Skip to main content

Joukkue kasvaa jälleen, kun Julius Järvinen liittyy HIFK:n edustusjoukkueeseen. 23-vuotias keskikenttäpelaaja on pelannut aiemmin urallaan Ilveksessä, FC Vaajakoskella sekä viimeisimpänä KPV:ssa. Kun Julius pelasi Vaajakoskella, toimi HIFK:n nykyinen päävalmentaja Sami Okkonen joukkueen päävalmentajana. Ilveksen juniorimyllyn läpikäynyt tamperelainen kertoo olevansa erittäin iloinen sopimuksestaan HIFK:n kanssa.

– HIFK:ssa kiehtoo se, kuinka perinteinen seura tämä on ja kuinka paljon kansallisestikin legendaarisia pelaajia täällä on pelannut. Toisena tärkeänä asiana oli myös päävalmentaja Sami Okkonen, jonka ”juoksutettavana” olen ennenkin ollut. On hienoa, että tiedämme molemmin puolin, mitä tehdään ja siksikin oli erittäin helppo valinta tulla tänne pelaamaan.

– Lisäksi yksi positiivisesti triggeröivä asia on HIFK:n fanikulttuuri, joka on upea. Toivon, että näemme ihmisiä sankoin joukoin paikalla jo heti Cupin otteluista saakka. Että vedetään yhteen hiileen tämä projekti koko kauden ajan. Sen voin luvata, että omalta osaltani teen töitä loppuun saakka joka ikisessä pelissä.

FC Vaajakoskella pelatessaan Järvinen valittiin kauden 2021 päätteeksi Miesten Kakkosessa lohkonsa parhaaksi keskikenttäpelaajaksi. Sieltä Julius siirtyi seuraavana vuonna sarjatasoa ylemmäs Miesten Ykköseen Kokkolaan, joten tuleva kausi on keskikenttäpelaajalle toinen Ykkösessä.

– Joukkueen rakentaminen sekä nyt hankitut pelaajat vaikuttavat tähän mennessä tosi hyvältä. Ikähaarukka on aika sama kuin itsellä. Odotan tosi innolla alkavaa kautta, ja pystyn näkemään meidät kauden päätteeksi korkealla sarjataulukossa. Tällä hetkellä rahkeet ja seuran tekemä työ näyttäisi siltä, että me myös voimme onnistua siinä tavoitteessa.

– Henkilökohtaisia tavoitteita on ottaa mahdollisimman iso rooli joukkueessa ja tietysti myös kehittyä paremmaksi mahdollisimman monella osa-alueella pelaajana sekä myös ihmisenä. Tämä on minulle taas steppi eteenpäin ja odotan innolla tulevaa kautta sekä sen tuomia haasteita.

Myös päävalmentaja Sami Okkonen on erittäin tyytyväinen Järvisen liittymisestä mukaan joukkueeseen.

– Julius on minulle tuttu pelaaja jo Vaajakoskelta. Hän sopii pelaajaprofiililtaan ja persoonaltaan erinomaisesti siihen, mitä haluamme joukkueena edustaa sekä kentällä että sen ulkopuolella.

– ”Julle” pystyy toistuviin korkean intensiteetin suorituksiin ja tuo sekä hyökkäys- että puolustuspelaamiseen lisäarvoa omalla tekemisellään. Kovaa ajoa on siis luvassa.

Okkosen tavoin myös Järvinen kertoo omiksi vahvuuksikseen monipuolisuutensa pelata erilaisilla keskikentän pelipaikoilla sekä kestävyysominaisuutensa.

– Tykkään tehdä täysillä hommia molemmissa boxeissa – tukea sekä hyökkäyksiä että puolustusta.

Tervetuloa Stadiin, Julius!