Skip to main content

HIFK – JäPS
2-0
Ykköscup

17.2. klo 19:00
Talin jalkapallohalli

Maalit
42′ Mosawer Ahadi 1-0
72′ Antti Ulmanen (kummiyritys Eld Muutot) 2-0

Kokoonpano (HIFK)

Vaihdot (HIFK)
46′
+ Iiro Äijö
– Paulus Arajuuri (Skigarage ja The Brand 9)
61′
+ Jarkko Heimonen
+ Mustapha Coker
– Matias Hänninen
– Eetu Puro
70′
+ Aleksi Wahlman
+ Robbie Azodo
– Mosawer Ahadi
– Nikolas Saira (Mamma Rosa)
87′
+ Jimi Hackspik
– Antti Ulmanen (Eld Muutot)

Varoitukset
11′ Gullit Zolameso (JäPS)
26′ Obed Malolo (HIFK)
38′ Emil Pallas (HIFK)
62′ Iiro Äijö (HIFK)
69′ Rico Finnäs (HIFK)
85′ Prince Mokuma (JäPS)
90+1 Joona Tiainen

Talin perjantai-illassa nähtiin jännittävä ottelu, kun HIFK ja JäPS kohtasivat Ykköscupin lohkovaiheen viimeisessä ottelussa. Panoksena oli lohkovoitto, johon Rödalle riitti vain voitto ja JäPS:lle olisi riittänyt myös tasapeli. Ottelussa nähtiin myös Huuhkaja-legendan Paulus Arajuuren debyytti Tähtipaidassa. 

Ensimmäiset 20 minuuttia ottelusta oli HIFK:lle haastava ja peli pyöri enimmäkseen Rödan päädyssä. JäPS prässäsi korkealta ja vaarallisesti antaen painetta HIFK-puolustukselle ja sai näin myös kotijoukkuetta enemmän hyökkäystilanteita aikaan. Heikomman alun jälkeen Tähtirinnat saivat kuitenkin ottelun hanskaan ja pelikin alkoi rullaamaan alkua paremmin sekä yhtenäisemmin.

24. peliminuutilla nähtiin lupaava hyökkäys, kun kapteeninnauhaa kantanut Obed Malolo kääntyi taitavasti pallon kanssa ja sai hyvän syötön laidassa erinomaisesti koko pelin ajan uurastaneelle Rico Finnäkselle. Finnäs kuljetti palloa nopeasti laitaa pitkin ja tilanne päättyi laukaukseen maalia kohti, mutta lopputuloksena oli kuitenkin pelin ensimmäinen kulmapotku kotijoukkueelle.

Vain minuuttia myöhemmin peli oli kuitenkin jo toisessa päädyssä, jossa Malolo rikkoi JäPS:n pelaajaa juuri ennen rangaistusalueen kaarta ja sai varoituksen. Vierasjoukkue sai täten vapaapotkun erittäin vaaralliselta paikalta, mutta Rödan onneksi veto meni reilusti maalin yli.

32. minuutilla Finnäs eteni jälleen vasenta laitaa pitkin ja sai syötettyä matalan syötön maalin takatolppaa kohti. Nikolas Saira oli hyvin mukana hyökkäyksessä, mutta ei juuri ja juuri ylettänyt palloon, joka lipui päätyviivan yli maalitolpan viereltä.

35. peliminuutilla puolestaan JäPS joutui rikkomaan Eetu Puroa omalla kenttäpuoliskollaan, josta kotijoukkue sai vapaapotkun keskeltä kenttää noin 30 metrin päästä maalilta. Koko ottelun upeasti taistellut Emil Pallas antoi mallikkaan vapaapotkun kohti vasenta alanurkkaa, mutta JäPS:n maalivahti Janne Laiho venyi juuri ja juuri torjumaan vedon yli päätyviivan.

Juuri ennen puoliajalle siirtymistä täksi kaudeksi Rödaan palannut HIFK-legenda Matias Hänninen pääsi keskittämään rangaistusalueelle, jossa JäPS puolustus ei onnistunut purkamaan palloa pois. Lopulta se päätyi Mosawer Ahadille, joka pääsi vetämään vastapallosta pallon maaliin ja näin tauolle mentiin HIFK:n johtotilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi tasaisissa merkeissä, kun joukkueet hallitsivat palloa vuorotellen. 52. minuutilla Emil Pallas pääsi jälleen palloa kuljettaen lupaavalle maalintekopaikalle. JäPS joutui rikkomaan Pallasta ja HIFK saa vaaralliselta paikalta vapaapotkun, mutta veto menee kuitenkin yli.

Kotijoukkueen toinen maali nähtiin 73. peliminuutilla, kun juuri kentälle vaihdettu Aleksi Wahlman aiheutti hienolla taidonnäytteellään HIFK:lle maalipaikan. Wahlman pujotteli röyhkeästi useamman JäPS-pelaajan ohi ja syötti laadukkaasti Antti Ulmaselle. Ulmanen puolestaan laukoi pallon varmasti ja kovaa maaliin rangaistusalueen oikealta puolelta.

83. minuutilla JäPS sai vielä hyvän maalipaikan, mutta HIFK-maalilla pelannut Joona Tiainen liimasi pallon kuitenkin varmasti käsiinsä.

Näin HIFK vei Ykköscupin lohkovaiheen päätösottelusta mukaan sekä kolme pistettä että lohkovoiton. Matka jatkuu seuraavaksi puolivälieriin, joissa HIFK pelaa kotonaan todennäköisesti lauantaina 25.2. Vastustaja selviää muiden lohkojen otteluiden ratkettua.

Kapteeni Obed Malolo ei ollut täysin tyytyväinen joukkueen peliin, mutta tulokseen tietysti kyllä.

– Jos on yhtenäinen joukkue, joka taistelee yhdessä loppuun asti, niin tulee hyviä tuloksia. Tänään ei ollut meidän paras peli, mutta silti saimme 2-0 voiton. Se kertoo aika paljon joukkueesta.

Malolo kiittää erityisesti faneja jälleen upeasta tuesta koko matsin ajan:

– Kaikki sen tietää, ettei ole parempaa paikkaa pelata kuin Kingien edessä.