Skip to main content

HIFK ja Eelis Varis ovat tehneet yksivuotisen sopimuksen. Kuopiolainen 20-vuotias keskikenttäpelaaja on treenannut kasvattiseuransa KuPS:n edustusjoukkueen kanssa viime kauden sekä kerryttänyt peliminuutteja KuPS Akatemiassa sekä KuFussa Miesten Kakkosessa neljän kauden ajan. Varis pelasi HIFK:n paidassa jo viime viikonloppuna Ykköscupin ottelussa ja on harjoitellut joukkueen mukana pari viikkoa.

Eelis Varis kertoo olevansa erittäin motivoitunut sopimuksestaan HIFK:n kanssa.

– Fiilikset HIFK-diilistä ovat erinomaiset, odottavat sekä erittäin motivoituneet. Valitsin HIFK:n, koska tämä vaikuttaa juuri oikealta askeleelta urallani. Valmennus sekä uusi projekti täällä herätti myös vahvaa kiinnostusta. HIFK on myös suuret perinteet omaava seura, joten on kunnia liittyä HIFK:hon.

Myös urheilujohtaja Teemu Kankkunen on tyytyväinen Variksen liittymisestä joukkueeseen.

– Eelis on tavoitteellinen nuori pelaaja Kuopiosta, joka on valmis panostamaan täysillä omaan uraansa ja muuttamaan tavoitteidensa perässä Helsinkiin. Hän on jo reilun vuoden verran harjoitellut säännöllisesti KuPS:n edustusjoukkueen mukana, mutta ymmärrettävästi murtautuminen pelaavaan kokoonpanoon ei ole kuopiolaisjoukkueessa ollut helppoa.

– Parin vanhan valmentajan antamien hyvien suositusten pohjalta ja try-out jakson perusteella hän osoitti ansaitsevansa paikkansa joukkueessa. Pallovarmalla ja hyvän jalkapalloilullisen peruskoulutuksen saaneella Eeliksellä onkin kaikki valmiudet ja potentiaalia kehittyä pelaajana, ottaa seuraava askel urallaan, sekä iso rooli IFK:n keskikentällä.

Keskikenttäpelaaja kertoo odottavansa itseltään suoriutumista parhaalla mahdollisella tavalla joka ikinen päivä sekä paikkansa vakiinnuttamista joukkueessa. Joukkueelta hän odottaa vahvaa, tasaista sekä yhtenäistä suoriutumista läpi kauden.

– Tuon HIFK:hon pelaajana tasapainoista, laadukasta suorittamista. Ihmisenä yritän tuoda joukkuepelaajan sekä työmoraalin luonnetta joka päiväiseen tekemiseen.

Tervetuloa Rödaan, Eelis!