Skip to main content

MP-HIFK 0-2 (0-1)

44’ 0-1 Emil Pallas

52’ 0-2 Antti Ulmanen

HIFK matkusti lauantaina Mikkeliin, jossa se kohtasi MP:n Ykköscupin ottelussa klo 12.00 alkaen. Tähtirinnat aloittivat kauden 2023 kilpailulliset ottelut viikko sitten Talissa 1-1-tasapelillä paikallisvastustaja Gnistania vastaan.

HIFK otti heti alkuvihellyksestä lähtien aktiivisen otteen pelistä ja aiheutti prässillään vaikeuksia kotijoukkueelle. Jo alkuminuuteilla nähtiin hyvä tilanne, kun pirteällä pelipäällä ollut Mosawer Ahadi nousi laidaltaan pallon kanssa hyökkäyskolmannekselle. Hän syötti keskelle Antti Ulmaselle, jonka vedon kotijoukkueen puolustus kuitenkin selvitti.

12. peliminuutilla Ulmanen sai jälleen oivan tilaisuuden avausmaalin viimeistelyyn. Hän pääsi jatkamaan Jarkko Heimosen tarkan keskityksen maalia kohti, mutta mikkeliläispuolustus sai viime hetkellä jalkaa väliin.

Parinkymmenen minuutin kohdalla HIFK:n johtomaali kävi pariinkin otteeseen enemmän kuin lähellä. Keskikentällä pelannut testipelaaja Mustapha Coker laukoi painavasti kohti maalia, eikä pallo mennyt kuin niukasti ohi vasemmalta.

Oikealla laidalla aloittanut Erikson Carlos alusti puolestaan hienon tilaisuuden keskellä vapaana olleelle Emil Pallakselle. Mikkeliläisjoukkueen maalia vartioinut Aleksi Honka-Hallila onnistui kuitenkin pitämään tilanteen maalittomana vielä tässä vaiheessa.

Ensimmäisen ottelunsa HIFK-paidassa pelannut Coker sai jälleen 40 minuutin kohdalla käyttää vaarallista laukaustaan. Honka-Hallila sai näppinsä keskikenttäpelaajan tulisen laukauksen väliin, ja pallo jatkoi torjunnasta matkaansa yläriman kautta ohi.

Avausjakson viimeisillä minuuteilla HIFK:n hallinta tuotti vihdoin tulosta. Hetkeä aiemmin laitoja Erikson Carlosin kanssa vaihtanut Ahadi keskitti oikealta boksiin, josta Pallas pääsi laukomaan vierasjoukkueen 0-1-johtoon. Tähtirinnat pääsivät näin ansaitussa johtoasemassa tauolle Mikkelin keskipäivän ottelussa.

Avausmaalin tekijä Emil Pallas

HIFK siirtyi kahden maalin karkumatkalle heti toisen puoliajan alussa. Ahadi haistoi MP:n Niklas Leinosen harhasyötön keskialueella ja käynnisti vastahyökkäyksen, jonka päätteeksi Ulmanen pääsi viimeistelemään entistä seuraansa vastaan. HIFK:n parhaimmistoon mikkeliläisiä vastaan kuulunut Ahadi sai näin jo toisen maalisyöttönsä tässä ottelussa.

Kotijoukkue sai viitisen minuuttia myöhemmin mahdollisuuden päästä peliin mukaan, kun tauolla vaihdosta tullut Eero Ylönen pääsi vastahyökkäyksestä laukomaan 30 metristä. HIFK-maalivahti Sam Jammeh torjui laukauksen varmasti yli päätyrajan ja esitti myös kaksi tärkeää pelastusta torjuntaa seuranneessa kulmapotkutilanteessa.

60 minuutin jälkeen HIFK suoritti ottelun ensimmäiset pelaajavaihtonsa päävalmentaja Sami Okkosen vaihdettua Nikolas Sairan ja Julius Järvisen kentälle. Saira otti vaihtoon menneen Ahadin paikan oikealta laidalta, kun taas Järvinen korvasi Cokerin keskikentällä.

Juuri ennen viimeistä varttia HIFK vaihtoi lisää tuoreita jalkoja kentälle. Erikson Carlos ja Pallas tulivat vaihtoon, ja tilalle vaihdettiin Gnistania vastaan HIFK:n maalin viimeistellyt Aleksi Wahlman sekä muutaman Veikkausliigaottelun FC Hongan paidassa urallaan pelanneen testipelaajan Robbie Azodon. Azodo teki viimeisellä kympillä hyvän nousun kohti MP:n maalia, mutta kotijoukkueen puolustus piti pintansa ja esti vaarallisemman maalipaikan syntymisen tilanteessa.

MP ei onnistunut käynnistämään kunnollisempaa loppukiriä, joten pisteet lähtivät HIFK:n mukana Helsinkiin ehjän ja kontrolloidun esityksen päätteeksi. HIFK:n seuraava Ykköscupin ottelu pelataan jälleen Talin hallissa, jossa joukkue saa vieraakseen Järvenpään Palloseuran perjantaina 17.2. klo 19.00.

Mosawer Ahadi

Kuvat: Kalevi Hämäläinen