Skip to main content

Perinteikkään helsinkiläisseuran historia esillä TAHDOSSA. Helsingin IFK täytti lokakuussa 125 vuotta. Juhlavuotta tuodaan esiin Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHDON pop up -näyttelyssä 16.11.–5.12.2022.

HIFK 125 vuotta Stadissa -pop up on ensimmäinen urheiluseuran näyttely uudistuneessa TAHDOSSA. Näyttelyssä on esillä muistoja ja esineitä monilajiseuran pitkän historian eri vuosikymmeniltä.

Olemme todella iloisia, että saamme näyttää välähdyksen HIFK:n 125-vuotista historiaa. Stadilaisuus on iso osa seuran identiteettiä, joten on upeaa päästä toteuttamaan pop up -näyttely juuri tässä miljöössä. Hienoa, että pääsemme tuomaan pienen palasen seuran historiaa uuteen Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTOON. Monilajiseurana ja näin pitkällä historialla emme pääse läheskään kaikkea tuomaan esiin, mutta tarjolla on hienoa historiaa ja mielenkiintoisia esineitä – sekä kuvia”, kertoo HIFK:n keskushallituksen puheenjohtaja René Österman.

Kulttuurikeskus TAHDON kokoelmiin lahjoitettiin 15.11. vietetyissä näyttelyn avajaisissa HIFK:n miesten jääkiekkojoukkueen kapteenin Teemu Tallbergin juhlavuoden pelipaita.

On mahtava saada stadilaisen HIFK:n perinnettä näkyviin Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTOON (entinen Urheilumuseo). Olemme valtakunnallinen ja globaalisti ainutlaatuinen urheilun historiaa, nykypäivää ja tulevaisuutta esittelevä kokonaisuus ikonisella Olympiastadionilla. HIFK:n respect-kulttuuri pääsee TAHDOSSA esiin ansaitsemallaan tavalla ja toivommekin, että kaikki urheilun ystävät löytävät tiensä tänne riippumatta siitä mitä seuraa fanittaa”, TAHDON johtaja Jukka-Pekka Vuori iloitsee.

Kaikilla HIFK:n eri lajien kausikorteilla ja kauden ottelulipuilla saa 50 %:n alennuksen TAHDON näyttelylipusta. Etu on voimassa HIFK 125 vuotta Stadissa -pop upin ajan 5.12. saakka.

 

HIFK x TAHTO  | 125 VUOTTA STADISSA
125-vuotta HIFK:n historiaa -näyttely TAHDOSSA. Juhlavuotta tuodaan esiin Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHDON popup-näyttelyssä 16.11.-5.12.

NÄYTTELY AVOINNA | Ma, ti, pe klo 10-18 | Ke ja to 10-19 | La ja Su 11-17
TAHTO | Olympiastadion | Paavo Nurmen tie 1

 

Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen kokonaisuus. Sen ydin on suomalaisen urheilun ja liikunnan suuri kertomus. TAHDOSTA löytyvät Urheilumuseon näyttelyt, tietopalvelu ja arkisto. TAHDOSSA toimii myös yksi maailman laajimmista urheilu- ja liikunta-alan kirjastoista.

 

Lisätietoja:

Kalle Rantala
Näyttelypäällikkö
Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO

044 700 2592

Raakel Koittola
Myynti- ja markkinointipäällikkö
HIFK Hockey

0443584522