Skip to main content

HIFK aloitti kautensa Ykköscupin paikallismatsilla, jossa se kohtasi oulunkyläläisen Gnistanin. Talin hallissa ottelua oli seuraamassa lähes 500 päinen yleisö, eikä tunnelmaa, vauhtia ja tilanteita puuttunut. 

Ottelu käynnistyi tasaisissa merkeissä ja pallonhallinta oli vaiheittain molemmilla joukkueilla. HIFK piti yllä hyvää prässiä, mutta vaarallisempia hyökkäyksiä ei vielä alkuvaiheissa vaiheessa nähty kummallekaan joukkueelle.

17. peliminuutilla Erikson Carlos liukuu epäonnisesti palloon hieman myöhässä osuen Gnistanin pelaajan jalkaan. Erotuomari Dennis Antamo joutuu antamaan tilanteesta varoituksen Carlosille ja peli jatkuu vapaapotkulla Gnistanille. Vierasjoukkueen Maximo Tolonen antaa tilanteesta hyvän keskityksen, mutta HIFK:n puolustus Topi Pasin johdolla siivoaa tilanteen ilman vaaraa ja ottelu kääntyi jälleen kotijoukkueelle.

Muutama minuutti myöhemmin Gnistan saa jälleen vaarallisen tilanteen, kun HIFK:n puolustus ei meinaa saada purettua rangaistusalueella ollutta palloa, joka pomppi Gnistanin ja HIFK:n välillä pelaajalta toiselle. Lopulta tilanne päättyy vetoon, jonka maalivahti Joona Tiainen kuitenkin torjuu.

Erikson Carlos joutuu jälleen erotuomarin puhutteluun ottelun 27. peliminuutilla, kun hän rikkoo myöhässä vastustajaa, joka on etenemässä vaaralliselta paikalta hyökkäykseen. Gnistan saa tilanteesta vapaapotkun hyvältä paikalta läheltä rangaistusaluetta, mutta tilanne ei kuitenkaan aiheuta vaaraa, kun Topi Pasi purkaa pallon päällään ansiokkaasti.

Matias Hänninen

Vain minuuttia myöhemmin Matias Hänninen joutuu repimään lupaavaan hyökkäykseen edenneen Gnistan-pelaajan ja joutuu katselemaan keltaista korttia. Vierasjoukkue saa tilanteesta vaarallisen vapaapotkun vain alle 10 metriä ennen rangaistusalueen rajaa keskeltä kenttää. Yritys kuivuu kuitenkin paitsiotuomioon.

30. peliminuutilla hallinta kääntyy HIFK:lle ja Röda saa pelistä jälleen hyvän otteen, joka johtaa kulmapotkuun. Kulmapotkua menee antamaan Mosawer Ahadi. Pallo löytää taka-alueella odottavan Obed Malolon, joka vetää puolivolleysta pallon maalia kohti. Yritys saadaan kuitenkin blokattua maalin edestä, mutta pallo kimpoaa Antti Ulmasen kautta ylärimaan ja yli päätyrajan. Tilanteessa nähtiin koko ottelun vaarallisin paikka siihen mennessä.

Mosawer Ahadi

Vain hetkeä myöhemmin HIFK pääsee yrittämään maalia uudelleen, kun vaarallisesti edennyt Hänninen – Erikson Carlos – Hänninen – Ulmanen -kuvio meinaa päätyä maaliin, mutta Gnistanin puolustaja seisoo Rödan kannalta epäonnisesti maalin edessä ja pallo kimpoaa yli päätyrajan.

36. peliminuutilla Gnistan pääsee ottelussa johtoon, kun uusi vahvistus, viime kaudella HIFK:ssa pelannut, Eero Markkanen saa pallon keskityksestä ja puskee sen kohti takatolppaa. Tilanne on 0-1. HIFK:n läheltä piti -maaliyritykset eivät riitä ja vierasjoukkue johtaa ottelua myös puoliajalle mentäessä.

Toinen puoliaika pelattiin suhteellisen tasaisissa tunnelmissa, mutta tilanteita nähtiin ensimmäistä puoliaikaa vähemmän. Kovinkaan vaarallisia maalipaikkoja ei nähty, kunnes ottelun loppuminuuteilla vasemmalta laidalta edennyt hyökkäys eteni lupaavaan keskitykseen. Juuri kentälle vaihdosta tullut Aleksi Wahlman laittoi pallon maaliin Erikson Carlosin loistavasta esityöstä ja tilanne on tasan 1-1.

Tasainen Ykköscupin ottelu päättyy tasan 1-1, ja HIFK vie matsista pisteen mukanaan.

Antti Ulmanen, Eetu Puro, Mosawer Ahadi, Obed Malolo ja Emil Pallas

HIFK:n puolustuksessa terävästi töitä tehnyt Rico Finnäs oli kokonaisuudessaan tyytyväinen otteluun.

– Pelissä oli tosi hyvä energia ja tuki faneilta. Kentällä alkaa nyt pikku hiljaa näkyä ne asiat, mitä on treenattu. Gnistan on hyvä joukkue ja siksi jouduttiin myös tietysti puolustamaan sekä tekemään paljon töitä, mutta kokoniasuudessaan jäi hyvä fiilis matsista.

– Gnistanin maalin jälkeen me tultiin tosi hyvin mukaan peliin, eikä lannistuttu siitä. Mun mielestä varsinkin toka puoliaika oli meiltä vielä ensimmäistä parempi, ja saatiin tilanteita sekä tietysti myös maali tehtyä. Ekalla puoliajalla meillä oli 3-4 todella läheltä piti -maalipaikkaa, mutta aina ne ei vaan mee pussiin. Kokonaisuutena hyvä fiilis matsista, mutta kyllä me vielä saadaan nekin pussiin ja voitto aikaiseksi.

HIFK jatkaa Ykköscuppia vierasottelulla ensi viikon lauantaina 4.2. vierasottelulla MP:ta vastaan Mikkelissä klo 12:00.