Skip to main content

HIFK ja Nikolas Saira ovat tehneet yksivuotisen pelaajasopimuksen. Tuleva kausi on Sairalle viides punapaidoissa. Laitahyökkääjän paikalla viihtyvä 23-vuotias espoolainen aloitti juniori-ikäisenä jalkapallotaipaleensa paikallisissa seuroissa, joista hän siirtyi tammikuussa 2017 Veikkausliigassa pelaavaan HIFK:hon, jossa hän debytoi liigatasolla. Vuonna 2018 hän oli nostamassa HIFK:ta takaisin Veikkausliigaan, kun seura oli pudonnut vuodeksi Miesten Ykköseen. Kauden 2020 jälkeen Saira pelasi välissä myös AC Oulussa sekä Olbia Calciossa Italian Serie C:ssa.

Poikamaajoukkueitakin edustanut Saira on pelannut viime vuosina myös nousevana laitapuolustajana, ja tuo räjähtävän nopeana pelaajana joukkueeseen juoksuvoimaa laidalle, rohkeita haastoja sekä laadukkaita keskityksiä hyökkäyksen viimeisellä kolmanneksella.

Urheilujohtaja Teemu Kankkunen kertoo Sairan palaavan nyt kotiin ja tuttuun seuraan:

– Nikke on aina ollut joukkueensa kovakuntoisimpia urheilijoita ja hänen työmoraalinsa on aina ollut korkea. Juoksuvoimaisena pelaajana hän tuo valmennukselle vaihtoehdon niin laidalle kuin varsinaiseksi hyökkääjäksikin. Nuoresta iästään huolimatta Saira omaa jo hyvin kokemusta erilaisista ympäristöistä ja on valmis jatkamaan kehittymistään jalkapalloilijana ja urheilijana.

Nikolas Saira kertoo olevansa iloinen sopimuksesta ja odottavansa innolla treenien ja pelien alkamista:

– Odotan, että pääsemme tekemään jengin kanssa duunia pian yhdessä. Italiassa pelaaminen oli hieno kokemus, joka kehitti pelaajana ja myös ihmisenä paljon. Toivottavasti joskus saan palata vielä ulkomaille pelaamaan. Nyt katse on kuitenkin HIFK:ssa. Minulla on paljon hienoja muistoja IFK:sta aiemmilta vuosilta, IFK merkitsee minulle paljon ja oli helppo valinta tulla tänne takaisin.

Odotuksista tulevalle kaudelle Saira mainitsee seuraavasti:

– Itselläni on kovat henkilökohtaiset odotukset esimerkiksi tehojen ja pelillisten suoritusten muodossa. Koko joukkueen tavoitteena pidän ehdottomasti nousua takaisin Veikkausliigaan, jonne IFK kuuluu. Odotan erityisesti sitä, että pääsen pelaamaan taas Kingien edessä!

Tervetuloa takaisin Nikke!