Skip to main content

La 8.10.2022 klo 15.00, HIFK – IFK Mariehamn 2-3 (1-3), Veikkausliiga, Bolt Arena

Avauskokoonpanot:

HIFK: Almeida; Saethre, Mattila, Bäckman, Sotelo, Puro, Halme, Malolo, Ali, Onyeanula, Eremenko

IFK M: Henriksson; Sumusalo, Coubronne, Raitanen, Nissinen, Hopcutt, Abubakari, Baliso, Dé, Owoeri, Sid

Maalit:

11´ 0-1 Owoeri J.

31´ 1-1 Onyeanula D.

32´ 1-2 Owoeri J.

41´ 1-3 Dé (rangaistuspotku)

77´ 2-3 Lutumba-Pitah D.

Kentältäpoistot:

40´ Sotelo G.

Kauden viimeinen kotiottelu, Kamratmöte ja kahden legendan jäähyväiset tarjosivat upeat puitteet HIFK:n ja IFK Mariehamnin väliselle ottelulle. Kingit pitivät parastaan, joukkue esitti upean taistelun Teemu Kankkusen johdolla ja upeasta iltapäivästä jäi hampaankoloon vain tulos. Boltilla nähtiin tunteikas tapahtuma jäähyväisineen ja punaisina kortteineen. Vielä on yksi jäljellä, Bolt hiljenee, ensi kaudella jatketaan kotona.

Ottelu alkoi vauhdilla

Kentälle juoksi todella vapautunut HIFK ja esitys oli alusta asti pirteä. HIFK näytti ensimmäistä kertaa pitkään aikaan siltä joukkueelta, jota oli odotettu todella pitkään. Ensimmäinen hyvä paikka tuli seitsemän minuutin kohdalla, kun Eetu Puro teki itselleen tilaa laidallaan ja sai keskityksen aikaan. Pallo löysi lopulta David Onyeanulan, jonka jalasta pallo kimposi hieman yli maalin. Kuitenkin vieraat olivat ensimmäisiä, jotka maalin iskivät. Kulmapotku, josta isännät protestoivat, yllätti lopulta koko puolustuksen ja pallo leijaili takatolpalle. Siellä odotti täysin vapaana John Owoeri, joka pääsi jatkamaan pallon maaliin. Vieraat iskivät varkain ja tunnelma hieman lässähti. HIFK ei kuitenkaan lamaantunut kentällä. Muutama minuutti maalista ja viimeistä kotiottelua pelannut Jani Bäckman löysi tilaa keskeltä ja kokeili hyvin. Maarianhaminan maalia vartioinut Elmo Henriksson haki vedon kuitenkin alakulmasta ja maali jäi syntymättä.

HIFK pelaa isännän ottein ja raivaa itsensä tasoihin, kunnes…

Bärin paikka loi uskoa. Hieman yli parikymmentä minuuttia kellossa ja HIFK oli jo lähellä tasoitusta. Keskialueen hallinta johti läpisyöttöön ja vieraiden puolustus aukesi. Onyeanula painoi läpi ja pääsi lopulta laukomaan boksin sisältä. Henriksson kuitenkin tuli hyvin vastaan ja laukaus kohdistui häntä päin. HIFK oli kuitenkin aktiivinen, vaikka tappioasemassa pelattiinkin. Puolen tunnin kohdalla Bolt repesi huutoon. Jusif Ali pelattiin Sotelon toimesta vapaaksi laidalla. Katse ylös ja matala keskitys maalin eteen. Liian usein tällä kaudella vastustaja on ollut ensimmäisenä pallossa, mutta ei tällä kertaa. David Onyeanula pääsi tällä kertaa ensimmäisenä palloon ja sai ohjattua vapauttavan tasoituksen ohi Henrikssonin. Tunnelma oli mahtava, kunnes. Seuraavasta hyökkäyksestä IFK M rankaisi heti. Jälleen pallo laidalle aloituksesta ja sieltä vieraat saivat keskityksen aikaan. Pallo löysi maalin edestä John Owoerin, joka toisti Onyeanulan ratkaisun ja sai siirrettyä pallon maaliin etutolpalta. Tasatulos kesti alle puoli minuuttia ja HIFK jälleen takaa-ajoon.

