Skip to main content

FC Kuusysissä jalkapallon aloittanut 25-vuotias Iiro Äijö on allekirjoittanut pelaajasopimuksen HIFK:n kanssa. 25-vuotias puolustaja kertoo olevansa todella iloinen, että sopimus syntyi näin aikaisin ja juuri HIFK:n kanssa. ”Nyt pystyn keskittymään ja siirtämään katseet täysin ensi vuoteen. Kun juttelin Samin ja Teman kanssa, minulle tuli olo, ettei tarvitse edes miettiä muita vaihtoehtoja. HIFK on suuri ja perinteikäs seura. Fanit ovat Suomen parhaita. On mahtava juttu, että saan pukea HIFK:n paidan päälle. Uskon, että juuri HIFK näköisessä joukkueessa myös omat vahvuudet tulee esiin.”, Äijö kuvailee. 

Urheilujohtaja Teemu Kankkunen on tyytyväinen hankinnasta:

– Iiro Äijö oli viime vuonna EIF:ssä luottopelaaja ja omaa kokemusta Ykkösestä. Iiro on topparina ennen kaikkea hyvä kaksinkamppailupelaaja ja tuo jämäkkyyttä puolustuslinjaan. Sen lisäksi häneltä on nähty myös muutama vaparimaalikin uran aikana.

Äijö teki todellisen läpimurron Miesten Ykkösessä kaudella 2020, jolloin hän pelasi MP:ssa 19 ottelussa ja viimeisteli kolme hienoa vapaapotkumaalia. Viime kaudella Iiro pelasi EIF:ssa kuului joukkueen runkopelaajiin ja pelasi 25 ottelussa, jossa kausi päättyi Veikkausliigan nousukarsinnan puolivälieriin.

Iiro kuvailee omia odotuksiaan tulevasta kaudesta:

– Odotukset ensi kaudesta on, että saadaan yhtenäinen ja hyvä joukkue. Totta kai tulen tänne voittamaan pelejä ja sitä kautta joukkueena nostamaan HIFK:n takaisin Veikkausliigaan, minne tämä seura todellakin kuuluu! Itseltäni odotan, että pysyn terveenä ja saan pelata ehjän kauden.

– Fanit ovat iso osa jalkapalloa. On etuoikeus saada ensi vuonna pelata Stadin Kingien edessä. Tiedän että he ovat joukkueen tukena niin hyvinä kuin huonoinakin hetkinä. Tehdään tästä yhdessä hieno vuosi.

Tervetuloa Rödaan Iiro!