Skip to main content

HIFK:n edustusjoukkue starttasi tänään virallisesti kauden 2023, kun joukkue aloitti treenit uuden valmennustiimin johdolla ja treenasi ensimmäistä kertaa yhdessä. Joukkueen rakentaminen on vielä kesken, mutta alkukauden treeneissä on mukana sopimuspelaajien lisäksi myös runsaasti testipelaajia.

”Tuntui tosi hyvältä palata treeneihin ja nähdä vanhoja ja uusia kasvoja. Kauden eka treeni on aina hieman sellanen, et on enemmän jalkoja ku järkeä, mutta tästä tää lähtee.”, Obed Malolo kertoo.

”Oli mukava palata treeneihin, jalat toimi hyvin, oli kiva pelaa futista. Mukana oli aika paljon tuttuja – testipelaajia ja ei-testipelaajia – tosi kiva nähdä taas kaikkia.”, Eetu Puro tiivistää.

”Off-season meni aika fysiikka- ja juoksupainotteisesti, tänään tuntui, et oli treeneissä kyllä heti alusta asti hyvä olo vetää. Tuntui tauon jälkeen ehkä vähän fyysisemmältäkin kuin ennen.”, Puro naurahtaa.

Kauden 2023 valmennustiimi on kokonaisuudessaan koossa. Päävalmentaja Sami Okkosen johtamaan tiimiin kuuluvat uusina kasvoina valmentaja Sakari Holopainen, maalivahtivalmentaja Tomi Maanoja, apuvalmentaja Umid Dibachy sekä fysioterapeutti Fabian Hanslian. Viime kaudelta tuttuina jatkavat fyysinen valmentaja Fabio de Rosa sekä huoltaja Ludovic Thune.

Päävalmentaja Sami Okkonen

”Treenit ja myös off-season meni hyvin. Eka oli pari viikkoa lomaa ja sit alettiin painaa hommia. Aika paljon tuli lisäksi HIFK:n fysiikkakoutsin Fabion kanssa tehtyä hommia myös off-seasonilla, mikä oli kiva. Oli valmis olo palata treeneihin ja takas HIFK:hon pienen tauon jälkeen.”, Mosawer Ahadi kiteyttää ajatuksiaan ensimmäisistä treeneistä.

HIFK aloittaa viralliset ottelunsa Ykköscupissa 28.1., kun IF Gnistan saapuu HIFK:n vieraaksi Talin jalkapallohalliin. Pelin lipunmyynti alkaa viimeistään ensi viikolla Ticketmasterissa.

HIFK:n pelaajasopimuspelaajatilanne 3.1.2022

Obed Malolo
Mosawer Ahadi
Nikolas Saira
Rico Finnäs
Emil Pallas
Eetu Puro
Antti Ulmanen
Iiro Äijö
Erikson Carlos
Joona Tiainen