Skip to main content

HIFK ja Gnistan ottavat mittaa toisistaan Rödan kauden aloittavassa Ykköscupin lohkovaiheen ottelussa lauantaina 28.1. Paikalliskamppailu vihelletään käyntiin Talin hallissa klo 17:00.

Oulunkylästä kotoisin oleva Gnistan aloitti kautensa cupissa jo viime viikolla, kun se kohtasi MP:n ja voitti ottelun 2-0. Kokonaisuudessaan Gnistanissa on yhtenäisempi joukko hyvin viime kauden jo viime kaudella yhdessä pelanneita pelaajia kuin kotijoukkueella. Yhtenä uutena vahvuutena Gnistaniin on liittynyt HIFK:ssa viime kaudella pelannut Eero Markkanen.

HIFK:n päävalmentaja Sami Okkonen odottaa ottelusta HIFK:lle haastavaa vähäisten yhdessä treenattujen viikkojen vuoksi, mutta painottaa, että Röda lähtee otteluun pelkästään voitto mielessä.

Päävalmentaja Sami Okkonen

”Joukkueharjoittelua on nyt takana 3,5 viikkoa ja pikkuhiljaa sekä joukkueen runko että pelimme perusperiaatteet alkavat tulla tutuiksi joukkueelle. Gnistan tulee olemaan tässä vaiheessa talvea meille äärimmäisen kova haaste ja mukava mittari siitä, missä kohtaa olemme joukkueena.”

”Selvää on että vastustaja lähtee kollektiivisesti vielä valmiimpana tähän otteluun. Heillä on viime kauden runko vahvistettuna muutamalla pelaajalla, tuttu valmennus ja jo pidempi valmistautumisjakso takana, mikä ei voi olla näkymättä joukkueen tekemisessä.”

”Vaikka HIFK:n joukkue onkin kolmea pelaajaa lukuun ottamatta täysin uusi, emme tietenkään lähde huomiseen millään muulla tavoitteella kuin voitto mielessä. Kaikkein tärkein anti huomisella ottelulla on se, että saisimme siirrettyä harjoituskentällä harjoiteltuja asioita peliimme paremmin kuin edellisinä viikkoina. Loistavaa päästä pelaamaan kilpailullisia pelejä jo tässä vaiheessa kautta, kaikki mestoille Taliin!”, Okkonen kertoo.

Viime kaudella HIFK:ta edustaneiden Obed Malolon, Mosawer Ahadin sekä Eetu Puron lisäksi joukkueeseen on myös liittynyt tuttuja paluumuuttajia, kun muun muassa Matias Hänninen, Erikson Carlos, Nikolas Saira ja Antti Ulmanen tekivät sopimukset Rödan kanssa. Lisäksi huomenna nähdään ensi kertaa virallisessa ottelussa niin uusi kiinnityksiä kuin muutama testipelaajakin.

Ykköscupin kolmesta neljän joukkueen alkulohkosta lohkojen kaksi parasta joukkuetta sekä kaksi parasta kolmosta pääsevät jatkoon puolivälieriin. Vierasjoukkueella on siis mahdollisuus varmistaa jatkopaikkansa jo nyt.

Ennakkoliput myy Ticketmaster. Kaikki liput 10 € / henkilö. 12-vuotiaat ja nuoremmat pääsevät otteluun ilmaiseksi. Lasten liput ovat noudettavissa Talin lipunmyyntipisteeltä ennen ottelua.

Paikalla palvelee koko tapahtuman ajan kahvio, jonka kaikki tuotot menevät naisten edustusjoukkueen hyväksi!

Tervetuloa mestoille!