Skip to main content

Loppuvuodesta 2022 yhtenä HIFK:n junioripuolen valmennuspäälliköistä aloittanut Umid Dibachy on liittynyt myös edustusjoukkueen valmennustiimiin. Dibachyn tuleminen mukaan edustusjoukkueen valmennustiimiin tuo mukanaan tärkeän palasen seuran pelaajapolun kehittämisessä junioreista edustusjoukkueeseen. Umidilla on pitkä ura valmentajana sekä UEFA A -valmennuslisenssi. Lisäksi hän on toiminut HIFK:ssa pelaajakehityspäällikkönä.

Nyt on mennyt viikko edustusjoukkueen treenien alkamisesta, jotka ovat lähteneet hyvin käytiin. Itselläni on todella hyvä fiilis olla mukana monestakin näkökulmasta: pääsen auttamaan pelaajia sekä juniori- ja reservipuolella että edustusjoukkueessa ja samalla pääsen kehittämään myös itseäni. On mahtavaa olla edustusjoukkueen valmennuksen kanssa samassa tiimissä tekemässä yhteistyötä. Koko valmennusporukka on todella tavoitteellinen, osaava ja innokas.”, Umid kertoo menneestä viikosta. 

Umid Dibachy aloitti HIFK:ssa vuoden 2020 syksyllä ja on toiminut seurassa myös pelaajakehityspäällikkönä, jossa hän jatkaa yhä uuden roolinsa ohella. Ennen sitä mies ehti toimia muun muassa Åbo IFK:ssa, TPS:ssä, HJK:ssa, TiPS:ssa sekä KoiPS:ssa. HIFK:n valmennuspäällikönä Umidin työtehtäviin kuuluu kokonaisvastuu U15-U20 ikäluokista, toiminnan suunnittelu sekä valmennuslinjan toteutuminen koko seurassa.

”Tavoitteemme on antaa potentiaalisille ja tavoitteellisille juniori- sekä reservijoukkueen pelaajille mahdollisuuksia päästä harjoittelemaan edustusjoukkuessa, mutta ensin heidän tulee tietysti tehdä omissa joukkueissaan hyvää työtä.”, Dibachy kertoo.

Pelaajapolun kehittämisen lisäksi Dibachyn tuleminen mukaan edustusjoukkueen valmennustiimiin mahdollistaa mitä parhaimman yhteistyön junioripuolen, reservi- ja edustusjoukkueen välillä, joka on HIFK:n yksi tärkeimmistä tavoitteista kaudella 2023.

”Nyt jo kaksi junioripelaajaa on päässyt harjoittelemaan edustusjoukkueessa, joka varmasti motivoi muitakin seuran innokkaita ja tavoitteellisia pelaajia.”, Dibachy kertoo iloisena.

HIFK:n urheilujohtajan Teemu Kankkusen mukaan osa lähitulevaisuuden kehittämistä seurassa on ehdottomasti edustuksen, reservijoukkueen ja vanhempien junioreiden yhteistyön, sekä sitä kautta pelaajapolun kehittäminen.

”Nyt meillä on edustusjoukkueen valmennustiimissä nimettyä henkilö, jonka tehtävänä on toimia linkkinä eri yksiköiden välillä ja joka koordinoi tarvittavaa pelaajaliikennettä näiden välillä. Umid on mukana myös HIFK/2:n ja vanhempien junioreiden päivittäisessä tekemisessä, joten hänellä on paras kokonaiskuva aina sen hetkisestä tilanteesta, mikäli pelaajia halutaan tai on tarvetta nostaa harjoitusrinkiin tai pelaaviin kokoonpanoihin.”, urheilujohtaja Kankkunen kertoo.