Skip to main content

Uutisen kuva ©Niklas Günsberg, HIFK – KPV, 2019

La 8.10.2022 klo 15.00, HIFK – IFK Mariehamn, Veikkausliiga, Bolt Arena

HIFK putosi Ykköseen viime kierroksen jälkeen, mutta pelejä on vielä jäljellä ja huominen on merkittävä päivä monelta kannalta. Legendat jättävät jäähyväisiä yleisölle ja seuralle. Vieraat pelaavat vielä paikasta eurolopputurnauksessa. Edessä on myös vuoden viides Kamratmöte. Lisäksi HIFK jättää jäähyväiset kotiyleisölleen tämän kauden osalta ja nyt on viimeinen mahdollisuus ottaa kotivoitto kaudella 2022. Paljon on pelattavaa, vaikka kilpailullisessa mielessä kotijoukkueella ei ole enää panosta.

Lähtökohdat otteluun

Edellisen kierroksen jälkeen on tapahtunut suhteellisen paljon, vaikka ottelusta on alle viikko aikaa. HIFK:n päävalmentaja on viikossa vaihtunut, kun Mixu Paatelaisen sopimus purettiin yhteisymmärryksessä ennen kauden loppua ja näin ollen Teemu Kankkunen otti vetovastuun kauden kahdessa viimeisessä ottelussa. Vaikka putoaminen varmistui, on joukkueelle varmasti Kankkusen johdolla nälkää jäljellä, jotta tunteikkaasta päivästä tulisi mukaan myös voitto. IFK M sen sijaan taistelee vielä eurolopputurnauspaikasta. Tällä hetkellä joukkue on yhdeksäntenä, kun kahdeksas pääsee vielä mukaan turnaukseen. Pistemenetys huomenna olisi siis todella kova kolaus Daniel Norrmenin miehistölle. Helppoa ottelua ei ole tulossa kummankaan leiriin. HIFK:lla panokset ovat henkisiä, IFK M pelaa kilpailullisessa mielessä.

Legendojen viimeinen näytös

Vuoden viides Kamratmöte toimii samalla näyttämönä kahden legendan viimeiselle näytökselle. Jani Bäckman sekä Jukka Halme pelaavat uransa viimeisen kotiottelunsa HIFK:n paidassa ja huomenna on heidän aikansa jättää jäähyväiset kotiyleisölle. Kaksi ikonia, jotka kaudesta toiseen ovat pelanneet vain ja ainoastaan seuralle ja logolle rinnassa ovat tarjonneet lukuisia hienoja hetkiä urallaan Rödalle ja huomenna on heidän viimeinen palveluksensa seuralle – toki Lahti-ottelu on vielä tulossa myös. Ottelu itsessään henkilöityy paljolti näiden kahden herrasmiehen ympärille, mutta myös ottelu itsessään on pelattava ja siitä ei voi hakea vaikeuksienkaan jälkeen kuin vain yhtä asiaa.

Viimeinen mahdollisuus kotivoittoon sekä kohtaamiset IFK Mariehamnin kanssa

HIFK:n kausi on ollut luvalla sanoen karmea. Kyynisesti voisi sanoa, että putoamisen varmistuminen saattaa jopa olla vapauttava tekijä, koska viimeisetkin paineet lähtivät pois harteilta. Näkyykö se helpotuksena ja sitä kautta positiivisena tekijänä ajatellen huomista? Yhtä kaikki, huomenna on voitettava, mikäli kauden aikana haluaa kotivoiton saada. Vaikeasta vuodesta huolimatta HIFK on pärjännyt saarelaisia vastaan oikein hyvin tuloksellisesti. Helmikuussa tuli 1-2 vierasvoitto Liigacupissa. Maalintekijöinä tuolloin Aatu Kujanpää sekä Pipe. Kauden ensimmäinen kotiottelu Liigassa päättyi tasalukemiin 1-1, kun Eetu Puro vei HIFK:n johtoon ennen Vahid Hambon tasoitusta. Cupissa HIFK voitti Grönvittin rankkareiden jälkeen, vaikka luvalla sanoen IFK M oli tuossa ottelussa selkeästi parempi. Viimeisin kohtaaminen tapahtui 16.7, kun HIFK haki taistelupisteen Wiklöf Holdingilta lukemin 1-1. Tuossa ottelussa kaikki taivaankappaleet olivat paikallaan. Ramilson Almeida pelasi todennäköisesti HIFK-uransa parhaan pelin. Laukaukset menivät kotijoukkueelle 34-4 ja maalia kohti 12-2! Pelillisesti ei ole ollut hurraamista Kamratmöteissa kesän aikana, mutta tulos ratkaisee. Huomenna on myös pelillisesti noustava haastamaan vieraita.

Seuraa heitä

Bäckman ja Halme – tarvitseeko muita nimetä? Olisi huutava vääryys, jollei kaksikko avauksessa huomenna olisi viimeisessä ottelussaan. Joka tapauksessa on jännittävää nähdä, millaisen viimeisen muiston kaksikko jättää huomenna seuralle. Varmaa on se, että kentällä ollessaan tämä kaksikko jättää sinne aivan kaikkensa. Toivoa sopii, että heidän taistelutahtonsa tarttuu jokaiseen. Etenkin Halme on viime otteluissa näyttänyt, että haluaa antaa vielä kerran kaikkensa Rödalle. Vieraiden puolelta nostetaan esille hyökkääjät sekä John Owoeri, jotka ovat nostaneet tasoaan huimasti syksyä kohti. Kaksikko on yhdessä iskenyt tähän kauteen jo 17 maalia ja ovat tarjonneet saarelaisille mahdollisuuden joka ikisessä ottelussa taistella pisteistä. Etenkin loppusarjassa kaksikko on nostanut joukkueen karsijapeikon luota kohti taistelua eurolopputurnauspaikasta. Heidän pysäyttämisensä on vaikeaa.

Kankkusen valinnat avainasemassa

Huomenna on mielenkiintoista nähdä, ketkä Kankkunen laittaa avaukseen. Paatelaisen aikana avaus eli paljon, osin kokeiluiden takia ja osin pakon sanelemana. Mitä Tema keksii, jää huomisen pohdinnaksi. Olisiko mahdollisuus tarjota näyttöpaikka esimerkiksi hyvin minimaaliseen rooliin jääneelle Felix Ferahyanille? Ketkä hyökkäävät ja sekoitetaanko hyökkäyskokoonpanoja? Ketkä muodostavat puolustuslinjan? Kankkusen kauden ensimmäiset ja samalla toiseksi viimeiset valinnat selviävät huomenna klo 11.

HIFK:n kauden viimeinen kotiottelu alkaa Bolt Arenalla lauantaina 8.10. klo 15 alkaen. Lippuja tapahtumaan on vielä saatavilla. Pukeudu punaiseen ja tule jättämään viimeiset jäähyväiset legendoille sekä kannustamaan HIFK viimeisessä mahdollisessa paikassa kotivoittoon. Liput myydään lippu.fi -palvelussa. Mikäli paikan päälle ei kuitenkaan syystä tai toisesta pääse, näkee ottelun myös Ruudun kautta. Lähetys alkaa klo 14.45. Huomiona vielä, että Klackenin kausikortti käy Itäkatsomoon sellaisenaan.