Skip to main content

HIFK ja Topi Pasi ovat tehneet yksivuotisen pelaajasopimuksen kaudesta 2023. 26-vuotias puolustaja on kotkalainen Kotkan Nappuloiden kasvatti. Hän siirtyi myöhemmin KTP:n väreihin, jossa Pasi pelasi myös ammattilaisuransa ensimmäiset vuodet noustessaan junioriputken jälkeen edustusjoukkueen mukaan.

”Topi on vielä nuorehkosta iästään huolimatta kokenut divaripelaaja ja tietää sarjatason vaatimukset. Hän tuo alakertaan ison annoksen johtajuutta, kokemusta sekä ymmärrystä siitä, mitä ovat voittavat peliteot.”, päävalmentaja Sami Okkonen kommentoi.

”Lisäksi Pasi on ammattimainen futari, joka esimerkillään varmasti antaa roppakaupalla eväitä myös nuorempien kundien tekemiseen mikä on jo sellaisenaan iso asia joukkueen rakentamisen osalta.”, hän lisää.

Yhteensä kokeneella puolustajalla on kertynyt viisi kautta Miesten Ykkösessä, neljä kautta Miesten Kakkosessa ja muutamia otteluita myös Veikkausliigaa nuorempana KTP:n pelatessa korkeimmalla sarjatasolla. KTP:ta Pasi on edustanut urallaan yhteensä kuusi vuotta vuosina 2012-2018. Sen jälkeen hän muutti opiskeluiden perässä Joensuuhun ja tie vei Jippoon.

Topi Pasi kertoo fiiliksien olevan erittäin hyvät ja tulleensa juuri HIFK:hon erityisesti kahdesta syystä.

”Ensimmäinen on HIFK seurana: HIFK:n identiteetti ja fanit ovat mahtavia. Toinen on päävalmentaja Sami Okkonen, jonka tiesin muutamista treeneistä Jiposta, kun asuin vielä Joensuussa. Olen myös kuullut paljon hyvää hänestä. Tämä on sellainen kokonaisuus, johon halusin tulla mukaan.”

26-vuotias puolustaja toivoo tuovansa HIFK:n puolustuslinjaan johtajuutta, kokemusta ja syöttötaitoa. Lisäksi hän haluaisi tuoda koko joukkueen arkeen myös pelien lisäksi esimerkkiä.

”Joukkuetasolla odotan tulevalta kaudelta sitä, että voisimme taas vahvistaa HIFK-identiteettiä ja tuoda sen takaisin vaikeuksien jälkeen. Haluan, että ihmiset viihtyy peleissä. Totta kai haluamme myös pärjätä ja menestyä – se on selvä asia.”

”Ensi kaudella mennään yhdessä kohti tavoitteita! Toivon mahdollisimman paljon ihmisiä kannustamaan meitä ja lupaan, että me aiomme antaa kaikkemme. Haluamme luoda HIFK-mentaliteetin takaisin pelikentille koko joukkueen voimin.”, Topi Pasi kertoo terveisiä kysyttäessä.

Tervetuloa Rödaan, Topi!