Skip to main content
Miesten edustusjoukkueSopimustiedotteet

HIFK ja Sam Jammeh sopimukseen!

HIFK:n maalivahtiosasto täydentyy, kun Sam Jammeh ja HIFK ovat tehneet sopimuksen tulevasta kaudesta. 31-vuotias maalivahti on alkujaan FC Viikinkien kasvatti ja on pelannut urallaan Miesten Ykköstä sekä kasvattiseurassaan että FF Jarossa. Lisäksi Jammeh on edustanut Ruotsissa eri joukkueita, joista viimeisimpänä hän oli IFK Eskilstunan organisaatiossa.

”Näin stadilaisena, kyllä IFK on IFK. Ei tarvinnut melkein edes miettiä tulenko tänne pelaamaan. On suuri kunnia edustaa juuri tätä seuraa”, Jammeh painottaa heti haastattelun alkuun.

”Tulin mukaan treeneihin toisella viikolla niiden alkamisesta, ja sen kyllä näki heti, että nyt mennään. Treenit on tuntuneet tähän mennessä tosi hyvältä. Meininki on ollut selkeä. Ei olla menty sinne ja tänne, vaan valmennus on ollut selkeä siitä, mitä ne haluaa ja mitä he vaatii meiltä. Ja se näkyy myös treeneissä – meno on kovaa.”

31-vuotias helsinkiläinen arvelee olevansa yksi joukkueen kokeneimpia pelaajia tulevalla kaudella.

”Toivon tuovani kokemukseni sekä arkeen että peleihin ja auttaa sitä kautta joukkuetta. Todennäköisesti tulen olemaan yksi joukkueen kokeneempia pelaajia, joten kyllä sen täytyy näkyä päivittäisessä tekemisessä. Yritän tuoda joukkueeseen myös ymmärrystä siitä, kuinka suuri merkitys IFK:lla on Stadissa.”, hän kertoo.

Jammehilla on sekä Suomen että Gambian kansalaisuus. Hän on ollut Gambian maajoukkueen mukana viisi kertaa, jossa on päässyt pelaamaan maajoukkueen harjoitusotteluissa sekä vaihtopenkille Afcon-karsinnoissa.

”Yksi henkilökohtainen tavoite on päästä takaisin Gambian maajoukkueeseen ja aion tehdä HIFK:n tavoitteiden lisäksi tietysti myös sen eteen töitä. Toissa kausi oli vaikea loukkaantumisen vuoksi, ja nyt koen olevani takaisin omalla tasolla. Tavoitteet kuitenkin vaatii sitä, että täytyy hoitaa joka ikinen päivä täysillä.”

”Kaikilla pelaajilla, taustoilla ja faneilla on varmaan se, että IFK kuuluu takaisin liigaan. Sitä kohti lähdetään menemään päällimmäisenä yhteisenä tavoitteena. Haluamme, että kannattajat voivat olla meistä ylpeitä ja siihen me pelaajat pyrimme. Yritetään yhdessä saada IFK näyttämään taas siltä, miltä sen kuuluukin.”

Tervetuloa Rödaan, Sam!