Skip to main content

HIFK ja viime kaudella Tähtirinnoissa pelannut Obed Malolo ovat tehneet jatkosopimuksen kaudelle 2023. Yhteensä kahdeksan kautta ja yli sata ottelua Veikkausliigassa pelannut 25-vuotias keskikenttäpelaaja on yksi tärkeimmistä palasista uutta joukkuetta rakentaessa. Sopimus on yksivuotinen.

Malolo pelasi ensimmäiset miesten pelinsä HJK:n reservijoukkue Klubi 04:n paidassa vuonna 2013. Seuraavalla kaudella hän teki Veikkausliigadebyyttinsä HJK:n edustusjoukkueessa. Ennen viime kauden siirtoa HIFK:hon Malolo pelasi SJK:ssa, RoPS:ssa ja AC Oulussa. SJK:ssa pelatessaan Obed kärsi pitkän loukkaantumisen akillesjänteen katkeamisen vuoksi. Malololla on tilillään Veikkausliigan mestaruus ja Suomen Cupin mestaruus vuodelta 2014. Lisäksi hän on pelannut junioripolun Suomen maajoukkueissa U15-U21 ikäluokissa.

Urheilujohtaja Teemu Kankkunen mukaan Malolo on yksi tärkeimmistä palasista uutta joukkuetta rakentaessa:

– Obi oli viime kaudella yksi tasaisimmista suorittajista ja on tärkeää, että hän jatkaa HIFK:ssa. Malolo on yksi tärkeimmistä palasista uutta joukkuetta rakentaessa ja hyvä esimerkki siitä, millaisia urheilijoita haemme. Hän on määrätietoinen ja eteenpäin haluava. Uskon, että Obille on tarjolla iso rooli myös ensi kaudella ja hän sen myös täyttää – niin pelillisesti kuin myös tärkeänä vastuunkantajana joukkueessa.

Viime kaudella Malolo pelasi HIFK:ssa yhteensä 22 ottelua. Hän kommentoi jatkosopimustaan:

– Tuntuu hyvältä pysyä HIFK:ssa ja jatkaa pelaamista täällä. Jatkosopimus oli aika helppo valinta sellaisen kauden jälkeen kuin viime kausi oli. Päällä on tietynlainen hyvä ärsytys, että haluaa näyttää ensi kaudella, että viime kausi oli myös huonoa tuuria ja tavallaan huonojen sattumien summa. Me ollaan faneille velkaa se, että me näytetään ensi kaudella. Kaudella 2023 kentällä ei tule olemaan luovuttava joukkue, vaikka tapahtuisi mitä.

Joukkueenrakentaminen on hyvässä vauhdissa ja sopimuksia julkaistaan lisää tulevalla viikolla.