Skip to main content

Ke 28.9. klo 18, HIFK – Ilves 1-5 (1-3), Veikkausliiga, Bolt Arena 

Avauskokoonpanot:

HIFK: Almeida; Sotelo, Kangaslahti, Klinkenberg, Saethre, Nikki, Eremenko, Mattila, Tainio, Lutumba-Pitah, Ali

Ilves: Leislahti; Ollila, Almen, Katz, Yakubu, Oteng, Siira, Jukkola, Pennanen, Meriluoto, Larsson
Maalit:
6′ 0-1 Larsson A.

29′ 0-2 Oteng E.

34′ 0-3 Pennanen P.

40′ 1-3 Eremenko R.

47′ 1-4 Jukkola O.

62′ 1-5 Meriluoto K.

Toiveet olivat olemassa, että kauden ensimmäinen kotivoitto todella tukalassa paikassa saataisiin vihdoin. Lopulta se ei ollut edes kovin lähellä. Liian monta helppoa virhettä ja todella asennoitunut Ilves olivat yksinkertaisesti liikaa. Eremenkon maali jälleen harvoja positiivisia asioita ottelussa. Kolme peliä jäljellä ja Lahden tappio tarkoittaa, että matemaattisesti joukkue on vielä elossa.

Alku oli kylmää suihkua

Ottelu Boltilla alkoi hiljaisena, sillä Klacken oli järjestäytynyt siten, että pääty pysyisi tyhjänä ensimmäiset 20 minuuttia ottelusta. Myös HIFK aloitti ottelun hiljaisesti. Ilves sen sijaan puski päälle vauhdilla alusta alkaen ja vähän yli 5 minuuttia oli kellossa, kun Almeidan takana heilahti. Ilves sai paineen korkealla ja pakotti puolustuksen virheeseen. Lopulta pallo saatiin pelattua Adam Larssonille, joka löysi tilaa tarpeeksi ja sijoitti pallon alakulmaan tyylillä. Kylmä suihku heti alkuun. HIFK:n alkua ei helpottanut Sakari Mattilan aikaisin saama varoitus, joka pakotti varovaisuuteen.

Ilves iskee nopeasti kahdesti

Kingit palasivat tosiaan katsomoon 20 minuutin kohdalla ja lakana ”Hävetkää” koristi päätyä. Puolen tunnin kohdalla HIFK:n selviytyminen koki raskaita osumia, kun Ilves iski nopeasti kahdesti. Ensiksi Ollila pääsi kuljettamaan liian helposti boksiin. Sen jälkeen syöttö keskelle, jossa vapaana oli Eric Oteng. Hänen laukaus löysi tiensä jalkojen läpi ja pallo takanurkkaan. Tästä ei hetkeäkään, kun HIFK itse tarjoili vieraiden kolmannen. Ensiksi karmea syöttö alaspäin, josta seuranneen läpiajon Almeida vielä hoiti. Purkupallo kuitenkin suoraan Petteri Pennaselle, joka ei turhia pallon kanssa aikaillut, vaan laukoi vihaisesti pallon maaliin. Nopeassa tahdissa kaksi maalia ja Ilves jo saavuttamattomaan kolmen maalin johtoon.

Eremenko kavensi ja Ilves ratkaisee lopullisesti

HIFK oli henkisesti maassa kolmen maalin jälkeen, mutta ei vielä lyöty kokonaan. Puoliajan loppua kohden peli hieman parantui ja 40. minuutilla tuli palkinto. Didis Lutumba-Pitah haastoi vahvasti laidallaan ja sai pallon takaviistoon Roman Eremenkolle. Laukaus suoraan syötöstä matalana ohi Leislahden ja HIFK oli kuin varkain tullut kahden maalin päähän. Näillä lukemilla mentiin myös tauolle. Kauaa ei kahden maalin ero säilynyt, sillä Ilves ratkaisi ottelun heti toisen jakson alkajaisiksi. Noin 1,5 minuuttia oltiin pelattu, kun HIFK pelasi liian löysästi boksissa. Pallon nappasi Oiva Jukkola, joka kääntyi ja laukoi kimmokkeen kautta pallon lopulta maaliin. Nopea ratkaisu otteluun heti toisen jakson alkuun.

Märkä kenttä kostautuu maalin muodossa

Vähän yli tunti kellossa ja Ståle Saethrelle sattui paha epäonnistuminen keskialueella, kun hän liukastui märällä kentällä. Tästä Ilves kiitti ja karkasi ylivoimahyökkäykseen. Lopulta hyökkäys vietiin kliinisesti loppuun ja Kai Meriluoto tsippasi vihdoin maalin tähän otteluun usean paikan jälkeen. 1-5 taululle ja ottelu oli taputeltu. Tämä riitti Ilvekselle, mutta muutaman kerran Almeidakin joutui venymään hyvään torjuntaan. HIFK oli jatkuvasti perässä ottelussa, eikä missään vaiheessa kyennyt haastamaan Ilvestä tässä ottelussa.

Heikko tulos, mutta elossa vielä

Peli oli todella huono joukkueelta, sen myönsi kaikki pelin jälkeen. Ilveksen paremmuus tiedostettiin ja kaikki kunnia heille useamman vaikean ottelun jälkeen. Päivän paras uutinen kuultiin Lahdesta. Lahti hävisi samaan aikaan VPS:lle ja näin ollen matemaattinen mahdollisuus karsijan paikalle on vielä olemassa. Se vaatii kolme voittoa kolmesta ottelusta. Samaan aikaan Lahti ei saisi ottaa pistettäkään. Vaikeaa on, todella vaikeaa….