuoden rakennusprojekti nuorehkon ja tavoitteellisen joukkueen kanssa. Se tarvitsee kuitenkin tuekseen kokemusta ja pelillistä johtajuutta. En keksi yksittäisistä pelaajista ketään parempaa tähän rooliin kuin Paulus Arajuuri. Aivan mahtava juttu, että hän haluaa olla mukana rakentamassa uutta HIFK:ta.

– Me saimme yhden suomalaisen jalkapallon suurista ikoneista joukkueeseemme. Paukku on yksi viime vuosien tunnetuimmista ja rakastetuimmista hahmoista kotimaisessa jalkapallossa – eikä vain jalkapallossa, sillä hänen persoonansa kosketti esimerkiksi EM-kisoissa väkeä myös normaalin jalkapalloyleisön ulkopuolelta.

– HIFK ja Ykkönen saavat todella valovoimaisen ja karismaattisen tähden, sanoo Teemu Kankkunen.

Paulus Arajuuren sopimuksen mahdollisti kaksi yhteistyöyritystä. HIFK Fotboll Ab:n toimitusjohtaja Perttu Hillman kiitteleekin HIFK-henkeä, joka näkyi myös tämän projektin toteuttamisessa.

– Kiitos perusbudjetin ulkopuolisen rahoituksen, saamme tämän tason pelaajan mukaan Rödaan. Täytyy kumartaa näiden yritysten suuntaan ja kiittää siitä, että he ovat mukana luomassa vahvaa jalkapallokulttuuria mahdollistamalla Arajuuren pelaamisen kotimaassa.

Paulus Arajuuren sopimuksen mahdollistivat uudet yhteistyökumppanimme Skigarage.net sekä The Brand 9.