Iltapäivä synkentyy

Hieman ennen 40 minuutin täyttymistä Jukka Halmeelle tarjottiin sankarin viittaa ja upeaa lopetusta uralleen, kun hän pääsi laukomaan vapaapotkua aivan boksin kulmilta. Laukaus karkasi kuitenkin yli maalin. Seuranneesta vastahyökkäyksestä vieraat rankaisivat ikävästi. Pallo pelattiin vasempaan laitaan, josta kavennus keskelle ja pallo löysi lopulta tiensä Guillermo Sotelon selän taakse. Puolustajalla ei ollut vaihtoehtoa ja hän joutui rikkomaan rangaistuspotkun arvoisesti. Tilanteesta ottelun erotuomari Oliver Reitala nosti Sotelolle punaisen kortin ja HIFK rankkarin lisäksi alivoimalle. Edessä olisi pitkä toinen puoliaika. Rankkarin pisti sisään varmuudella , joka sijoitti pallon vasemmalle samalla, kun Almeida aavisti vastakkaiseen kulmaan. Kahden maalin ero ja miehen alivoima. Tutun kuuloinen tilanne tältä kaudelta. Tässä tilanteessa siirryttiin myös puoliajan viettoon ja edessä olisi raskas toinen jakso.

HIFK aloitti kauden parhaimman puoliaikansa

HIFK tuli toiselle jaksolle sisuuntuneena, eikä ollenkaan luovuttaneena. Päinvastoin jakso alkoi vauhdilla. Viisi minuuttia pelattuna ja keskitys yllätti vieraiden puolustuksen ja pallo ajautui Eetu Purolle. Henriksson nollasi kuitenkin tilanteen hyvällä reaktiotorjunnalla. Vastahyökkäyksestä Owoeri karkasi puolustukselta, mutta Almeida onnistui pelastamaan tilanteen viime hetkillä. Minuutti Owoerin paikasta ja Jamie Hopcutt sai tilaa keskellä. Almeida ehti tähänkin eteen ja tilanne pysyi 1-3:ssa. Räväkän alun jälkeen ottelu hieman rauhoittui ja hieman pelitapahtumia vasten HIFK oli hallitsevampi osapuoli, eikä IFK M saanut hyödynnettyä ylivoimaansa. Oikeastaan HIFK:n suorituksesta puuttui toinen maali, muutoin peli oli oikein pirteää ja positiivista. Ilme oli täysin erilainen kuin useissa peleissä tällä kaudella.

HIFK nousee mukaan

Alivoimainen HIFK painoi päälle ja isäntien maali oli lähempänä kuin vieraiden neljäs. Tällä kertaa sinnikäs yrittäminen tuotti lopulta tulosta. Vartti ennen loppua Kankkunen toi lisää nopeutta kentälle, kun hän vaihtoi Didis Lutumba-Pitahin kentälle. Vaihto tuotti tulosta saman tien. 77. minuutti ja Lutumba-Pitahin prässi tuotti tulosta syvällä vieraiden alueella. Nopea kääntö ja jalka vapaaksi. Sijoitus oli todella upea ja pallo löysi tiensä takakulmaan. Takaa-ajo oli alkanut ja vielä oli kellossa aikaa. Lopusta saataisiin todella jännittävä. IFK M sisuuntui takaiskusta ja tiivisti pakkaansa. HIFK ei saanut niin paljoa tilaa enää kentällä ja maalipaikat tyrehtyivät. Molemmilla oli omat paikkansa kuitenkin loppuun saakka. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty ja upea taistelu ja periksiantamattomuus ei kuitenkaan saanut kruunua ja tuloksena kunniakas kotitappio. Viimeisen peliin jätettiin kaikki ja HIFK pelasi alivoimalla todella hyvin. Pisteet kuitenkin saarelle ja näin ollen kotivoitto jäi saamatta. Kausi päättyy ensi viikolla Lahtea vastaan.

Lopussa nähtiin tunnelmallisia hetkiä ja Kingit olivat elementissään

Läpi ottelun nähtiin aivan poikkeuksellista kannatusta, kun Stadin Kingit antoivat parastaan läpi ottelun. Tunnelma oli korkealla ja laulut raikasivat niin joukkueelle, mutta ennen kaikkea Halmeelle ja Bäckmanille, joiden jäähyväisistä tulivat upeat. Ensimmäinen kiitos koettiin 89. minuutin kohdalla, kun kapteeni Halme jätti kentän. Suosiota osoitti koko stadion ja se oli vain esimakua siitä, mitä ottelun jälkeen olisi luvassa. Päätösvihellyksen jälkeen ikoneita kunnioitti aivan jokainen stadionilla. Kingit lauloivat ja heidän tifonsa oli upea. Tunnelma oli kaunis ja koskettava, eikä kenellekään jäänyt epäselväksi, kenen päivä tänään kentällä oli. Kingeille kiitos, Jukalle kiitos, Janille kiitos. Jokaiselle kiitos! Kotiottelut olivat tässä, mutta nähdyt hetket eivät unohdu koskaan. Ensi kaudella uudelleen, nämä kotiottelut olivat nyt tässä.