Skip to main content

HIFK on solminut kauden 2023 kattavan pelaajasopimuksen Rico Finnäsin kanssa. 22-vuotias puolustaja pelasi viimeiset kaksi kautta KTP:ssa ja sitä ennen HJK:n organisaatiossa ja MyPassa. Veikkausliigadebyyttinsä Finnäs teki aikoinaan HJK:n riveissä kaudella 2020. Hän asui lapsuutensa ja nuoruutensa Espanjassa, jossa hän pelasi Real Murciassa, Elche CF:ssä ja Ranero FC:ssä. Jalkapallo-oppinsa Espanjasta saanut Finnäs palasi Suomeen 2019 ja on pelannut sen jälkeen niin Veikkausliigassa, Miesten Ykkösessä kuin Kakkosessakin. Viime kausi päättyi Ykkösen osalta nousujuhliin KTP:n riveissä.

Urheilujohtaja Teemu Kankkunen mukaan Rico on pelaaja, jonka kanssa on käyty jo aiempinakin vuosina keskusteluita mahdollisesta sopimuksesta:

– Nyt saatiin vihdoin pelaajasopimus toteutettua Ricon kanssa ja hän pääsee vetämään tähtipaidan ylleen. Espanjalaisen jalkapallokasvatuksen pohjalta hänellä on hyvät pallolliset valmiudet ja ymmärrys pelistä. Myös fyysiset sekä psyykkiset valmiudet palvelevat sitä pelillistä ilmettä, mitä haluamme nähdä. Odotan Ricolta energisyyttä ja peliä edistäviä suorituksia laitapelaamisen suhteen.

Rico itse kuvailee sopimusta ja muuttoa Helsinkiin:

– Tosi hyvät fiilikset sopimuksesta, ja mahtavaa, että saatiin näinkin aikaisin sopimus maaliin. Nyt pystyy täysin keskittymään valmistautumiseen kautta 2023 varten. Olen halunnut edustaa IFK:ta siitä lähtien, kun tulin Suomeen kolme vuotta sitten. Se on ollut monesti lähellä, mutta joistain syistä aina jäänyt. Tulen itse suomenruotsalaisesta perheestä, joten siksikin seura tuntuu omalta. Lisäksi IFK:n fanit ovat selkeästi Suomen parhaimmat, joten on kiva päästä pelaamaan heidän edessä. Olen myös tyytyväinen siitä, että saan nyt asua, opiskella ja pelata Helsingissä.

Finnäs odottaa joukkueelta periksiantamattomuutta ja korostaa IFK-yhteisön merkitystä tulevan kauden projektissa:

– Itseltäni odotan, että pystyn olemaan isossa roolissa ja auttamaan koko joukkuetta tekemään tulosta. Joukkueelta taas odotan taistelevaa ilmettä, periksiantamattomuutta ja tulosta. Olin viime kaudella Kotkassa nousemassa liigaan. Nousujuhliin ei kyllästy, joten haluan tehdä saman täällä ja palauttaa joukkueen kanssa HIFK:n Veikkausliigaan, minne seura kuuluukin. Lupaan että teemme kaiken kentällä ja toivottavasti se näkyy katsomoon saakka. Tähän projektiin tarvitaan koko IFK-yhteisöä. Nähdään kentillä!

HIFK:n joukkueen rakentaminen etenee ja luvassa on lisää sopimusuutisia! Varmista paikkasi tulevan kauden kaikissa kotiotteluissa hankkimalla kausikorttisi jo ennen uutta vuotta alennetuin hinnoin Ticketmasterilta!