Skip to main content

245 virallista ottelua Rödassa pelannut laitapuolustaja Matias ’Masa’ Hänninen palaa HIFK:hon. Kauden 2020 jälkeen moni luuli, että Hännisen ura IFK:ssa päättyisi. Yksi 2000-luvun seuralegendoista ja ikonisimmista pelaajista tekee kuitenkin kahden vuoden tauon jälkeen paluun Tähtipaitaan. Vuosina 2021 ja 2022 Hänninen pelasi PK-35:ssa Miesten Ykköstä. Rödaa hän edusti kausilla 2010-2020.

Urheilujohtaja Teemu Kankkusen mukaan Hänninen on yksi esimerkin näyttäjistä tulevan kauden joukkueessa:

”Koska joukkueemme on keski-iältään nuorehko, se tarvitsee kokemusta ja esimerkin näyttäjiä joka osa-alueella. Nyt rakennamme joukkuetta, joista toivottavasti kasvaa tulevaisuuden IFK-legendoja ja vastuunkantajia. Matias Hänninen on elävä esimerkki siitä, mitä työnteolla, sitoutuneisuudella ja seurauskollisuudella voi saavuttaa.”

”Hän on pelaaja, joka tuli meille nuorena poikana try-outille, ennen kautta 2010. Ei ehkä taitavimpana pallovirtuoosina, mutta jo tällöin Masa osoitti alusta lähtien periksiantamattomuutta ja taistelutahtoa, mikä palkittiin sopimuksella. Määrätietoisuudella ja tahdonvoimalla hän raivasi tiensä yhä isompaan rooliin joukkueessa, ollen tärkeä tekijä vuodesta toiseen, useampana menestyksekkäänä vuotenamme.”

”Nyt 13 vuotta myöhemmin hän on yksi 2000-luvun seuralegendoista. Ikoninen pelaaja, jolla on takanaan merkittävä ura kotimaassa ja IFK:ssa.”, urheilujohtaja Kankkunen kommentoi.

Matias Hännisen juhlaottelu HIFK:ssa pelatun 10. kauden kunniaksi vuonna 2019, jonka Stadin Kingit järjestivät.

Hännisellä alkaa kokonaisuudessaan 12. kausi Tähtirinnoissa. Yhteensä hän on pelannut 245 virallista ottelua, joista 114 on ollut Veikkausliigaa. Kokenut 31-vuotias pelaaja laittaa itsensä likoon pelissä kuin pelissä ja tuo nuorelle joukkueelle kokeneen hahmon, joka todellakin pelaa logolle.

”Masa tuo joukkueeseen johtajuutta ja esimerkillään näyttää sitä mentaliteettia, mitä tässä seurassa pelaajilta vaaditaan. Niistä yli kahdesta sadasta ottelusta ja parista tuhannesta harjoituksesta, mitä olen Masalta nähnyt, en muista kovinkaan montaa, missä hän ei olisi laittanut itseään täysillä likoon.”

”Nyt vanhemmalla iällä rooli joukkueessa on ennen kaikkea olla juurikin se isähahmo, tai isoveli ja esimerkki nuoremmille. Sen lisäksi, että hänellä on suunnaton tahtotila laittaa itsensä taas huippukuntoon. Kentällä hänen kykynsä pelata useampaa pelipaikkaa on myös erinomainen apu valmennukselle. Kun Masa on kentällä, on varmaa, että hän pelaa sataprosenttisesti joukkueelle ja seuralle, antaen aina kaikkensa. Sillä se on se tie, millä joukkueurheilussa menestytään ja mitä tässä seurassa pelaaminen edellyttää.”, Kankkunen kuvailee.

Hänninen Veikkausliiga-ottelussa HIFK – Ilves, Sonera Stadiumilla, 29. toukokuuta 2016.

”Kliseisesti sanottuna tuntuu siltä, että olen palannut kotiin. On ollut vähän tällainen futis-orpo viimeiset pari vuotta, ettei se oo tuntunut samalta ja samalla tavalla kuin miltä tuntui ne 11 vuotta, jotka IFK:ssa pelasin putkeen. Sen takia on ihan älyttömän hyvä fiilis: motivoitunut olo – innokas ja innostunut. Samalla totta kai myös jännittää, että miten mut otettaan vastaan, mutta kuten sanoin, upea olo laittaa Tähtipaita päälle.”, Rödaan palannut Matias Hänninen kommentoi.

”Olen ikävöinyt faneja ja tosi paljon sitä, että saa laittaa HIFK:n paidan päälle ja kuulla Annie’s Songin soivan ennen matsia. Sellaisia fiiliksiä ei ole pariin viimeiseen vuoteen ollut.”

”Toivon, että palaan kypsempänä pelaajana kuin olin kaksi vuotta sitten. Pakko antaa kehut PK-35 valmentajalle Kim Raimille. Hän sai mut ajattelemaan jalkapallollisesti eri tavalla kuin mitä mä oon koskaan aikaisemmin ajatellut. Tietysti harmi, että PK:n kausi meni miten meni.

”Kypsyys on tullut edellä mainitun lisäksi tietysti myös kokemuksen myötä. Tiedän nyt paremmin, mikä on eniten joukkuetta hyödyttävä ratkaisu eri tilanteissa. Totta kai tällä hetkellä, kun on kolmekymppinen, toivon tuovani myös järkeä mukanani. Pelkästään prässäävillä ja juoksevilla pelaajilla ei tätä sarjaa voiteta. Tuon toivottavasti malttia, kokemusta ja johtajuutta joukkueeseen. Tiedän, mitä tämä sarja vaatii ja sen, mitä on voittavat teot siellä kentällä. Että siinä mielessä olen parempi pelaaja kuin pari vuotta sitten.”, Hänninen päättää.

Tervetuloa takaisin, Masa!

Stadin Kingien tekemä lakana 10-vuotis juhlaotteluun.