Skip to main content

HIFK on solminut kauden 2023 kattavan pelaajasopimuksen Mosawer ”Mosku” Ahadin kanssa. Kaudeksi 2021 HIFK:hon siirtynyt 22-vuotias suomalais-afganistanilainen laituri Ahadi teki Veikkausliigadebyyttinsä FC Hongan paidassa kaudella 2018. Vuonna 2021 hän pelasi IFK:ssa kolmessa Suomen Cupin ottelussa ja 16 Veikkausliigaottelussa. Viime kaudella puolestaan Ahadi pelasi alkukauden HIFK:ssa, jonka jälkeen hän siirtyi loppukaudeksi kesän siirtoikkunassa EIF:iin.  

– Hyvät fiilikset, että saatiin sopimus maaliin. Päällimmäisenä on hyvä tunne. Nyt kolmatta kautta täällä aloittaessa voin sanoa, että HIFK merkitsee – siitä on tullut seura, joka on todella lähellä tällä hetkellä ja siksi halusin takaisin tänne. Seuran yhteisöllisyys on tarttunut, Mosku kuvailee.

Urheilujohtaja Teemu Kankkunen kertoo Moskun olevan erinomainen joukkuepelaaja, jolta odotetaan isoa roolia:

– Mosawer Ahadi menee Obed Malolon kanssa samaan kategoriaan viime vuoden pelaajista, joilla on kunnianhimoa ja tahtoa kehittyä jalkapalloilijana. Mosku on ennen kaikkea erinomainen joukkuepelaaja, joka on pidetty persoona kopissa. Viime vuonna rooli oli hieman pienempi, mutta ensi kaudella Ykkösessä häneltä odotetaan isoa roolia joukkueen menestyksen suhteen. Moskun vasen jalka pystyy toimittamaan palloa hyvällä prosentilla kohteeseen, joten näen hänen olevan tärkeä pala meidän hyökkäyspeliä.

Odotukset kaudesta 2023 ovat miehelle selvät:

– Odotan tulevalta kaudelta pelien alkamista, yhtenäistä peliä ja kauden päätteeksi nousua takaisin sinne, mihin HIFK kuuluu eli Veikkausliigaan. Itseltäni odotan tehoja: maaliin johtavia syöttöjä ja maaleja. Toivon, että saadaan paljon jengiä mestoille peleihin. Me tulemme pelaamaan faneille ja katsojille. Kaudella 2023 tullaan näkemän paljon nälkäisempi joukkue. Joukkue, joka haluaa voittaa ja pelaa logolle. Joukkue, joka haluaa antaa faneille, mitä he ansaitsevat.

Tervetuloa takaisin Mosku!

HIFK:n joukkueen rakentaminen etenee ja luvassa on lisää sopimusuutisia! Varmista paikkasi tulevan kauden kaikissa kotiotteluissa hankkimalla kausikorttisi jo ennen uutta vuotta alennetuin hinnoin Ticketmasterilta!