Skip to main content

HIFK:n Veikkausliigassa putoamisen varmistuttua alkoi valmistautuminen kauteen Ykkösessä 2023. Viikonloppuna varmistui myös se, ettei Mixu Paatelainen jatka joukkueen päävalmentajana tulevalla kaudella. HIFK:lla ja Paatelaisella oli kahden vuoden sopimus, jossa oli mukana purkupykälä putoamisen varalta. Paatelainen ilmoitti tappiollisen VPS-ottelun jälkeen, ettei hän jatka joukkueen päävalmentajana tulevalla kaudella. Yhteisesti päätettiin myös, että Mixu Paatelaisen valmentajasopimus loppui välittömästi, joten kauden kahdessa viimeisessä ottelussa Teemu Kankkunen on valmennusvastuussa.

– Arvostamme kovasti sitä, miten Mixu ammattilaisen tavoin sitoutui tehtäväänsä. Tiedostamme hyvin, ettei tehtävä ollut helppo eikä toivottuja pelimerkkejä taloudellisen tilanteen vuoksi ollut juurikaan tarjolla joukkueen vahvistamiseen. Toivotamme onnea hänelle seuraaviin haasteisiin, kertoo HIFK:n puheenjohtaja Jan Walden.

Lisäksi toimiston puolelle tulee muutoksia. Helmikuusta 2022 toimitusjohtajana toiminut Jarno Salmivuori jatkaa HIFK Fotboll AB:n toimitusjohtajana 11.10.2022 järjestettävään ylimääräiseen yhtiökokoukseen saakka.

– Kausi on ollut tapahtumia täynnä ja monella tapaa erittäin vaativa kokonaisuus. Nyt kun olemme saaneet kauden maaliviivalle asti, on minun aika siirtyä sivuun ja antaa tilaa uudelle tekemiselle ja innolle. Laitoin kaiken peliin, energiaa ei jäänyt yhtään jäljelle, Salmivuori perustelee päätöstään.

– Sekasorron keskellä on tullut todistetuksi HIFK yhteisön voima, mikä näytti kyntensä kesällä meidän ollessa todella pahoissa taloudellisissa vaikeuksissa. Ilman yhteisön ja uusien taustajoukkojen tukea, olisi tarumme jäänyt kesken kuukausia sitten.

Salmivuori tulee säilymään HIFK-henkisenä edelleen ja uskoo uusien ratkaisujen johtavan valoisaan tulevaisuuteen.

– Minulla on vahva usko HIFK Fotbollin tulevaisuuteen, tätä seuraa on mitattu haasteilla ennenkin. Tunnen ihmiset, jotka nyt ottavat HIFK:sta hallinnollisen vetovastuun ja tiedän, että seuraa tullaan johtamaan intohimolla ja vahvalla sitoutumisella.

Puheenjohtaja Walden korostaa, että Salmivuoren työpanokseen oltiin sataprosenttisen tyytyväisiä.

– Jarno Salmivuori suoriutui tehtävistään todella hienosti, hyvin vaikeissa olosuhteissa – hänen lähtönsä on menetys. Hänen päätöksensä on tietysti valitettava, mutta ymmärrämme hyvin, miksi se syntyi. Urheilutermein, hän jätti kaiken kentälle, Walden sanoo.

– Tulemme varmasti näkemään Jarno Salmivuoren jatkossakin katsomossa HIFK-kaulaliina yllään kannustamassa seuraa takaisin sinne, jonne seura mielestämme kuuluu.

HIFK:n toimisto on aloittanut tulevan kauden suunnittelun ja rakentamisen sekä käynnistänyt neuvotteluja urheilutoimensa organisoimiseksi.

HIFK on kutsunut koolle ylimääräisen yhtiökokouksen, joka järjestetään 11.10.2022. Agendalla on HIFK Fotboll Ab:n hallitusvalinnat.

HIFK:n tulevan hallituksen johdolla valmistellaan tulevan vuoden toimintasuunnitelma sekä lähivuosien toimintastrategia.

HIFK Fotboll AB